CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.

Sonuç: Hangi lensi tercih ederdiniz?

Katılımcı sayısı
35. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • 18-135

    13 37.14%
  • 18-200

    8 22.86%
  • 55-250

    14 40.00%
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree2Likes

Konu: Lens seçemiyorum...

Konulanmış Görüntüleme

  1. #24
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    289

    Standart

    16 yaşımdan beri SLR makina kullandığım için çevremde fotoğrafa merak salan insanlardan sıkça tavsiye talebine maruz kalıyorum. Hepsine söylediğim şeyler şu.

    1) Eğer birden fazla lens taşımak, tak çıkar yapmak, lenslere fena paralar harcamak, çekimleriniz üzerine kafa yorup manuel kontrol sağlamak, gittiğiniz her yerde "züppe" mulamelesi görmek istemiyorsanız SLR almayın. Çünkü SLR daha iyi fotoğraf çekmez. Sadece daha iyi fotoğraf çekebilmek için gereken imkanları ve seçenekleri sunar. Bu imkanlardan en önemlisi lens değiştirebilmektir. Lensi tak çıkar yapmayacaksanız SLR'a ihtiyacınız yok demektir. Ayrıca SLR makinaya kompakt makina muamelesi yapıp, makina ve lensi üzerine manuel kontrolü olmayan kişinin çekeceği fotoğraf, sıradan bir kompakt makina fotoğrafından çok daha kötü olur. Çünkü kompakt makina hata affeder ama SLR en ufak hatanızı çok belirgin şekilde gösterir.

    2) Birinci maddeyi düşündünüz ve SLR almaya karar verdiyseniz sakın ha sakın KİT OLARAK ALMAYIN ve değişken diyaframlı KİT LENS KULLANMAYIN..Bu lensler sadece daha hızlı ve kolay DSLR satmak için üretilirler ve iyi bir kompakt makinanın sağlayacağı görüntüden pek de yüksek kalite sunmazlar. Diyaframları yeterince açık değildir, keskinlikleri tartışılır, AF'si yavaştır. Beklediğini alamayan, yaratıcılığı da lens tarafından teknik olarak sınırlanmış kullanıcıları da fotoğraftan soğuturlar. Dolayısıyla eğer kit lens kullanacaksanız neden DSLR alasınız ki? Aynı görüntüyü (hatta çoğu zaman daha net) cepte taşıyabileceğiniz bir kompakt makine ile alabilecekken.

    Bu tavsiyeler genel olarak DSLR ve lens düşünenler içindir, yani size yönelik değil. Fakat ben sizin verdiğiniz listeden herhangi bir lense para verecek kadar zengin değilim. Dolayısıyla tavsiyem yok (ama en mantıklısı 55-250 gibi). Eğer 18-200 gibi çok geniş aralıklı ve değişken diyaframlı lensleri alınabilir/kullanılabilir buluyorsanız, bence makinanızı satın ve 15x-30x gibi zooma sahip olan bir kompakt makina alın. Emin olun daha iyi fotoğraf çekersiniz.










    Konu kench tarafından (24.July.2012 Saat 19:36 ) değiştirilmiştir.
    EnesEkingen likes this.
    "Biz, kendisini inceleyen Evren'iz. Burada olma nedenimiz bu."
    - Carl Sagan

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •