Alıntı mertop Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Komedi filmi nasıl olmalı sorunuza epey güzel yorumlar gelmiş. Ben de günümüzde komedi filmi çektiğini zanneden zevatın yaptığı hatayı dile getirerek "komedi filminde ne olmamalı?" sorusuna cevap vererek küçük bir katkıda bulunmak istiyorum.
Komedi filminde küfür ya da belden aşağı espri olmamalı. Buna kimler gülüyor bilemiyorum ama bence hiç hoş durmuyor. Küfürü espri zanneden kişilere "zekanla güldüremiyorsan hiç uğraşma" diyesim geliyor.
aslında küfür konusu benim için de hassas bir konu... her insan gibi tek başına olduğum zaman arada bir küfür etsem de toplum içinde küfür etmem... kısacası küfür sevmem.
save etmediğiniz bir döküman bilgisayar kitlenip ortadan kaybolunca hassiktir kelimesini kullanmayan yoktur galiba...
en azından ben kullanıyorum...
tepki ile küfür birbirinden farklı bir şey bence.
bizi anadolu insanı, camiden çıkar ayakkabısını bağlarken küfür etmeye başlar...k bunun örneklerini çok gördüm.
aslında adam küfür etmek için küfür etmiyor.
onun için küfür, bir bağlaç, bir noktalama işareti gibi bir şey

bir de aziz nesin'in dediği gibi, göte göt diyeceksin kardeşim

artı olarak küfür hayatın her alanında var, ben yaklaşık 20 yıldır yazıyorum profesyonel olarak...
küfürlü bir şiir ya da yazı hiç bir zaman yazmadım... bunun edebiyatta bir adı da var fakat bu yolu kendime benimsemedim şahsen.
her ne kadar benimsememiş ve sevmiyor olsam da, bazen, bazı şiirlerde tepkisel bazda iyi durduğuna da inanıyorum.

örnek vereceğim ama siyasi kaçacağı için vermiyorum...