CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 47 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree63Likes

Konu: Mark3 in Kar ile Savaşı.

Hybrid View

  1. #1
    hilmiakdag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Gaziantep Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hilmi AKDAĞ
    Makina:
    Canon Eos 40D
    Üyelik tarihi
    04.March.2012
    Nereden
    Gaziantep, Turkey
    Yaş
    38
    Mesajlar
    589

    Standart

    Alıntı Halil Ibrahim Duran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla ben sıcaktan soğuğa veya tam tersine makine ile çıkmıyorum, genelde çanta ile çıkıyorum ve hemen de çantadan çıkarmıyorum. ortama çanta içinde yavaş yavaş ısıyı dengelesin diye beklerim.
    örneğin çekimden sonra içeri girdiysem mutlaka evin serin bir yerinde çantada yarım saat bir saat bekletirim ondan sonra makineyi çıkarırım.
    ve her zaman mutlaka çantamda silikon torbaları ve bir çorabın içine doldurduğum iki avuç pirinç bulunur.....
    Çorapta bakliyat
    Sevdim ben bu işi

    Arkadaşlar an itibarı ile pamuk çorap içinde baldo pirinç işine giriyorum almak isteyenler adreslerini mail atsın. Kargo parası + pirinç parasını karşılayana pamuk çorap benden










    Araç Hiç Bir Zaman, Amacın Önüne Geçmemeli...



  • #2
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı hilmiakdag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çorapta bakliyat
    Sevdim ben bu işi

    Arkadaşlar an itibarı ile pamuk çorap içinde baldo pirinç işine giriyorum almak isteyenler adreslerini mail atsın. Kargo parası + pirinç parasını karşılayana pamuk çorap benden
    her zaman işe yarar piriç,
    evde tuzluk içine tuzların nemini almak için ne koyuyorsunuz: pirinç.
    ben tuzluğa silikon koyan hiç görmedim

    Alıntı homerusan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıcaktan soğuktan etkilenmesini geçtim bir kişi 8000TL lik aleti öylece bırakıp gidip yemek yiyebilir mi havada kar havası varsa ben bunu anlamıyorum.
    millet bana yüklenmiş ama allahaskına bu hikaye hic mi kimseye abartı gelmiyor. 40dk hemde. birde buz kütlesi olmuş makina... madem bu kadar güveniyorsunuz birdaha buz kütlesine dönüştürün makinayı fotoğrafını çekin gösterin. siz bir hikaye anlatmışınız forum ortamında ve inanmayanları "neden inanmıyorsun diyorsunuz"... inandırın madem fotoğraf koyun... "size ne ister koyarım ister koymam, ister inanın ister inanmayın" diyorsanızda madem arkadaşlarınıza özelden hikayenizi anlatın, onlarda size özelden "uff, super, harikasın, çok iyi makinan varmış emmoğlu" desinler... ama herkesin görebileceği bir yerden "nispeten" hayali bir hikaye anlatıyorsanız, inananlarda olur inanmayanlarda. Ve madem bunu herkese açık bir yerde yaptınız, inanmayanlarıda inandırmanız gerekir... niye gerekir diyorum, sizin düzgün biri olduğunuzu düşünüyor, internet aleminde atıp tutan bir insan olmadığınızı varsayıyorum... sonuçta burası forum, doğru bilgi paylaşılmalı değil mi? ben bir birey olarak 5dm3 hakkında doğru bilgiyi araştırırken bu sizin hikayenizi görüp etkilenebilirim sonuçta.


    ek not: ya herşeyi geçtim etkilensem bile makinayı 40 dk öylece birakıp gitmem yahu
    doğru bilgi şudur:
    o soğukta makine zarar görür, hele de sıcaktan pat diye çıkartılıp bırakılan makine çok zarar görebilir. bunu zaten tecrübesine her zaman güvendiğim tuna açıkça yazmış.

    ama forumdan bir arkadaşımız bilerek veya bilmeyerek veya dikkat ederek veya etmeyerek (ki koşulları bilmiyoruz) böyle bir hikayesini bizimle paylaşmış. ben ve diğer arkadaşlar inanıyoruz böyle bir durum yaşadığına. bu bizim özgürlüğümüz. inanmamak da bir o kadar sizin özgürlüğünüz.
    şu durumda niye inanıyorsunuz veya niye inanmıyorsunuz diye dayatmak ayrı bir gereksizlik olarak önümüze çıkar.

    burada yapılması gereken ciddi bir uyarı yapmaktır. tuna da gayet yeterli bir uyarı yapmıştır. bu uyarıyı okuyan zaten makinesini öyle heder etmez, dikkat eder.

    evet bu hikayesini anlatan mert arkadaşımız sonuna uyarıyı kendisi yazmış olsaydı daha iyi olurdu belki.

    dediğim gibi inanmayabilirsiniz ama bu mertin böyle bir olay yaşamadığı anlamına gelmez veya makinesini kar altında bırakmayacağı anlamına da gelmez. sadece size mantıklı gelmez. tekrar ediyorum ama mertin ne koşullarda çalıştığını hiçbirimiz bilmiyoruz. belki çok kısa sürede çekimi tamamlaması gerekiyordu. belki çok ciddi paralar aldı bu işten ve makineyi gözden bile çıkardı, bilemeyiz.

    doğru bilgi paylaşılsın diyorsunuz da yalan olduğu ne malum veya niye ispatlama yükümlülüğü olsun?










    Konu Halil Ibrahim Duran tarafından (10.January.2013 Saat 09:54 ) değiştirilmiştir.
    mustafanazif and hilmiakdag like this.

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •