kesinlikle katılıyorum Emre, gerçek müslümanın zulümle işi olmaz.
kendi şahısları benim icin kıymetli fikirlerinin bazısı yanlış da olsa saygı gösterdiğimiz arkadaslarıma önemli bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyorum. Lütfen sabırla okuyunuz.
1) İslamiyet hiçbir Partinin, cemaatin veya tarikatın tekelinde değildir.
2) Herhangi bir müslümanın hatası umum müslümanlara teşmil edilemez. Buna paralel olarak açık bir bayanın hatası bütün açık bayanları mesul etmediği gibi kapalı bir bayanın bir hatasını gösterip aha kapalılarda böyle denemez.
3) Tesettür, namaz vb umum farzlar Allah'ın emri olduğu gibi faiz alkol gibi umum yasaklar da Allah'ın yasaklaridir. Bunları uygulamayan günahkar olur amma inkar eden Allah muhafaza dinden çıkar.
4) Kuran'ı okumanın ve anlamanin müslüman olmasa da hiç kimseye zararı olmaz. Olursa faydası olur.
5)İslamiyeti öğrenmek o kadar da zor bir iş değil. Aklımıza uymayan meseleler olsa araştırıp mantığını anlamak da zor değil. Sonuçta islam bir teslimiyet meselesi olduğu kadar akıl ve mantık dinidir.
6) İslamiyeti, cemaatleri veya tarikatlari zıt görüşlü insanların fikirlerinden öğrendiysek yanlış sekilde öğrenmiş olabiliriz.
7) Kuran'ı Kerim'i Allah insanlar okusun ve anlasınlar diye indirmiş diğer mahlukatın başka vazifeleri var.
8) Bir insan olarak nerden geldik nereye gidiyoruz ve bu dünyada vazifelerimiz nelerdir gibi soruların cevaplarını hala bilmiyorsak hemen öğrenmenin çaresine bakalım.( kopya; Kur'an da anlatıyor. kur'an tefsirlerinden mesela Atatürk'ün emriyle yazılan elmalılı M. Hamdi Yazır 'ın tefsirinden ogrenilebilir)
9) Eger kendimizi müslüman olarak tanımlıyorsak ve hala Kur'an hakkında matematik kadar siyaset kadar futbol kadar bilgimiz yoksa kendimizi kontrol edip, Dogru seylerin pesine düşüp , şu kısa ve çok kiymettar ömrümüzü malayani ve boş şeylerle zayi etmeyelim.
10) son olarak "Din kimseye mal değildir" ve "dinde zulüm yoktur"