Merhabalar, bir süredir forum içerisindeki bilgilerden yararlanıyorum. Henüz yeni olduğumdan fotoğraf adına büyük çalışmalarım yok bu nedenle de kendi tecrübem olan konularda dilim döndüğünce öneride bulunmak istiyorum.

Öncelikle sağlık bizlerin en önemli varlığıdır. En değerli varlığımızı da en üst derecede korumamız gerekir.
Ben Kifoz - Skolyoz hastasıyım. yaklaşık 20 ay önce de riskli bir ameliyat geçirdim. Bu nedenle de tüm yaşantıma ömür boyu daha fazla dikkat etmem gerekiyor.

Bilgisi olmayanlar için ; Skolyoz

Dikkat çekmek istediğim konu da taşıdığımız ekipmanlar. Ekipmanlar arttıkça haliyle taşıdığımız yük de artıyor.

Bütün iskelet yapısı Omurgaya bağlı olduğundan uzun süreli yük taşınması durumunda başlangıçta kas ağrıları, ilerlemesi halinde eklem ağrıları, denge kayıpları, fıtık, disk kaymaları, omurgada eğrilikler vb. birçok ciddi ve geri dönüşü zor olan hatta olmayabilen sorunlarla karşılaşmamız an meselesi.

Bu sorunlarla karşılaşmamak için taşıdığımız ekipmanın olabildiğince hafif olmasına ve taşıma şeklimize dikkat etmemiz gerekiyor. Örneğin Boyun askısı ile yapılan yürüyüşlerin sonucunda ağrılara ve ciddi sorunlara sebep olabilir. Nedeni de askıların boynumuzu öne doğru eğmesidir.

Uzun süreli gezilerde mümkün olduğunca az ekipman taşımak gerekir ( çıkan homurtuları tahmin edebiliyorum " keşke bol olsa da hepsini birden taşısak taşısak" )

Kullanılabilecek çantalar arasında da en sağlıklısı Çift askısı olan sırt çantaları dır. Her ne kadar kesin çözüm olmasa da boyun askılığı ve omuz çantalarına oranla taşınan yükü eşit olarak dağıttığından daha sağlıklı kullanım sunar.

Gördüğüm kadarıyla çanta seçimlerde öncelikle dikkat edilen konu çantanın iç yapısı ve ekipman taşıma kapasitesi idi. Asıl dikkat edilmesi gereken konu ise çantadaki askıların ve sırt yapısının ne kadar rahat olduğu, aynı zamanda da terletmeyen yapıya sahip olması gerek.

Sağlığımızı düşünen aynı zamanda geniş ekipman desteği olan çantaların fiyatları mı ? O ayrı bir konu

Selamlar.