CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Derkenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüseyin E.
    Makina:
    Nikon D7100 - Nikon 50 MM 1.8D
    Üyelik tarihi
    15.May.2010
    Nereden
    Rize
    Yaş
    38
    Mesajlar
    409

    Standart Özgürlük İçin(Pardus)




    Arkadaşlar bir çoğunuz zaten Pardus'u biliyorsunuzdur. Bilmeyenler için Kısaca söylemek gerekirse tamamen Türk yapımı Linux tabanlı bir işletim sistemi. Kullanmanızı tavsiye ederim. Tamamen ücretsiz. Aşağıda en son sürüm 2009.2 hakkında bilgiler mevcuttur. Aynı zamanda usb den kurulum desteğide mevcut.



    1. Pardus'a Hoş Geldiniz

    Pardus geliştiricileri, çevirmenleri, belge yazarları ve sanatçılarının desteği ile hazırlanan Pardus 2009.2 Geronticus eremita sürümüne hoş geldiniz.

    Daha fazla bilgi için Pardus TÜBİTAK/UEKAE adresini ziyaret edin.
    1.1. Pardus Nedir

    Pardus Projesi'nin bir ürünü olan Pardus, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesindeki Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) ve gönüllü katkıcılar tarafından geliştirilen bir Linux dağıtımıdır. Adını Anadolu Kaplanı'nın Latince (ve bilimsel) adı olan Panthera pardus tulliana'dan alır.

    Pardus dağıtımı masaüstü ve sunucu ortamları için gerekli olan Linux tabanlı işletim sistemi, uygulama yazılımları ve ilgili veri dosyaları ile kullanıcılarına kolay kullanımlı ve yetenekli bir sistem sunmayı amaçlamaktadır.
    1.2. Nasıl Kullanabilirim

    Pardus dağıtımı Kurulan (bilgisayarınıza Pardus kurulumu yapan) ve Çalışan (bilgisayarınıza kurulum yapmayan ancak kurulan sisteme kıyasla daha yavaş olan) olarak iki çeşit üründen oluşur ve CD / DVD / USB çubuk vb. pek çok farklı ortam ile gelebilir. Pardus'u başlatmak için ilgili ortamı bilgisayarınıza taktıktan sonra bilgisayarınızı baştan başlatarak BIOS'unuzu Pardus ortamını açacak (boot) şekilde ayarlamanız gerekmektedir.

    Çalışan ve Kurulan sürümler İngilizce ve Türkçe dillerini içerir ve tek bir CD'ye sığabilmektedir. Uluslararası (International) sürüm çoklu dil desteklidir ve Kurulan sürümde bulunmayan bazı dil paketlerini, uygulamaları ve görselleri de içermektedir. Uluslararası (International) sürüm ortalama 1 GB yer kaplamaktadır ve USB çubuğa veya DVD'ye yazılabilmektedir.

    Pardus deneyiminize başlamadan önce, ilgili ortamı bilgisayarınıza takmanız, sisteminizi yeniden başlatmanız ve BIOS ayarlarından açılış seçeneği olarak Pardus ortamını seçmeniz gerekmektedir.
    1.3. İstek ve önerileriniz

    Pardus 2009.2 Geronticus eremita sürümüne ilişkin istek ve önerilerinizi ya da hata bildirimlerinizi Bugzilla Main Page, (Pardus hata takip sistemi) adresine bildirebilirsiniz. Hata raporlayan, çözen, yeni paket veya özellik isteğinde bulunan tüm kullanıcı ve geliştiricilerimize teşekkür ederiz.
    2. Neler yeni ?
    2.1. Pardus Teknolojilerindeki Yenilikler

    Temel Pardus teknolojileri bir çok hata düzeltme, yeni özellik ve optimizasyon içeren yeni sürümlerine güncellendiler.

    Pardus yönetici ailesi KDE 4.4. / Qt 4.6 ile daha uyumlu çalışacak şekilde elden geçirildi. Ağ profilleri arasında geçişi kolaylaştıran Ağ Plasmoidi ve servis yönetimini kolaylaştıran Servis Plasmoidi depolarda mevcutlar. Bu araçlar, kolay erişim amacıyla hem masaüstüne hem de panelde dilediğiniz yere koyulabilirler.

    Yeni bir KDE aracı olan plasma-runner-pisi KDE masaüstü ortamında paketlerin daha kolay kurulabilmesini sağlamak amacıyla eklendi. KDE masaüstü ortamında, krunner aracını çalıştırdığınızda (ALT-F2 tuşlarına basarak) ve sisteminizde kurulu olmayan fakat Pardus depolarındaki bir paket tarafından sağlanan bir program adı yazdığınızda, kurmak istediğiniz programın hangi paketten çıktığını belirten bir girdi görünecektir. Bu girdiyi seçtiğinizde ilgili paket otomatik olarak yüklenecektir.

    Paket Yöneticisi ve PiSi daha kararlı ve çok daha performanslı olacak şekilde optimize edildi. PiSi arayüzü daha kolay kullanım için tekrar elden geçirildi. Paket Yöneticisi çok daha hızlı olacak şekilde elden geçirildi ve artık Pardus Masaüstü Servislerikitaplığını kullanıyor. Bu kitaplık ile KDE 4 masaüstü ortamı bulunmayan ortamlarda herhangi bir KDE kitaplığı bulunmadan çalışabilmesine olanak tanıyor. Arayüzde yapılan performans iyileştirmelerinin yanı sıra, Paket Yöneticisi artık güncelleme tiplerini de destekliyor. Güncelleme tipleri paketlerin yanında bulunuyor ve kullanıcılar istedikleri güncelleme tiplerini (örneğin güvenlik güncellemeleri) seçebilecekler.

    Pardus yeni sürümüyle açılış sihirbazı Kaptan elden geçirildi. Görsel değişiklerin yanında Kaptan, özellikle netbook gibi küçük ekrana sahip donanımlarda eskisinden daha kullanıcı dostu.
    2.2. Görsel Değişiklikler

    Diğer Pardus sürümlerinde olduğu gibi bu sürümün ismi de nesli tükenmekte olan türlerden gelmektedir. Depolara yeni paketlerin eklenmesinin yanı sıra, sistemin birçok yerinde GTK ve KDE entegrasyonu iyileştirildi. Milky simge temasına yeni simgeler eklendi. Ayrıca, Pardus 2009 sürüme ait eski duvar kağıtları, paket depolarından yüklenebilecekler.
    2.3. KDE 4 Masaüstü Ortamı

    Öntanımlı masaüstü ortamı KDE 4.4.4 sürümüne güncellendi. Pardus depolarındaki tüm KDE programları KDE 4 sürümlerine güncellendi. Yeni KDE ile birlikte kullanıcılar masaüstü kipleri olan Öntanımlı Kip, Eski KDE Kipi ve yeni Netbook Kipi, küçük ekranlar için optiimze edilmiş görünüm, arasında seçim yapabilecekler.

    Pardus ekibi, ekran parlaklığı ve ses seviyesi değişikliklerini masaüstü temasına uygun ve şık bir şekilde görüntüleyen KOsd yazılımını yeni KDE sürümüne dahil etti.

    Yeni sürüm KDE ile Pardus kullanıcılarına yepyeni bir masaüstü tecrübesi sunuyor. Her bileşenin maaüstünde herhangi bir yere konumlanabildiği ve özelleştirilebildiği Plasmoid teknolojisi, masaüstü ile tam uyumlu Strigi masaüstü arama teknolojisi, masaüstü ortamı ile bütünleşik masaüstü efektleri, uzaktan erişim vb. pek çok özellik içeren yeni nesil dosya yöneticisi Dolphin, kullanıcılarımızı bekleyen yeniliklerden sadece birkaçı.
    2.4. Güncellenen Bileşenler

    Yeni sürüm birçok güncellenmiş paket içermektedir. Göze çarpanlardan bazıları şunlardır:

    * KDE 4.4.4
    * Qt 4.6.2
    * Python 2.6.5
    * OpenOffice.org Ofis Araç Seti 3.2.1.3
    * Firefox Internet Tarayıcı 3.6.3
    * Thunderbird 3.0.4
    * Gimp 2.6.8
    * Linux Çekirdeği 2.6.31.13
    3. Kurulum gereksinimleri

    Pardus'u x86 uyumlu ortalama bir donanımda çalıştırabilirsiniz. Yüksek performans için en az 512 MB RAM (bellek) ve 1400 MHz işlemci öneriyoruz. Pardus 2009.2 Geronticus eremita için asgari ve tavsiye edilen donanım gereksinimleri aşağıdadır:

    * 256 MB bellek (1GB ve üzeri tavsiye edilir)
    * 450 MHz Intel ya da AMD işlemci (1000 MHz ve üstü tavsiye edilir)
    * En az 4 GB boş disk alanı (10 GB tavsiye edilir)

    Burdan indirebilirsiniz.
    Pardus TÜBİTAK/UEKAE










    ‎"Olacak bir kişinin bahtı kavî talii yâr
    Kehlesi dahi mahallinde anın işe yarar"

  • #2
    tonyaligenclik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WebMaster

    Status
    Offline
    İsim
    Ali YILDIRIM
    Makina:
    Canon A1 - Eos 3
    Üyelik tarihi
    26.December.2009
    Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    1,542

    Standart

    Kurmam ve kaldırmam 30dk sürdü. Ya windows yada mac başkası piyasadadtutunamaz











  • #3
    prm
    prm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erdal TEK
    Makina:
    EOS 500D
    Üyelik tarihi
    02.June.2010
    Nereden
    Denizli
    Mesajlar
    136

    Standart

    Üzün süre kullandım pardusu. Taki 2008.1 Hyaena hyaena dan sonra başlayan ağ kartı sorununnun bir türlü çözülememesi nedeniyle kaldırmak zorunda kaldım. Beğenerek ve zevkle kullandığım bir işletim sistemiydi. Bu yazıyla beraber tekrar denemenin zamanı geldi.











  • #4
    albayrak321 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer ALBAYRAK
    Makina:
    Canon eos 7D
    Üyelik tarihi
    22.March.2010
    Nereden
    istanbul - G.O.Paşa
    Mesajlar
    494

    Standart

    cok kötü bir işletim sistemi . Windows 7'ye devam ....











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #5
    ingenieur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Bener ALADAĞLI
    Makina:
    EOS 450D
    Üyelik tarihi
    07.April.2010
    Nereden
    Bursa
    Mesajlar
    51

    Thumbs up

    Alıntı tonyaligenclik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kurmam ve kaldırmam 30dk sürdü. Ya windows yada mac başkası piyasadadtutunamaz
    Bence bu turde calismalar mutlaka olmali, desteklenmeli ve daha ileriye tasinmalidir. Zaten hedefte Windows'a kafa tutmak vs. de olmamalidir. Bu tur yazilimlar dahada gelistirilerek ulusal amaclara hizmet eden ve gizliligin esas alindigi yerlere ve kurumlara yonelik olarak gelistirilmelidir. Bu tur konularda cok teknik bilgilere sahip olmamakla birlikte, iceriginde ve arka planinda ne oldugunu bilmedigimiz dis kaynakli her turlu programin ve altyapinin stratejik kurumlarda kullaniminin dogru olmadigini dusunuyorum.

    Herkese selamlar...










    EOS450D | AE-1P | EOS500 | ZENITH122 | CANON EFS 18-55 IS | CANON EFS 55-250 IS | CANON FD 50 1.8 | TOKINA EF 35-300 | SOLIGOR M42 200

  • #6
    saribey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    abdullah
    Makina:
    Canon EOS 40D
    Üyelik tarihi
    14.February.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    42
    Mesajlar
    204

    Standart

    driver sorunu olduğunu duymuştum o yüzden kurmadım hiç hala varmı acaba bilgisi olan










    İnsanın Sözü "HIKMET".. Bakışı "IBRET" ve Susması "DERS" olmalıdır
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Canon EOS 40D/Canon EF 50mm f1.8/yn560/yn462/rf602/slikU8000 tripod...

  • #7
    tonyaligenclik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WebMaster

    Status
    Offline
    İsim
    Ali YILDIRIM
    Makina:
    Canon A1 - Eos 3
    Üyelik tarihi
    26.December.2009
    Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    1,542

    Standart

    Alıntı ingenieur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence bu turde calismalar mutlaka olmali, desteklenmeli ve daha ileriye tasinmalidir. Zaten hedefte Windows'a kafa tutmak vs. de olmamalidir. Bu tur yazilimlar dahada gelistirilerek ulusal amaclara hizmet eden ve gizliligin esas alindigi yerlere ve kurumlara yonelik olarak gelistirilmelidir. Bu tur konularda cok teknik bilgilere sahip olmamakla birlikte, iceriginde ve arka planinda ne oldugunu bilmedigimiz dis kaynakli her turlu programin ve altyapinin stratejik kurumlarda kullaniminin dogru olmadigini dusunuyorum.

    Herkese selamlar...
    Kurumlar windows kullanır yazılımlarıda genelde kendileri hazırlar. İnternet bağlantıları cisco ile güçlendirilmiştir. Kolay kolay sorun olmaz.











  • #8
    Derkenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüseyin E.
    Makina:
    Nikon D7100 - Nikon 50 MM 1.8D
    Üyelik tarihi
    15.May.2010
    Nereden
    Rize
    Yaş
    38
    Mesajlar
    409

    Standart

    Kurumlarda artık pardus kullanmaya başladı










    ‎"Olacak bir kişinin bahtı kavî talii yâr
    Kehlesi dahi mahallinde anın işe yarar"

  • #9
    eyeofhorus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Cem Turgut
    Makina:
    Canon EOS 5D MKIII Canon A-1 (Analog) Canon AE-1 Program (Analog) Olympus TRIP 35 (Analog) Canon AF35ML (Analog) Minox 35 GT (Analog)
    Üyelik tarihi
    19.November.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    1,215

    Standart

    Uzun bir süre evde kullandım pardus'u zaten bir çok yerdeki nick'im pardus'dur

    Windos kullanıcısı için zor bir işletim sistemi linux. Pardus meseleyi son derece kolay hale getirmiş bile olsa zor. Her türlü windows programının mutlaka bir alternatifi var pardus'ta görsel olarak da 7'ye de diğer win ve mac sürümlerine de 5 basar yeter ki kullanmayı bilelim.

    Şunu yapabilen windows'un alnından öperim ben

    YouTube - Aiglx+Berl on PARDUS RC 2007










    Konu eyeofhorus tarafından (24.June.2010 Saat 10:28 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    prm
    prm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erdal TEK
    Makina:
    EOS 500D
    Üyelik tarihi
    02.June.2010
    Nereden
    Denizli
    Mesajlar
    136

    Standart

    Bence de kesinlikle işe yaramaz deyip atmamak lazım. Oldukça mutlu günlerim oldu Pardus la. Windows kullanıcılarının ilk başta baya yadırgayacağı gerçek ama.











  • #11
    Derkenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüseyin E.
    Makina:
    Nikon D7100 - Nikon 50 MM 1.8D
    Üyelik tarihi
    15.May.2010
    Nereden
    Rize
    Yaş
    38
    Mesajlar
    409

    Standart

    Pardus tabiki mükemmel bir işletim sistemi değil ve tabikide eksikleri var ancak windowsta mükemmel değil. bencede işe yaramaz deyip atmamak lazım. windows kullanıcıların zorlanacağı bir gerçek nasılki nikondan canona yada canondan pentax a geçince zorluk yaşıyoruz bundada zorluk yaşarız.










    ‎"Olacak bir kişinin bahtı kavî talii yâr
    Kehlesi dahi mahallinde anın işe yarar"

  • #12
    tahadbx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Samsun Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Taha Küçüker
    Makina:
    5D Mark II
    Üyelik tarihi
    01.May.2010
    Nereden
    Samsun
    Yaş
    38
    Mesajlar
    74

    Standart

    Pardus ile windowsu kullandım bir ara. Özellikle ses kartım windows ile doğru düzgün çalışmıyor ama pardusta hem sorun yok hem de ses çıkışı daha yüksek geliyor. Driver derdi yok. Kurulumda hepsini otomatik tanıyor. Office ya da benzeri programların ücretsiz alternatiflerini bulabilirsiniz. Tek eksisi, alışık olduğumuz kullanımda değil. Ona da alışılırsa süper bir işletim sistemi. Güvenlik derdine düşmenize de gerek yok. Daha ne olsun










    Şimdilik: Canon EOS 5D Mark II || EF 50mm 1.8 || 72mm UV+CPL+ND8+ND64 || YN-465

  • #13
    Derkenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüseyin E.
    Makina:
    Nikon D7100 - Nikon 50 MM 1.8D
    Üyelik tarihi
    15.May.2010
    Nereden
    Rize
    Yaş
    38
    Mesajlar
    409

    Standart

    Alıntı tahadbx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pardus ile windowsu kullandım bir ara. Özellikle ses kartım windows ile doğru düzgün çalışmıyor ama pardusta hem sorun yok hem de ses çıkışı daha yüksek geliyor. Driver derdi yok. Kurulumda hepsini otomatik tanıyor. Office ya da benzeri programların ücretsiz alternatiflerini bulabilirsiniz. Tek eksisi, alışık olduğumuz kullanımda değil. Ona da alışılırsa süper bir işletim sistemi. Güvenlik derdine düşmenize de gerek yok. Daha ne olsun
    çok haklısınız bütün mesele alışmak bence o nedenle bir süre kullanıp ondan sonra karar vermek lazım birde windows kullanmak zorunda değilsek bence pardus gayt ytrlı bir sistem










    ‎"Olacak bir kişinin bahtı kavî talii yâr
    Kehlesi dahi mahallinde anın işe yarar"

  • #14
    kaelthas
    Guest

    Standart

    Bilgisayarima hiç virus girmesin diyorsan kur ^-^Fakat windowsdada pc ye virus sokmak gerçekten yetenek istiyor











  • #15
    mgokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa Gokay
    Makina:
    EOS 400D EOS 1Ds Mark II
    Üyelik tarihi
    21.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    180

    Standart

    Alıntı tonyaligenclik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kurumlar windows kullanır yazılımlarıda genelde kendileri hazırlar. İnternet bağlantıları cisco ile güçlendirilmiştir. Kolay kolay sorun olmaz.
    Bir webmaster olarak böyle konuşulması yanlış değil mi? Veya piyasada tutunamaz demek... 1990 yılından beri piyasada olan bir sistem.











  • #16
    tonyaligenclik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WebMaster

    Status
    Offline
    İsim
    Ali YILDIRIM
    Makina:
    Canon A1 - Eos 3
    Üyelik tarihi
    26.December.2009
    Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    1,542

    Standart

    Alıntı mgokay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir webmaster olarak böyle konuşulması yanlış değil mi? Veya piyasada tutunamaz demek... 1990 yılından beri piyasada olan bir sistem.
    Arkadaş ben webmasterım yazılım uzmanı değil. 90dan beri var ama tutunamıyorsa bir yerde sorun vardır.











  • #17
    mgokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa Gokay
    Makina:
    EOS 400D EOS 1Ds Mark II
    Üyelik tarihi
    21.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    180

    Standart

    Alıntı tonyaligenclik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaş ben webmasterım yazılım uzmanı değil. 90dan beri var ama tutunamıyorsa bir yerde sorun vardır.
    Sen kullanamadın diye bu yazılım piyasada tutunamaz diyemezsin arkadaşım.. ben 2 senedir tek sistem olarak pardus ve ubuntu kullanıyorum tüm işlerimi onun üzeriden gerçekleştiriyorum.. Şimdi söyleyeceklerim herkese: ses kartımı tanıtamadım yok bunu tanımadı lafı yalan.. Windowsda sürücüyü kurdun tanıdı mı tanıdı.. O zaman linux üzerinde de tanıtman için gerekli işlemleri yapman gerekiyor...











  • #18
    tonyaligenclik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WebMaster

    Status
    Offline
    İsim
    Ali YILDIRIM
    Makina:
    Canon A1 - Eos 3
    Üyelik tarihi
    26.December.2009
    Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    1,542

    Standart

    Arkadaşım sen şakamısın. Milyonlar kullanıyoda benmi çamur attım. Ben windowsa driver kurmadan tanıtıyorum kartlarımı. Hadi sende tanıt. Tanıtamıyorsanda bana Pardusu övme. Sen pardusunu kullanmaya devam et biz windowsla mutluyuz.











  • #19
    Derkenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüseyin E.
    Makina:
    Nikon D7100 - Nikon 50 MM 1.8D
    Üyelik tarihi
    15.May.2010
    Nereden
    Rize
    Yaş
    38
    Mesajlar
    409

    Standart

    Arkdaşalar gerilmesek çok mutlu olurum herkes istediğini kullanır ben şu anda 2009.2 pardus kullanıyorum win 7 den geçtim alışmakta çokta zorlanmadım. tüm driverleri otomatik tanıdı ve sorun çıkmadı hatta win 7 de modemi usbden kullanıyordum driveri baya ugrastırdı ama pardus otomatik tanıdı. demem o ki isteğen istediğini kullanır ben yerli amlı diye pardus derim. başka da bir şey demem










    ‎"Olacak bir kişinin bahtı kavî talii yâr
    Kehlesi dahi mahallinde anın işe yarar"

  • #20
    tonyaligenclik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WebMaster

    Status
    Offline
    İsim
    Ali YILDIRIM
    Makina:
    Canon A1 - Eos 3
    Üyelik tarihi
    26.December.2009
    Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    1,542

    Standart

    Bende onu diyorum özgür memleket düşüncemi söyledim gene olay çıktı.











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •