CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree2Likes
  • 1 Post By tanerunlu
  • 1 Post By Macrobeatz33

Konu: Kısa Film Çekim teknikleri

  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Furkan
    Makina:
    ---
    Üyelik tarihi
    17.February.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    71

    Standart Kısa Film Çekim teknikleri

    Merhabalar
    Bu başlığı açmamdaki sebep kısa filme yeni başlamaya karar vermem ve benim gibi yeni başlayanlara yol göstermek amacıyla açtım. Sizlerden ricam kısa film çekmiş olan veya fişm çekim teknikleri önemli kısımlar yapılmaması gerekenler vs az veya çok herkesin aklına geldikçe buraya yazmasını rica ediyorum. Böylelikle kısa film konusunda her türlü bilgiyi burada bulmak amacım ve burada çekilen kısa filmlerin kalitesini üst düzeye çıkarmak amacım.


    Kısa film çekmemiş olsamda yaptığım ön araştırmalardan bilgi vermeye çalışıyım. Yanlışım olursa düzeltirseniz sevinirim.


    ilk önce ekipmanlardan başlamak istiyorum.


    1-Kamera


    Kısa film çekiminde kalite istiyorsanız kameranızın 1080p full hd çekim yeteneğine sahip olması lazım. Sonrasında değiştirilebilir lens ve hafıza kartı takılabiliyor olması lazım. Günümüzde bu işe en uygun kameralar dslr kameralardır.


    2-Hafıza kartı
    Bu konuda şuna dikkat etmenizi öneririm. Bir tane 16lık yada 32 lik hafıza kartı alıyım yer doldu sıkıntısı olmasın diye düşünüyorsanız bu fikrinizden vazgeçin. 8 lik 4 tane hafıza kartı almanızı öneririm. Nedeni ise kayıt yaptığınız kartınızın bozulması yada kaybolması durumunda bütün kayıtlarınızın koybolması yerine 8 lik kartların birinin kaybolması yada bozulması daha az veri kaybına neden olucağından bütün filmi baştan çekmenize gerek kalmayacaktır.


    3- Tripot
    kameranın sabit ve titremeden kullanımını sağlar.


    4- Işık


    Gece çekimlerinde mutlaka kullanılması gerekir. Hazır satın alabilir yada internetten araştırarak biraz el becerisi ile kendiniz daha ucuza yapabilirsiniz.


    5- Stediecam


    Kamerayı elinşze alıp video çekmeyi denediğinizde yürürken hareket ederken titreşimler meydana gelir ve buda hiç hoş bir görüntü yaratmaz. Daha profesyonel işler çıkartmak istiyorsanız. Stediecam almanız lazım. Stediecam kameranızın hareket halinde iken titrememesini sağlar ve böylelikle daha iyi görüntü elde edersiniz. Stediecam pahalı gelirse internette yapımının anlatıldığı video ve görsellere ulaşarak çok uygun fiyatlara kendiniz yapabilirsiniz.


    6-Dolly


    dolly ise kameranızı raylı sistem üzerinde bir yönde git gel şeklinde titreşimsiz bir şekilde hareket ettirerek kayıt yapmanızı sağlar ve filmlerinizd profesyonellik havası verir. Bunun da fiyatları çok gelirse internette görsel ve videolara bakarak yapımını anlatan videolara bakabilşrsiniz.

    7-jımmyjib

    googleye görsellere yazarsanız şeklini görürsünüz. Tam olarak tanımını bilmesemde daha etkileyici görüntüler elde ederseniz ve diyatları çok yüksek olduğundan el yapımı görsel ve videolara internetten ulaşarak çok ucuza maal edebilirsiniz.

    8-multicopter

    Rc(radyo kontrollü) 4-6 yada daha fazla pervaneli hava aracı. Havadan görüntü almak için kullanabilirsiniz. Özelliklerine göre taşıyabildiği ağırlıklar değişebilir.

    benden bu kadar. Sizlerden ricam bilgisi az veya çok ne olursa birşeyler paylaşmanız. Ödüllü kısa film örnekleri senaryo örnekleri ipucu detay vs her türlü bilgi paylaşımı beklyiorum. Yanlışım olduyssa affola. Yanlışlaırım varsa düzeltirseniz sevirinirim. Teşekkurler..











  • #2
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    Sonunda da yazmışsın zaten Furkan kardeş. Muhtemelen üniversite öğrencisisin. Hangi bölümü okuduğun vs önemli değil. Şu an tam zamanları bu işlerin.
    Birkaç tavsiyem var uğraşacak arkadaşlara. Az çok yaşadım oradan söyleyebilirim.

    1.İmkanlarınızı zorlayın: çünkü yaptınız yaptınız. Yaşa bağlı fırsatlar azalmadan zamanı iyi değerlendirmek lazım.
    2.Çok film izlemek lazım: Genelde öyle herhangibir seçebileceğin filmi izlemek değil genelde sanat filmlerini zilemek lazım ki çekim açılarını öğrenebilesin, kendine bir şeyler katıp harmanlayabilesin. Bir ara izlediğim film sayısını hatırlamıyordum okuldayken. Ama benim yaş biraz büyüktü ve kendimi durağan olan fotoğrafta ilerleme yolunu seçtim.
    3.Asla vazgeçme: 1. madde ile benzer özellik taşısa da "O da olmaz ki ya" dersen baştan bitirebilirsin.
    4.Senaryo yaz: Kitap okumadan senaryo yazılmaz yazamazsan yönetmenliğinde de sıkıntı çekersin vereceğin düşünce ya da duyguda da isteneni alamazsın.
    5. Çokça araştır gez, gör, arpacık. :Hangi tarzı çekersen çek senin hammadden insanlar olacaktır, belki de hayvanlar. İnsanı anlatman için yaşayışını gözlemlemen gerek. Aynı şekilde Sokak hayvanları ile ilgili bir şey yapacaksan onları gözlemleyebileceğin bir yeri keşfetmen bulman lazım
    6.Başlangıç olarak asla 2 den fazla oyuncu kişi kullanma, replikler mümkünse çok az olsun. Sonuçta oyunculuk en üst noktada değil hiçbirimizin. Hollywood'daki aktör bile hala öğrenebileceğim şeyler var diyorsa bir şeyler kapmak gerekir bu sözlerden.
    7.Ekipmanların kısıtlı olabilir; asla bundan erinme çekinme. Sitede Melih Nickli üye var. 18 ine yeni girdi diye bülüyorum. Çok temiz çocuk tanıdığım kadarıyla. Iphone ile çektiği şeyler bile var. Olur mu dememek lazımış bana bunu öğretti o çocuk. Oluyormuş. Çekimlerini izlemeni tavsiye ederim. Ben açıkçası çok beğeniyorum ve elimde olsa en büyük ekonomik desteği sağlarım kendisine. Bunu kendisi de bilir.
    8. devamını şu anda getiremiyorum ama başarmanın yarısı başlamak sayarım ben. Başlarsa biter biterse elbet bir başarısı vardır kendi çapında. Eksiği gediği olabilir. Biz de başlangıçta üstün nitelikli şeyler çekmiyorduk. %5 ilerlediysem bir şeye başlamakla gerçekleşmiştir bu. Çok şey bildiğimi iddia etmem %5-10 arası fotoğraf bilgim vardır derim. Bu benim mütevazılık olsun diye yaptığım bir şey değil kendime verdiğim araştırmaya devam et yoksa %5 i de koruyamazsın duygusudur.
    9.
    10 vs. vs

    Gerisini sen veya bu konuda ilerleyecekler doldursun.

    Bu arada temel bilgileri bilmek çok önemlidir ama önce hava solumak gerek. O ortamın havasını solumak heves, istek ve sonucunda da haz verecektir kişiye.
    Nokta.










    umurcan likes this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Furkan
    Makina:
    ---
    Üyelik tarihi
    17.February.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    71

    Standart

    Öncelikle Taner abi diye hitap etmek istiyorum ve verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Sonrasında kendimle ilgili birşeyi düzeltmek istiyorum. Yaşım 19 giriş bilgilerinde yaşımı sallamasyon girdiğimden 23 gözüküyor

    Sonrasında aklıma gelen bir kaç şeyi daha eklemek istiyorum. istanbulda yaşadığımdan buradaki imkanlardan bahsetmek istiyorum. ismekin ücretsiz bakırköyde kısa film kursu var ona gidebilirsiniz ve eylül ekim gibi başlıyordu kurs bende bu sene gitmeyi düşünüyorum. Sizlerinde böyle bilgiği ücretsiz eğitim veren yerler varsa yada teknik olarak eğitici video hazırlaaybilen yada yardımcı olabilecekelr varsa yazarsanız sevinirim. Sonrasında oyuncu konusunda şöyle şeyler duydum. Amatör veya profesyonel tiyatro okulları. Üniversitede sinema- oyunculuk vs okuyan kişilerin gönüllü olarak oyunculuk yapabileceklerini duydum.

    Film tekniği olarak birşey eklemek istiyorum. Efekt konusu çok önemli. movie maker gibi programlar efekt vs yapmak yerine kendiniz efekt yapmayı çğrenebilir yada gönüllü yardım edecek üniversite veya internet yoluyla kişilere ulaşabilirsiniz. Örnek program After effect adlı programı kullanabilirsiniz. Film müzüği konusunda ise çok tanınmış filmlerin müziklerini koymayın çünkü o müzİğin kullanıldığı yerdeki duygu sizin filminizdede aynı duyguyu anımsatacak ve vermek istediğiniz duyguyu tam veremiyeceksiniz. Tanınmamış filmlerden müzikleri kullanabilir az biraz gayretle fl studio mizcraft vs programlarla müziğinizi yapabilirsiniz ve internette ücretsiz müzik yapabilecek gönüllü kişiler bulabilirsiniz.

    Aks tekniği denilen birşey var. Şu oluyor mesela karşılıklı iki kişinin diyolog sahnesi var ve oyuncular arası düz bir çizgi çektiğinizi düşünün. O çizginin bir tarafından çekime başlayın ve asal o çizginin diğer tarafına geçip çekim yapmayın. Tabletten yazdığımdan görsel vs ekleyemiyorum. İnternetten aks kuralı siye aratırsanız gerekli dökümanlara ulaşabilirsiniz.











  • #4
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Furkan
    Makina:
    ---
    Üyelik tarihi
    17.February.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    71

    Standart

    Lütfen devamlılığı sağlayalım. Teşekkürler..











  • #5
    Macrobeatz33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Olçum
    Makina:
    Canon EOS 600D 18-55 Kit Lens
    Üyelik tarihi
    13.January.2013
    Nereden
    Mersin
    Mesajlar
    68

    Standart

    Video çekimi bittiğine göre PC işin içine girebilir
    1- En iyi grafik ve video işlemeleri için en önerilen işletim sistemi ve pc olarak Macintosh yani Macbook kullanılır.. En iyi performans o pclerde elde edildiğine dair bilgiler var..
    2- Final Cut, Premiere Pro, Adobe after effect vs. vs..
    3- Filmi çekerken mutlaka ayrı ayrı yerlerde tekrar tekrar çekin.. Veya 3-4 adet ayrı kamera kullanın.. Fakat bir modeli veya nesneyi en az 2 en fazla 4 ayrı yerden çekebilin.. Montaj yapmak kolay iş değil tabiiki..
    4- Bilgisayarda montaj yaparken güzel iyi bir bilgisayara ihtiyacınız var... Ekran kartının pek önemli olmadığı hakkında duyumlarım var fakat siz aldırmayın iyi bir ekran kartı alın.. Olmadı oyun oynarsınız boş zamanlarınızda..
    5- Sistem özellikleri olarak;

    Kod:
    A- Core i7 4770 Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci 680 TL
    B- Gigabyte GA-Z87X-OC Anakart : 488 TL
    C- ZOTACGTX660 TI GDDR5 2GB 192BIT - 587 TL
    d- GSKILL 8GB (2X4GB) TRIDENT X DDR3 2400MHZ CL10 1.65V 
    E- COOLER MASTER HAF X 942 BLACK EDITION FULL TOWER
    F- 2 TB Harddisc 7200 RPM olsun..
    bunlar iyidir.. Önemli olan işlemci ve anakart ve ram'dir... 2x4gb den 2 tane alırsanız 16 gb sizi çok sağlam montajcı yapar (bilgisayar üzerinde)

    6- Böyle sağlam bir bilgisayarınız var ve pc nizi plazmanıza bağladınız (hdmi kablosu ile) (plazma yok ise 24" bir ekran size yeterli olabilir..
    7- Montaj esnasına gelelim; Çoğu yardımcı internet siteleri var.. Eğitim setleri vs vs... İstediğiniz her türlü yardımı sağlayabilirim montaj konusunda. Ne eksikse sorabilirsiniz...

    Kısa film değil de benim şöyle bir projem olmuştu; rap klibi...

    MacroBeatz [Alper] - Prangali Hasretin 2 (HD Klip) - YouTube

    18-55mm lensle çekmiştim )










    CANON EOS 600D + 18-55 + 50 mm 1.8 + 18-135
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Furkan
    Makina:
    ---
    Üyelik tarihi
    17.February.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    71

    Standart

    Ali bey değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Bir iki eklemede ben yapıyım. Efekt yaparken grafik kartının iyi olması çok önemli. Basit efektlerde sorun olmaz ama iyi bir iş çıkartmak için iyi bir ekran kartı şart yoksa kasmalar olabilir veya efekt uygulama süresi artabilir.

    Lütfen konuyu gereksiz görmeyelim. Her türlü bilgi ve birikimimizi paylaşalım. Teşekkürler..











  • #7
    Macrobeatz33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Olçum
    Makina:
    Canon EOS 600D 18-55 Kit Lens
    Üyelik tarihi
    13.January.2013
    Nereden
    Mersin
    Mesajlar
    68

    Standart

    Bir yerde okumuştum sadece ekran kartı önemsiz diyede bencede önemli... Mantıklı düşünmek gerekirsek ekran kartının görevini vs.vs...

    Buda İlker Canikligil in kaleminden kısa film hakkında ufak bir makale...

    Alıntı İlker CANİKLİGİL Nickli Üyeden Alıntı

    1- Sahnenin gece dışarıda geçmesi şart mı? Mümkün olduğunca gece sokaklarda çekim yapmayın. Işık yeterli olmaz. Elektrik de alamayacağınız için jeneratör bulmanız gerekebilir.
    2- Gece olması şartsa bol ışıklı bir yerde geçebilir mi?
    3- Gece etkisi isteniyorsa sabaha karşı güneş doğmadan önceki 15 dakikada çekim yapılabilir. Bu sürede etrafta bir aydınlık vardır ama hala gecedir.
    4- Arabada çekim yapacaksanız güçlü bir gemici feneri arabanın iç ışığını taklit edecek şekilde kullanılabilir.

    Işık üzerine iki sayfada çok şey söylemek zor. Ama ışık yapmanın kuralları da çok keskin değil.Temelde her sahne yeni bir problemdir ve ancak kendine has bir şekilde çözülebilir. Dünyaca ünlü görüntü yönetmeni Nestor Almendros Days of Heaven'da gemici fenerlerinin içine güçlü ampuller yerleştirmiş ve çekimi sadece bunlarla yapmıştı. Greg Toland mum ışığında film çekmişti. Dünyanın her yerinde sorunlara alışılmadık, beklenmedik çözümler getiren insanlar başarılı oluyor. Sektördeki ışık şeflerinin çoğu buna karşı çıkacaktır ama her zaman "ışık yakmak" gerekmiyor. Bazen yakmadığınız ışık daha güzeldir: Aynen Almendros'un yaptığı gibi. Bazen de yaktığınız ışık her yeri pırıl pırıl yapar ama yine de görüntü çok kötüdür: Aynen Türk televizyon dizilerinin çoğunda olduğu gibi...











    CANON EOS 600D + 18-55 + 50 mm 1.8 + 18-135
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #8
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mehmet Ali
    Makina:
    Canon 600D
    Üyelik tarihi
    09.July.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    11

    Standart

    Ekim ayında Bahçelievlerde Sinema Kursu var ve ücretsiz. Eğer sinema konusunda hevesin varsa orayı denemeni öneririm. Kısa film ile ilgili ara ara burda da bilgilerimizi paylaşabiliriz











  • #9
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Furkan
    Makina:
    ---
    Üyelik tarihi
    17.February.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    71

    Standart

    Alıntı mamadoly Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekim ayında Bahçelievlerde Sinema Kursu var ve ücretsiz. Eğer sinema konusunda hevesin varsa orayı denemeni öneririm. Kısa film ile ilgili ara ara burda da bilgilerimizi paylaşabiliriz
    İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Üniversite sınavına girmiştim. Düzce tuttu ve bu yüzden istanbuldaki kurslara gidemiycem malesef Ama gitmek isteyen arkadaşlar için kursun telefon adres ve internet sitesi varsa linkini paylaşırmısınız ? Birde İsmekte ücretsiz bakırköyde kısa film eğitimi veriyor haberiniz olsun..











  • #10
    mathematiche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa ÖZKAYA
    Makina:
    Nikon D7000-Canon 6D
    Üyelik tarihi
    15.January.2012
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    495

    Standart

    Alıntı mamadoly Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekim ayında Bahçelievlerde Sinema Kursu var ve ücretsiz. Eğer sinema konusunda hevesin varsa orayı denemeni öneririm. Kısa film ile ilgili ara ara burda da bilgilerimizi paylaşabiliriz
    Bahcelievlerde nerde tam olarak? Kim veriyor kursu gidildigine deger mi ? bilgi verebilirseniz sevinirim..










    Canon 6D
    Canon EF 85mm f/1.8

    Nikon D7000
    Nikon AF-S 18-55mm f/3.5-5.6 VR
    Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D

  • #11
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Ömeroğlu
    Makina:
    Canon 650 D
    Üyelik tarihi
    26.July.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    26
    Mesajlar
    5

    Standart

    Teşekkürler











  • #12
    Tacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Batuhan Berk Sevinç
    Makina:
    Canon 650D
    Üyelik tarihi
    02.August.2013
    Nereden
    Mersin
    Mesajlar
    176

    Standart

    Stradasc ve macrobeat en çok ekonomik açıdan yaklaşmış olaya. 700 liralık bir işlemci, 500 liralık anakart, 600 liralık ekran kartı vs. Kaldı ki o klip o kadar para verilmeden de yapılabilecek bir şey 1080p çeken bir kamera, ortalama bir pc ama iyi bir teknik bilgi ile yaptığından kat be kat üstün bir klip çekilir. Daha çok ekipman, daha pahalı ekipman tek çözüm olmamalı. Diğer açılardan da yaklaşmalısınız. Montaj, oyunculuk, senaryo bilgisi 0 olan bir adamın o kadar para döküp alacağı ekipmanla neler yapabileceğini söyleyebilir misiniz ? Kendisini geliştirmeli, imkanına göre bir bilgisayar ve ekipman almalı. Sıralama böyle olmalı.

    1. Kitap okumak gerçekten çok önemli. Evdeyseniz sesli şekilde okuyun. Bir filmde mikrofon yardımıyla ses tonu daha anlaşılır olur ama siz kısa-filminiz de bunu kullanmadığınız için ses tonunuz eğer az geliyorsa bu çok kötü bir eksi puan. Konuşurken de heyecanlı ve kekeler gibi konuşmamak lazım.
    2. Mimiklerinizi geliştirmeye çalışın. Ayna karşısında bunu yapmak iyi bir yöntem. Keşfedin, deneyin, geliştirin. Mümkün olduğunca az replikli bir film, iyi bir mimik yardımıyla duyguyu aktarmada çok önemlidir.
    3. Film müziklerine göz gezdirin. Hangi konu ve sahnelerde nasıl müzik kullanılıyor bir bakın. Siz de kullanın. Mesela filmde dışarı çıkıldığı zaman o şiddetli araba sesleri ve arada geçen bir konuşmanın duyulamaması veya duyulması için yüksek ses tonuyla konuşmak benim sevmediğim bir şey. O yüzden mümkünse o sahnelerde sesi 0 a indirip müziğin sesini biraz arttırın.
    4. Kısa filmleri de izleyin. Normal bir filmde gözlemlemek zor olabilir. Kısa filmleri gözlemleyin. Açılar, konuyu ele alış, montaj hakkında fikirler edinirsiniz (montaj videoları da izleyin) ve size farklı fikirler, artı puanlar katacaktır.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yazmak istediklerimin çoğunu tanerunlu yazmış zaten. Ben de birkaç şey eklemeye çalıştım.

    Edit: Bu arada oyunculuk, senaryo vs. geliştirilebilir şeyler. Okuyup, araştırdıkça ve kamera karşısına geçtikçe (heyecanın yenilmesi de önemli) daha rahat ve konuya odaklı olursunuz. Oyunculuk bilgileri, tavsiyeleri vs araştırıp birazcık okuyun size çok şey katacaktır. (Şahsen tiyatroya gidiyorum 3 aydır daha bir oyuna bile hazırlanmadık ama çok şey kattı bana )










    Konu Tacik tarafından (03.October.2013 Saat 08:42 ) değiştirilmiştir.
    Ya bir yol aç, ya bir yol bul ya da yoldan çekil.

    Bir gün ekipman manyağı olursam buraya tek tek yazıcam hepsini.

  • #13
    mosaique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağrı
    Makina:
    5D MKIII + 28mm
    Üyelik tarihi
    16.May.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    40
    Mesajlar
    633

    Standart

    .....










    Konu mosaique tarafından (08.October.2013 Saat 11:24 ) değiştirilmiştir.

  • #14
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    CIHAN KUYUCAK
    Makina:
    CANON EOS 80D SIGMA 17-50 F2.8
    Üyelik tarihi
    18.January.2014
    Nereden
    ISTANBUL
    Yaş
    38
    Mesajlar
    157

    Standart

    Biraz eski bir konu ama faydalı bilgiler bulunuyor.
    Ben de çok kitap okuyan birisiyim ve zamanla farkında dahi olmadan, cümlelerimin, hayal gücümün ne kadar geliştiğine ben de şaşırıyorum.
    Hatta 1-2 senedir kendimce kitap, hikaye vs de yazıyorum.
    Okumak; size fark ettirmeden sizi eğiten bir öğretmen gibi.

    Benim de uzun süredir aklımda bir film gibi bir şeyler çekmek vardı. Onun içinde güzel bir ekip kuruldu bir anda ve ben de buna uygun bir senaryo yazdım. Akabin de, "kısa film nasıl çekilir" araştırmasına başladım.
    Premiere pro cs6 ve After effect indirdim. Pp için 41 videodan oluşan bir anlatım buldum ve programın ara yüzünü tanımış oldum.

    Adobe Premiere Pro ile Hızlı ve Pratik Video Kurgu

    Yalnız bunun dışında başka Türkçe anlatım bir ders bulamadım. After effect ile ilgili ise hiç bir şey bulamadım. Programı bile kurmadım daha.
    Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Birde ilk filmde en fazla 2 oyuncu olsun denmiş ve repliklerin az tutulması önerilmiş. Fakat ben hep bol karakterli bol diyaloglu hikayeler uydurmaya alıştığımdan, 13-14 kişilik bir ekip ve bol diyaloglu bir komedi tarzı bir şey yazdım. (komedi olmasını umuyoruz )

    İlk olacağından ve kendimizi tartmak açısından minimum masrafla çekmeye çalışıcaz.

    Kamera olarak ta elimiz de şuan Canon'un compact bir foto makinası var. 720p 24-25 kare çekiyor.
    Ses için Zoom h1 almayı planlıyorum.(uygun fiyatlı bulmaya çalışıyorum. Min. 275 tl sıfırı.)
    Slick U9000 tripod. (hayyamda araştırırken önerdiler 110 tl)

    Kamera sabitleme aparatlarını kendim yapacağım. Elim iş görür. Spor koltuk yapımım.

    Spor koltuk yapımı. - TechTurkey Forum

    H1'i, olta dan yapacağım boom sopasının ucuna, (-araba torpido peluşlarından yapacağım rüzgarlık ile-) takıp diyalogları haricen kayıt edeyim diyorum. Ayrıca tekrardan ortam sesi kayıt edeyim. Ve bu iki sesi videoya montaj yapayım diyorum. (sizce olurmu ?)
    Birde tek kamera ile birden fazla açı nasıl çekeceğim hakkında hala çözemediğim noktalar var Bir sahneyi 2-3 kere oynatıcam galiba.
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.










    Konu lethaldoze tarafından (04.May.2014 Saat 09:09 ) değiştirilmiştir.

  • #15
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Samed Bşmtf
    Makina:
    Canon EOS 80D, Xiaomi Yi, Apple iPhone SE
    Üyelik tarihi
    12.January.2013
    Nereden
    Balıkesir
    Mesajlar
    553

    Standart

    bilgiler için teşekkürler











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •