CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 4 Toplam 8 Sayfadan BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu
Toplam 147 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 80 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree242Likes

Konu: Gezi Parkı Bilançosu.

  1. #61
    Crocs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ahmet Ergun Doğan
    Makina:
    hangisini kullanmıyorum ki
    Üyelik tarihi
    09.December.2011
    Nereden
    Yalova
    Yaş
    32
    Mesajlar
    1,252

    Standart

    polis devleti zaten başından beri planlanan değil mi. polis herşeye elini atar polisi yönetenler istediğini yayınlatır istemediğini yayınlatmaz. TSKya yapılanlar ortada zaten. bu kadar insan o AVMyi istemiyor da yine de insanlara zulüm edilerek yapılmaya çalışılıyorsa. devleti yöneten (neye dayanarak belli değil) biz kararımızı verdik diyorsa (sanki işi avm yapmakmış gibi) durumun vahimliği insanımızın uyumuşluğu cahilliği ortada. ortada büyük bir çıkar olduğu zaten belli onu söylemeye gerek yok. Düne kadar 3. köprü katliamdır diyen ama bugün 3. köprüyü kendisi yaptıran gezi parkını avm yapıcaz diye (sanki avm yokluğu var) bütün ağaçları kesen bir yönetimi reddediyorum (ağaçlarla alıp veremediği de neyse artık...)
    Taner Abinin de dediği gibi zaten olay sadece gezi parkı değil










    Okunmuş Vizör

  2. #62
    caginanil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağın Anıl Erol
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    04.September.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    406

    Standart

    9gag günü özet geçmiş

    9GAG - She shouldn't have done...

    Bu arada sabahtan beri politika konuşuyoruz daha ölen yada yaralanan olmadı ara sıra kızdığımız ağır konuştuğumuz oldu ama kimse kimsenin yüzüne bakamayacak duruma gelmedi.
    O kadar da kötü birşey değilmiş forumda politika konuşmak. Zaten politik içeriğe sahip başlık belli canı istemeyen girip okumuyo bile.










    "Menfaat budalalığı insanı maymuna çevirir."

  3. #63
    BerkinTuncar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderator - CT Yazar

    Status
    Offline
    İsim
    Berkin Tuncar
    Makina:
    Canon EOS 500D, Canon EOS 1N, Canon Eos 300D(Modified)
    Üyelik tarihi
    03.June.2010
    Nereden
    Bodrum/Muğla
    Yaş
    48
    Mesajlar
    678

    Standart



    Atatürk bir gün çiftliğe gittiğinde, Köşk'ün hemen yanındaki Ulu Çınar ağacının dallarını kesmeye çalışan bir bahçıvan ile karşılaşır. Hemen bahçıvanı yanına çağırarak bunun nedenini sorar. Görevli bahçıvanın cevabı şöyledir: Ağacın dalları uzamış, binanın duvarlarına dayanmıştır. Aldığı cevaptan tatmin olmayan Atatürk, düşünülmesi bile imkansız olan bir emir verir.

    AĞAÇ KESİLMEYECEK, BİNA KAYDIRILACAK

    Görev İstanbul Belediyesine intikal eder. Belediye Fen İşleri Yollar-Köprüler Şubesi sorumluluğu üstlenir. Ünlü bestecimiz Ferit Alnar'ın kardeşi olan Başmühendis Ali Galip Alnar (bazı kaynaklarda Ali Nuri Alnar olarak geçer) yanına aldığı teknik elemanlarıyla Yalova'ya gelerek çalışmalarına başlar.
    8 Ağustos 1930 tarihinde önce bina çerçevesindeki toprak büyük bir dikkatle kazılıp yapının temel seviyesine inilir. İstanbul'dan getirilen tramvay rayları döşenir. Santim, santim çalışılarak bina yapı altına sokulan raylar üzerine oturtturulur. Artık binanın raylar üzerinde kaydırılarak ağaçtan uzaklaştırılması aşamasına gelinmiştir.

    Güzel ve sıcak bir yaz akşamında Büyük Atatürk ile birlikte, kardeşi Makbule Atadan, Vali vekili Muhittin Bey, Emanet Fen Müdürü Ziya bey ve Cumhuriyet Gazetesi Başmuhabiri Yunus Nadi nezaretinde bina 4.80 m. civarında kaydırılır. Bu olağanüstü ve riskli iş 10 Ağustos 1930 tarihinde tamamlanır ve Ulu Çınar ağacıda kesilmekten kurtulur.











  4. #64
    JaCKiE_BrOwN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ¢ιнαη
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    10.December.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    956

    Standart

    Bu gunlerde sok bir ergenekon dalgasi ya da ne bileyim baska bir olay yasayabiliriz. Aklima ayasofya'nin ibadete acilmasi geliyor.. iktidar haksiz oldugunu bildigi konuda karsisinda birlik olmus bir toplum gorunce hemen kendi tabanina hitab edecek adimlar atip onlarin gonlunu oksuyor ve tekrar yanina cekiyor.. bugunlerde bu ve buna benzer bir olay gorebiliriz

    HTC Desire HD A9191 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi










    Canon EOS 7D | Canon EF S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM | Lexar 16gb 400X Professional UDMA CF Card | CULLMAN Magnesit 519 CW25 Tripod | Hoya 77mm UV | Tiffen 77mm CPL | Diesel Rush Hour |

  5. #65
    DustyBrain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Uğur Bilgin
    Makina:
    Minolta XG-1, EOS 550D
    Üyelik tarihi
    17.February.2013
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    66

    Standart

    Alıntı vefametin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesajların tamamını okumadım ama konuyu açınca en son sırada sizin mesajınız vardı, dikkatimi çekti, fikirlerimi beyân etmek istedim. Hepinizin malumudur bir insanın özgürlüğü, diğerin özgürlüğünün başladığı yerde biter. Tabi ki insanlar biribirlerinin hayatına saygı duymalı, lakin siz "her isteyen istediği yerde öpüşebilir, eylem yapabilir" derseniz bu doğru bir ifade olmaz. Adab-ı Muaşeret diye isimlendirdiğimiz binlerce yıllık yazılı olmayan toplumsal saygı kuralları vardır. Ben şahsen çocuğumla metro beklerken, çocuğumun ve benim gözümün önünde öpüşülmesini istemem. Bu beni rahatsız eder ve gelişim çağındaki evladımın psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilir. Siz derseniz ki "ben kimsenin ne düşündüğünü umursamam, istediğim yerde istediğimle öpüşürüm, istediğim yerde eylem yaparım" bu zulme girer. Düşünün hastanız var, annenizi hastaneye yetiştireceksiniz veya acele bir işiniz var. Bir grup insan da ilerde yolu kapatmış eylem yapıyor ve siz gitmek istediğiniz yere gidemiyorsunuz. Acaba bu durum o eylem yapan grubun özgürlüğü müdür yoksa size yapılan bir zulüm mü?

    Yukarı da yazdıklarım özel bir olay için değil genel düşüncelerimdir.

    Öncelikle, bir yerde bir konuda eylem yapmak ANAYASAL bir haktır. Yakınlarda hasta var diye bir maçın, bir bayram kutlamasının ya da başka herhangi bir gürültülü "olayın" engellendiğini duydunuz mu? Bir gösterinin neden farkı olsun?

    İkincisi, sizin birilerinin önünüzde öpüşmesini istememe hakkınız vardır. Ancak yazılı olmayan ve KİŞİDEN KİŞİYE değişiklik gösterebilecek adab-ı muaşeret ya da ahlak kuralları hiçkimseyi bağlamaz, bu bir gönül meselesidir, vicdan meselesidir, kişinin kendi meselesidir, siz uyarsınız ya da uymazsınız, başkasının uyup uymamasına karışamazsınız. karışabilseydiniz, hukuk devletinde siz değil devletin kolluk kuvvetleri karışırdı, yargı organı yargılardı ve gereği yapılırdı.

    Üçüncüsü, gene bazı konularda sizin "inançlarınız" kimseyi bağlamaz. Birilerinin öpüşmesinin çocuğunuzun psikolojisini bozacağını düşünebilirsiniz, ben de sizin çocuğunuzla el
    ele dolaşmanızın benim çocuğumun psikolojisini bozacağını öne sürerim. Bu, sizin çocuğunuzun elini tutmanızı engellemeli mi?

    Bir tıp doktoru olarak söylüyorum, bir çocuğun psikolojisini iki insanın öpüşmesini görmek BOZMAZ. Çocuklar, sizin farketmenizden çoook daha önce bu konuları kafalarında canlandırırlar. Kendisinin, varsa kardeşinin ve diğer çocukların nereden geldiğini sorgularlar. Neden iki evli insanın çocuğu olduğunu, başka insanların çocuğu olmadığını sorgularlar. Neden sizin ayrı yatak odanız olduğunu ve içeride ne yaptığınız, neden yan yana yattığınızı sorgularlar.

    Siz onları daha evden dışarı dahi çıkarmadan, onlar sizin ne yaptığınızı, bir "çocuğun" nereden geldiğini kafalarında az çok tasarlarlar.

    İnançlarınızla, düşüncelerinizle insanları sınırlandırmaya, engellemeye kalkmayın. Birşeylerden sırf inancınıza/hayat görüşünüze uymuyor ve "rahatsız oluyorsunuz" diye başka insanların "eylem"lerini engelleyemezsiniz. Size, fiziksel ve -kanıtlanmış-psikolojik zarar vermediği sürece, hiçbir konuda hiçbir şekilde hak iddia edemezsiniz. Ettiğiniz anda, eyleme geçtiğiniz anda FAŞİST bir eylem yapmış olursunuz. Faşizmin doğduğu noktası da zaten burasıdır.










    JaCKiE_BrOwN and acg like this.

  6. #66
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı kokoro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Demokrasi cogunlugun egemenligi degildir.
    anayasaya giriş dersimizde profesörümüzün sözünü direk aktarıyorum: "demokrasi, çoğunluğun azınlığa hükmetmesidir. daha azı değil! bu dünyanın her yerinde böyledir."

    o yüzden sözlük anlamına değil gerçeğe bakın bu kelime için.

    not: bu mesaj yaşanan olaylardan ve konudan bağımsız yazılmıştır










    Syncope likes this.

  7. #67
    belgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağatay Belgen
    Makina:
    Sony A7 II
    Üyelik tarihi
    13.June.2012
    Nereden
    Yalova
    Yaş
    47
    Mesajlar
    146

    Standart

    Bir saat kadar once yalova sahildeydim. 3 tanesi kucakta, 3u de sarilmak suretiyle opusup yiyisen toplam 6 tane cift gordum. Istisnasiz kizlarin hepsi turbanliydi. Basi acik olup "yiyisen" bir tane kiz/kadin gormedim.
    Cok tuhaf bir memleket burasi. Sokakta kucaga oturuyorlar.. sonra kirli sakalli kocalari 0 km ellenmemis kiz aldim deyip bizlere namus dersi verecek..










    JaCKiE_BrOwN, drcengiz and HaDeS like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  8. #68
    Bin907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Önder Nizam
    Makina:
    EOS 1D X
    Üyelik tarihi
    23.April.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    586

    Standart

    Metroya gaz atan zihniyete Faşist demem....
    Faşizmin bile kendine göre bir şerefi bir onuru vardır....










    EOS 1D X ve saz arkadaşları...

  9. #69
    DustyBrain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Uğur Bilgin
    Makina:
    Minolta XG-1, EOS 550D
    Üyelik tarihi
    17.February.2013
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    66

    Standart

    Alıntı mustafanazif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben genel yazmaya çalışıyorum.
    sayın uğur bey;
    mantıksal önermeler yapıyoruz. siz "can yanma" ile ölçüyorsunuz olayı ama işin ruhsal boyutları da var:

    siz diyorsunuz ki, ben istediğim yerde istediğim eylemi yaparım bu benim ÖZGÜRLÜĞÜMDÜR, doğal hakkımdır.
    bir başkası da diyor ki,
    ben gözümün önünde böyle bir gösteri yapılmasını istemiyorum, örneğin yukarıda arkadaşın yazdığı gibi, gözümün önünde öpüşülmesini istemiyorum bu da benim özgürlüğüm! diyor.
    şimdi özgürlük size göre mi, ona göre mi, bana göre mi? kafana esen her eylemi yapar mısın mesela özgürlük adına?
    "neye saygı?" sorusunu soruyorsanız önce insanlara saygılı olacaksınız, yani bir eylemi yaparken insanlara saygı duymayı...

    demek ki özgürlük neymiş?
    herkesin kafasına eseni yaptığı şeymiş!
    yani siz her şeyi yapabileceğinize inanıyorsunuz özgürlük anlayışınız böyle..
    ama bir başkası da diyor ki, hayır yapamazsın, bu da benim özgürlük anlayışım.

    işte zaten tartışmanın esas noktası burası...

    burada dini inanç ya da genel ahlak kurallarından bahsetmiyorum. çok genel yargılardan bahsediyorum...
    yani kavramlardan...
    üstelik 22 yldır da sağlam okuyorum merak etmeyin.

    türkiye'de gösteri yapanların da, siyaset yapanların da, kolluk güçlerinin de hatalı olduğunu söylüyorum ben...
    ama şunu da artı not olarak söyledim fotoğrafın bütününü görme adına, her iki tarafın da yanlışlarının olduğunu kabul etmek gerek diyorum.
    bu polisi haklı göstermek değildir.

    ne iş yaptığınızı bilmiyorum bayım.
    yıllarca gazetede çalıştım ve basın camiasındayım, yayıncıyım.
    polis ellerini arkasına bağlamış beklerken önünden geçen göstericinin "senin ananı..." dediğini kendi kulaklarımla duydum...
    bunun gibi yüzlerce daha olay da yazabilirim...
    yukarıda yazdığım buydu...
    bunları basın yazmaz dostum....
    basının aradığı başka bir şeydir...

    neyse...

    Ben de diyorum ki, sayın mustafanazif bey, sizin burada yazdığınızı görmek istemiyorum, bu beni rahatsız ediyor, hoşuma gitmiyor.

    Burada yazmayı bırakacak mısınız ya da bunu istemek benim özgürlüğüm mü? Eğer özgürlüğümse bunun için eyleme geçmek hakkım mı?

    Eğer bunlar için cevabınız hayırsa, demek ki her şey, her özgürlük tanımı göreceli değil ve biz bazı şeyleri görecelilikten çıkarmalıyız ki yalnızca "güçlü" olan istediğini yapamasın. Günümüz dünyasında, türkiyesinde olan bu çünkü.

    Açık, net bir şey söylüyorum. Fiziksel ve psikolojik olarak(kanıtlanmış olmalı) size veya başka bir insana zarar vermediği sürece istediğim her şeyi yapabilirim. Buna itirazınız var mı?










    JaCKiE_BrOwN and rezzann like this.

  10. #70
    rezzann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Levon Aden
    Makina:
    Nikon D810
    Üyelik tarihi
    15.December.2010
    Nereden
    Istanbul
    Mesajlar
    305

    Standart

    Alıntı mustafanazif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazmayayım diyorum ama olmuyor:

    Toma su ile yere yığdı - ODATV Video

    yukarıdaki video'ya bakın ve kışkırtmanın alasını görün...
    şahsen polis olsam, oradaki adamın üzerine suyu ben de sıkardım
    ben orada polis olsaydım o adamın kıçına copu ben de vururdum...
    ve bu söylediğimde çok da samimiyim.
    ben daha önce de çok yazdım... buradaki kalabalıkların ancak yüzde 5'i samimidir.
    buradaki kalabalıkların yüzde 10'u provakatördür.
    kalan yüzde 85'te sürü psikolojisi...
    bu kalabalıkları dikkat edin stadyum yapılırken ağaç kesimi protestosunda göremezsiniz
    çünkü öyle bir protesto olmamıştır...

    amaç keşke sadece gezi parkı olsa!
    kusura bakmayın ama oraya gidenlerin çoğunun gezi parkı s.nde bile değil....

    bu arada haksızlığın her türüne karşıyım
    fakat bu tip olayları tahlil ederken nasıl ki fotoğraf okuması yaparken bütün detayları görüyorsunuz,
    videolarda da lütfen bütün detayları görünüz ve ona göre yorum yazınız...

    97'nin ortalarından 2000'e kadar doğuda gazete çıkarttım.
    kalabalığın önündeki adam polise sizin ananızi sikeceğiz diyordu
    bir başkası da orospu çocukları diyordu
    polis ne yapıyordu?
    halk arasında kullanılan tabiri ile kıçlarına copu sokuyordu arkadaşlar
    biraz açık yazıyorum ama bu böyle...

    olaylara dışarıdan ve içeriden bakmanın farkalrı elbette ki var
    ağaç kesmenin alasını boğazda yıllardan beri yapıyorlar.
    yol yapımı, stad yapımı, villa yapımı, üniversite yapımları sırasında kesilen ağaçları yazmaya kalksak burada 20 sayfa tutar zannedersem...
    sizin boğazda sahilde dolaşma hakkınız bile yok, her taraf villa, işgal edilmiş bir toprakta yaşıyorsunuz...
    bu nedir be kardesim dalga mi geciyorsun? keske yazmamaya calismaya devam etseydin de bu cahil ve vicdansiz ic dunyana tanik olmasaydik. senin gibi milyonlar bu ulkede yasamaktan tiksindirdi artik. neresinden tutsan elinde kaliyor bu ulke.










    DustyBrain likes this.
    all is one, one is all

  11. #71
    caginanil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağın Anıl Erol
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    04.September.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    406

    Standart

    Osman Örsalı başından vurmuşlar. fotoğrafları çok kanlı olduğu için buraya koymak istemedim. Olayları simgeleyen fotoğrafı çeken gazeteci başından vurulmuş. Bir fotoğraf muhabirini başından vurmak için epey iyi nışan almak gerekir.










    "Menfaat budalalığı insanı maymuna çevirir."

  12. #72
    mrtkrts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Karataş
    Makina:
    5DM2
    Üyelik tarihi
    30.August.2009
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    42
    Mesajlar
    412

    Standart

    ÇARŞI grubunun Allah yardımcısı olsun










    Memento Mori -
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  13. #73
    Emre KASAP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Kasap
    Makina:
    D750
    Üyelik tarihi
    23.September.2009
    Nereden
    Üsküdar
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,053

    Standart

    Benim anlamadığım biraz mütedeyyin olan insan,ne zaman AKP bir şey yapsa, kan dökse zulûm etse, bunu bir şekilde haklı çıkarmaya çalışıyor. Yahut hiç etliye sütlüye karışmıyor. Zulûm kimden gelirse gelsin zulûmdür.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  14. #74
    vefametin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Vefa Metin
    Makina:
    Pentax K-3
    Üyelik tarihi
    19.March.2013
    Nereden
    Çorum
    Mesajlar
    24

    Standart

    Alıntı DustyBrain Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle, bir yerde bir konuda eylem yapmak ANAYASAL bir haktır. Yakınlarda hasta var diye bir maçın, bir bayram kutlamasının ya da başka herhangi bir gürültülü "olayın" engellendiğini duydunuz mu? Bir gösterinin neden farkı olsun?

    İkincisi, sizin birilerinin önünüzde öpüşmesini istememe hakkınız vardır. Ancak yazılı olmayan ve KİŞİDEN KİŞİYE değişiklik gösterebilecek adab-ı muaşeret ya da ahlak kuralları hiçkimseyi bağlamaz, bu bir gönül meselesidir, vicdan meselesidir, kişinin kendi meselesidir, siz uyarsınız ya da uymazsınız, başkasının uyup uymamasına karışamazsınız. karışabilseydiniz, hukuk devletinde siz değil devletin kolluk kuvvetleri karışırdı, yargı organı yargılardı ve gereği yapılırdı.

    Üçüncüsü, gene bazı konularda sizin "inançlarınız" kimseyi bağlamaz. Birilerinin öpüşmesinin çocuğunuzun psikolojisini bozacağını düşünebilirsiniz, ben de sizin çocuğunuzla el
    ele dolaşmanızın benim çocuğumun psikolojisini bozacağını öne sürerim. Bu, sizin çocuğunuzun elini tutmanızı engellemeli mi?

    Bir tıp doktoru olarak söylüyorum, bir çocuğun psikolojisini iki insanın öpüşmesini görmek BOZMAZ. Çocuklar, sizin farketmenizden çoook daha önce bu konuları kafalarında canlandırırlar. Kendisinin, varsa kardeşinin ve diğer çocukların nereden geldiğini sorgularlar. Neden iki evli insanın çocuğu olduğunu, başka insanların çocuğu olmadığını sorgularlar. Neden sizin ayrı yatak odanız olduğunu ve içeride ne yaptığınız, neden yan yana yattığınızı sorgularlar.

    Siz onları daha evden dışarı dahi çıkarmadan, onlar sizin ne yaptığınızı, bir "çocuğun" nereden geldiğini kafalarında az çok tasarlarlar.

    İnançlarınızla, düşüncelerinizle insanları sınırlandırmaya, engellemeye kalkmayın. Birşeylerden sırf inancınıza/hayat görüşünüze uymuyor ve "rahatsız oluyorsunuz" diye başka insanların "eylem"lerini engelleyemezsiniz. Size, fiziksel ve -kanıtlanmış-psikolojik zarar vermediği sürece, hiçbir konuda hiçbir şekilde hak iddia edemezsiniz. Ettiğiniz anda, eyleme geçtiğiniz anda FAŞİST bir eylem yapmış olursunuz. Faşizmin doğduğu noktası da zaten burasıdır.
    Yakınlarda hasta var diye bir maç, bir bayram engellenmeyebilir belki ama kişisel özgürlükleri adına, hastamı hastaneye götürmek için kullanacağım yolu kapatıyorsa birileri, benim hakkımı gasbetmiş ve bana zulmetmiş olur. Evet benim inançlarım kimseyi bağlamaz lakin beni bağlar. Beni bağladığı için de inançlarıma aykırı olan bir şeyin yapılmasını istememem gayet tabiidir. Bunu savunmamdan da daha tabii birşey olamaz. Gelelim diğer meseleye, ben de çocuk oldum ama kafamda çocukların nasıl olduğunu, nerden geldiğini merak etmedim. Kafamda da birşeyler tasarlamadım. Demek ki her çocuk aynı değildir, uzmanlığınızı bilmiyorum ama çocuk psikoloji olmadığını tahmin edebiliyorum. Eğer ki her insan her istediği şeyi istediği zaman yapmaya kalkarsa orada zaten huzur değil kaos olur. Bu da birilerinin mutlu olmak için diğerlerini mutsuz etmesidir. Bu da zulümdür.











  15. #75
    caginanil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağın Anıl Erol
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    04.September.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    406

    Standart

    Alıntı mustafanazif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu türkiye fotoğrafından rahatsız olduysanız (ki verdiğim fotoğraf bir türkiye fotoğrafıdır)
    yok, yazdıkların yanlış arkadaş, türkiyede böyle şeyler olmuyor diyorsanız o zaman karşı duruş sergileyin erkekçe ve karşı bir savunu yazın! yazamıyorsanız adam gibi susun!
    eğer bu türkiye fotoğrafından tiksiniyorsanız o zaman basın gidin ne duruyorsunuz???




    birazdan "güç", "otorite" olaya el koyacak ve başlık kapanacak hiç merak etmeyin...
    yani kısaca, bu güç ve otorite dediğimiz konu hayatın her noktasında var ve olacak.
    bu konuştuğumuz konular da yüzyıllardan beri konuşulduğu gibi yine konuşulmaya devam edecek.
    ben genel bir fotoğraf çiziyorum, yani türkiye fotoğrafı...
    sizin esas rahatsız olduğunuz nokta: türkiye fotoğrafı
    yokse sen, ben değil...
    Mustafa bey sabahtan beri bu başlığı provoke edip kilitlettirmeye çalışıyosunuz ama gördüğünüz gibi bu olayların konuşulmasına kimse engel olmak istemiyor.
    Ben bu sitenin yöneticisi olsam ellerim titrer türkiyede yer yerinden oynarken bu başlığı kilitlerken.










    rezzann likes this.
    "Menfaat budalalığı insanı maymuna çevirir."

  16. #76
    rengindalga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Rengin Dalga
    Makina:
    Canon A2200
    Üyelik tarihi
    01.November.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    183

    Standart

    Bence vicdanları yaralayan esas mesele halkın asayiş güvenliği için kurulan bir teşkilatın İstanbul'un göbeğinde tüm dünyanın gözü önünde halka saldırmış olmasıdır.










    rezzann, tarikolmez and hkarakuyu like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    HAYATTA ÖNEMLİ OLAN YALNIZCA DÖRT SORU VARDIR,DON OCTAVİO
    KUTSAL OLAN NEDİR?
    RUH NEDEN OLUŞMUŞTUR?
    NEYİN UĞRUNA YAŞANMALI?
    VE NEYİN UĞRUNA ÖLÜNMELİ?
    DÖRDÜNÜNDE CEVABI AYNIDIR.

    YALNIZCA AŞK ...

    DON JUAN DE MARCO

  17. #77
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı Emre KASAP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim anlamadığım biraz mütedeyyin olan insan,ne zaman AKP bir şey yapsa, kan dökse zulûm etse, bunu bir şekilde haklı çıkarmaya çalışıyor. Yahut hiç etliye sütlüye karışmıyor. Zulûm kimden gelirse gelsin zulûmdür.
    kesinlikle katılıyorum Emre, gerçek müslümanın zulümle işi olmaz.

    kendi şahısları benim icin kıymetli fikirlerinin bazısı yanlış da olsa saygı gösterdiğimiz arkadaslarıma önemli bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyorum. Lütfen sabırla okuyunuz.

    1) İslamiyet hiçbir Partinin, cemaatin veya tarikatın tekelinde değildir.
    2) Herhangi bir müslümanın hatası umum müslümanlara teşmil edilemez. Buna paralel olarak açık bir bayanın hatası bütün açık bayanları mesul etmediği gibi kapalı bir bayanın bir hatasını gösterip aha kapalılarda böyle denemez.
    3) Tesettür, namaz vb umum farzlar Allah'ın emri olduğu gibi faiz alkol gibi umum yasaklar da Allah'ın yasaklaridir. Bunları uygulamayan günahkar olur amma inkar eden Allah muhafaza dinden çıkar.
    4) Kuran'ı okumanın ve anlamanin müslüman olmasa da hiç kimseye zararı olmaz. Olursa faydası olur.
    5)İslamiyeti öğrenmek o kadar da zor bir iş değil. Aklımıza uymayan meseleler olsa araştırıp mantığını anlamak da zor değil. Sonuçta islam bir teslimiyet meselesi olduğu kadar akıl ve mantık dinidir.
    6) İslamiyeti, cemaatleri veya tarikatlari zıt görüşlü insanların fikirlerinden öğrendiysek yanlış sekilde öğrenmiş olabiliriz.
    7) Kuran'ı Kerim'i Allah insanlar okusun ve anlasınlar diye indirmiş diğer mahlukatın başka vazifeleri var.
    8) Bir insan olarak nerden geldik nereye gidiyoruz ve bu dünyada vazifelerimiz nelerdir gibi soruların cevaplarını hala bilmiyorsak hemen öğrenmenin çaresine bakalım.( kopya; Kur'an da anlatıyor. kur'an tefsirlerinden mesela Atatürk'ün emriyle yazılan elmalılı M. Hamdi Yazır 'ın tefsirinden ogrenilebilir)
    9) Eger kendimizi müslüman olarak tanımlıyorsak ve hala Kur'an hakkında matematik kadar siyaset kadar futbol kadar bilgimiz yoksa kendimizi kontrol edip, Dogru seylerin pesine düşüp , şu kısa ve çok kiymettar ömrümüzü malayani ve boş şeylerle zayi etmeyelim.
    10) son olarak "Din kimseye mal değildir" ve "dinde zulüm yoktur"










    mertop, Developer and acg like this.

  18. #78
    DustyBrain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Uğur Bilgin
    Makina:
    Minolta XG-1, EOS 550D
    Üyelik tarihi
    17.February.2013
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    66

    Standart

    Alıntı vefametin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakınlarda hasta var diye bir maç, bir bayram engellenmeyebilir belki ama kişisel özgürlükleri adına, hastamı hastaneye götürmek için kullanacağım yolu kapatıyorsa birileri, benim hakkımı gasbetmiş ve bana zulmetmiş olur. Evet benim inançlarım kimseyi bağlamaz lakin beni bağlar. Beni bağladığı için de inançlarıma aykırı olan bir şeyin yapılmasını istememem gayet tabiidir. Bunu savunmamdan da daha tabii birşey olamaz. Gelelim diğer meseleye, ben de çocuk oldum ama kafamda çocukların nasıl olduğunu, nerden geldiğini merak etmedim. Kafamda da birşeyler tasarlamadım. Demek ki her çocuk aynı değildir, uzmanlığınızı bilmiyorum ama çocuk psikoloji olmadığını tahmin edebiliyorum. Eğer ki her insan her istediği şeyi istediği zaman yapmaya kalkarsa orada zaten huzur değil kaos olur. Bu da birilerinin mutlu olmak için diğerlerini mutsuz etmesidir. Bu da zulümdür.

    "kişisel özgürlükleri adına, hastamı hastaneye götürmek için kullanacağım yolu kapatıyorsa birileri, benim hakkımı gasbetmiş ve bana zulmetmiş olur."

    İlginçtir, kişisel özgürlük değil ama PARA, SERMAYE, GÜÇ adına metroyu, füniküler hattı kapatanlar sizin hakkınızı gaspetmemiş ve size zulmetmemiş oluyor sanırım.

    İnsanlar GAZ BOMBASIYLA, DEMİR JOPLARLA, PLASTİK MERMİLERLE, TANKIMSI KOCA ARAÇLARLA yaralanıyor. İnsanlara saldırılıyor. Savundukları hangi görüşü onaylamıyorsunuz?

    Buna ses çıkarmıyorsanız neye ses çıkarıyorsunuz? Başka neyi dert ediyorsunuz?

    Hangi göstericinin ne gibi bir kabahati olabilir böyle bir güç varken karşısında, hangi neden bu kudurmuş gücün değil de göstericilerin eleştirilmesine sebep olabilir?

    Allahaşkına durun artık!

    İnsanlığınızdan utanın durun artık!

    Olayı bulandırıp, türkiye resmi çiziyorum, gerçekler, türkiye fotoğrafı diyerek daha da batmayın, yalvarıyorum!

    Savunuyorsanız doğru düzgün savunuyorum deyin. Yapılması gereken fedakarlık deyin. Sistemi devam ettirmeye çalışıyorlar, haklı da olsa bir grup zarar görecekse bu uğurda zarar görmeleri umrumda değil deyin.

    Ama n'olur, lafı dolandırmayın. Utanıyorum artık!











  19. #79
    Bin907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Önder Nizam
    Makina:
    EOS 1D X
    Üyelik tarihi
    23.April.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    586

    Standart

    Az daha dayan taksim Tribün geliyor...
    Fenerbahçesi... Beşiktaşı... Galatasarayı...geliyor











    EOS 1D X ve saz arkadaşları...

  20. #80
    Bin907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Önder Nizam
    Makina:
    EOS 1D X
    Üyelik tarihi
    23.April.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    586

    Standart

    https://twitter.com/thecatay/status/...478528/photo/1

    bilgi babında...
    facelerde paylaşmakta fayda var....










    EOS 1D X ve saz arkadaşları...

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •