İyi günler ,

Yaklaşık 1 aya yakın bisiklet ile turlar yapmaktayım. Uzun sürecek bir serüvenli bir yolculuk rotası çizmek istiyorum. Tahminimce Ramazan Bayramı hemen sonrasında yollara çıkıcam . Öncellikle rotayı uzun pozlama doğa gezileri ve sokak fotoğrafları çekmek üzere gidiyorum. Hatta çadırda konaklama olacağından yıldız pozlama bile olabilir. Çadırda konaklama olacağından kamp yerlerinde değilde farklı yerlerde düşünüyorum elektrik bulamıcam ve bu yüzden nasıl şarj edicem makinemi diye düşünmekteyim. Biraz araştırma ile bisiklet ile nasıl şarj olur diye hüsran bir arama ile sonuçlandım. Doğru aramayı yapamamış olabilirim. Kafamda oluşan en büyük sorun. Telefonumu şarj etmeyi buldum. Güneş enerji ile şarj edicem. En büyük sorun dslr şarj yoksa artık 3-4 tane batarya alıp her dinlenme noktasında şarja takmaya başlıcam. Öncelliğim bu sorunu halletmek çünkü ona göre yola çıkıcam.

Rota :

1. Gün
Yalova'dan başlangıç olacak ilk baş Sapanca Gölünde konaklama ve fotoğraf çekimi için 1 gün geçiricem sabahtan çıktığımda büyük ihtimal 15.00 gibi orada olurum 97 Km yol gözükmekte. Yol şartlarına göre değişiklik gösterebilir tabi

2. Gün
Uygun bir yer bulursam konaklama devam edebilir. Eğer ki bulamazsam Bolu Yedigöller olacak orada muhakak 2 gün konaklama düşünüyorum. Belki burada ucuz motel bile kalabilirim.

3. Gün
Bolu Yedigöllerden sonra ilk işim Ankara olacak . Buradaki arkadaşlar ile tanışmak isterim çok . Hem otururuz bir soluklanırım bende.

4. Gün

Dönüş gibi olacak çünkü Soğuksu Milli Parkından konaklama güzel bir fotoğraf akşamı geçeceğini düşünüyorum . Denk gelirsek.

5.Gün

Safranbolu yolu olacak en uzun yollardan bir tanesi olacak yol şartlarını bilmemekteyim fakat zorlayacağı kesin bir yol olarak düşünüyorum. Tahmini olarak 150 Km gibi bir yol olacak hatta daha fazla olur . En yakın yollarda bile konaklama olabilir. Fakat hedef safranbolu .

6. Gün

Safranbolu turu olacak nerede ne var görmek

7. Gün

Sabahtan Zonguldak'a geçilecek .ilk ışıklarında geçersem daha iyi olur dağlı bir yoldan ilerlicem çünkü.

8. Gün

Burada dinlenmek maksatlı mola verebilirim yada bu molayı safranbolunda kullanabilirim.

9.Gün

Akçakocaya gidicem . Burada tahmini sabah gibi çıkarsam akşamı bulur. Büyük ihtimal Öğleden sonrasında çıkarım Akçakocadan.

10.Gün

Kefken köyü veya Kandıra olacak .

11. Gün
Ağvaya yolculuk başlayacak

12. Gün
Ağvada dinlenme herşey olabilir. En çok görmek istediğim yerler arasında.

13. Gün

Büyük ihtimal ki bu gün otobüs ile Bostancı oradan Pendik - Yalova yapmayı düşünüyorum .


Özellikle bu şehirlerde oturan oralarda bulunan arkadaşlar varsa tanışmak görüşmek isterim. Nerede kalabilirim kamp nerede güvenilir olur . Neresi sağlıklıdır. Her bilgi benim için önemlidir.