Sevgili Birol, İster ahmet, ister mehmet rektör olsun, isterse bu adam peygamber niteliklerine sahip olsun, rektör olduktan sonra üç günde zıvanadan çıkar.
rahmetli Doğramacı' hocamdı. hayatı boyunca söylediği tek dürüst laf, "YÖK le seçim olmaz" lafıydı. rektör dediğin adama her konuda tek yetkili, tek sorumlu pozisyonu veriyorsun. bu, öyle bir güç ki, bir çok ilin belediyesinin bütçesinden de, idari personelinden de, ihalelerinden de, siyasi geri dönüşünden de büyük ve dolayısı ile rektöre bırakılmayacak kadar cazip!
son çalıştığım üniversitede kendi anabilim dalım için kadro istedik. kadro ilanı ve gelişmeler tamamen yasaların ihlali şeklinde gelişmeye başlayınca dekana dedim,
bu ne iş, başınız belaya girecek. dedi, ben yapmadım. rektöre gittim. dedim durum bu, ne iş? dedi, ben böle eşeklik (kelime kendisine aittir) yapmam. sora o eşeklik harfiyen yerine getirildi.
soru: sizce bu eşekliği kim yaptı?