CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree6Likes
  • 3 Post By uncuzade
  • 1 Post By G.emre
  • 1 Post By boyabadanaci
  • 1 Post By dinamit_

Konu: Alışveriş Kriterlerimiz

  1. #1
    uncuzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S. Samet UNCU
    Makina:
    Canon EOS 500D
    Üyelik tarihi
    25.January.2011
    Nereden
    Yozgat-Konya-K.Maraş
    Yaş
    36
    Mesajlar
    209

    Standart Alışveriş Kriterlerimiz

    Canonturk içi veya sahibinden-sanalpazar-gittigidiyor gibi sitelerden çokça alışveriş yapmaktayız ancak bu süre zarfında ister istemez sinir bozucu olaylara ara sıra da olsa denk geliyoruz. "Şahıs Satıcı ve Alıcılar" kısmında bir çok olumsuz başlığı okuduğum zaman görüyorum ki aradaki iletişim eksikliği veya ürün hakkında eksik bilgi sebebiyle burada birbirini tanıyan insanlar bile kavga edebilecek seviyeye gelebiliyor. İnternetten yaptığım alışverişlere dayanarak her zaman dikkat ettiğim kriterleri yazmak ve birbirimizle paylaşmanın en azından gelecekteki alışverişlerimize faydası olacağını düşünüyorum..


    1-Her zaman teyit etmek önemlidir! Ürün hakkında satıcının "sıfır gibi" veya "sorunsuz" sözlerine güvenip alışveriş yapmayın. Eğer yüzyüze görüşme imkanınız yoksa aldığınız malın çalışan veya çalışmayan aksamlarını mutlaka sorun. Hatta çalışan aksamları kendiniz sayın. Örneğin;"Netleme halkasında takılma,sıkışma var mı? Diyafram bıçaklarında takılma yağlanma var mı?" gibi soruların hepsini aldığınız malın cinsine göre sorun. Burada amaç malınız geldikten sonra "Ama sen bana bunu söylememiştin!" cümlesini kurma ihtimalinizi azaltmak,ayrıca satıcının "Sen sormadın ki kardeşim?!" cümlesiyle sinirlerinizin bozulmasını önlemek. Ve olası bir sorun çıkması durumunda en azından bu konuşmaların yazışmaların kayıt altında olmasını sağlamak.


    2-İçinde dahil olan veya olmayan bütün parçaları belirleyin! En ufak şeyler bile alışverişlerde sorun çıkartabilmekte,forumdan örnek vermek isterdim ancak tekrar eski tartışmaların alevlenme ihtimaline karşı söylemek istemiyorum Aldığınız malın içinde standart olarak olması gereken birşeyi "İçinde mutlaka vardır canım..." diyerek geçiştirmeyin. Örneğin,"Flaş aldım fakat siz bunun kutusu olmadığını söylememiştiniz!" veya "Bu lensin arka kapağı neden içinde dahil değil?" gibi ufak,ama pis sorunlarla uğraşarak sinir olmayın.


    3-Modele dair en ufak detayları belirleyin. Aldığımız eşyaların çoğunun en az 38234 versiyonu olduğu için aldığınız eşyanın kesin olarak 3152.versiyon olduğunu teyit edin. "Kardeşim sen bana 18-55is yollamışsın ama isII değil!!" cümlesini kurmak...ya da kurmamak... Seçim sizin


    4-"Kargocuyu bekletmek ayıp olur canıımm..." Hayır efendim ayıp falan olmaz özellikle internet sitelerinden alışveriş yapıyorsanız özellikle kargocunun yanında paketinizi açıp bir sorun çıkması durumunda ona tutanak tutturun. Ve imzayı ondan sonra atın. Unutmayın "Hahha artık makinama bakabilirim!!" diye yüzünüzdeki gülümseme ve hevesle kapıyı kapattıktan sonra yapılan itirazlar geçersizdir.


    5-Pazarlık sünnettendir! Şahsen benim için öyle,babamın oğluna da yaparım fakat tabii "Öff Allah belanı versin yok sana mal falan!" dedirtecek seviyede değil tabi. Hem ticaretin güzelliğidir bence. Hem zaten iki cümle sonra satıcının "ister satılsın ister satılmasın acelesi yok" tarzındaki tok satıcı türünden mi,yoksa "off acelem var paraya 50 lira daha indirebilirim aslında" şeklinde düşünen paraya sıkışık satıcı mı,yoksa "zenginim ben,hem bu alet de artık gereksiz 600tl isterim 100tl ye veririm" şeklindeki mal elimden çıksın satıcısı mı olduğunu anlarsınız. Benim aklıma gelen bunlar.










    Canon Eos500d - 18-55mm - Helios 44m-4 58mm f2 - Jupiter 37AM 135mm - Jupiter 21m 200mm f4 - Kenko UV-CPL Filtre - Kaynak Camı - El yapımı LightBox



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    G.emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Göktuğ Emre Gedikli
    Makina:
    5D II
    Üyelik tarihi
    10.January.2011
    Nereden
    İstanbul - Arnavutköy
    Mesajlar
    1,292

    Standart

    Güzel bir derleme olmuş

    Bunlara ayrıyetten 2.elde satış yaparken makine veya lenslerin seri numaralarını içeren bir kağıda satışı yapan ve alıcının imzasının bulunduğu bir kağıt imzalayın.
    Fotoğraf ekipmanlarında ne kadar lazım olur, sorun çıkar bilmem ama bedevi şansı tutar ya hani

    Örneğin Göktuğ emre Gedikli'den 123456789 seri numaralı Nokia marka, 6700 Classic model telefonu 275 TL karşılığında satın aldım.
    Tarih: 02/04/2011 gibi

    Bir de aklıma gelen özellikle açık diyaframlı lens alırken, örneğin 50mm F1.8, diyaframı 1.8 e getirip gökyüzüne veya bir ışık kaynağına (lamba vs.) bakılmalı, içinde toz olup olmadığını anlamak açısından.
    Sonsuza netliyor mu kontrol edilmeli.
    Farklı uzaklıktaki yerlere netleme yapıp fotoğraf çekilmeli.
    Her diyafram değerinde test edilmeli, en azından birkaçında, özellikle ara diyaframlarda. 2.5 3.2 gibi.
    Bir de lensin kapağı kapatılıp odaklama yapılmalı, AF motorunun takılıp takılmadığı yer var mı diye, bunu da Cemil abiden öğrenmiştim

    Aklıma gelenler bunlar


    Son olarak pazarlığın farz değil sünnet olduğu unutulmamalıdır










    hilmiakdag likes this.
    D90'lı sığınmacı

  • #3
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    ayrıca,

    uzaktan alışverişlerde tanınmıyorsa mutlaka site komisyonu ile garantili alım veya satın alım yapılmalı











  • #4
    boyabadanaci
    Guest

    Standart

    belki de en önemlisi ne aldığınızı bilin.. tanımadığınız ekipmanı almayın.. özelliklerini yeteneklerini ve sınırlarını öğrenin... bir de tanıdığınız ile alışveriş yapın...

    Sent from my GT-N7000 using Tapatalk










    aboyun likes this.

  • #5
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Yazmayi unuttugum bir konu da:
    3d sms dogrulamasi olmayan hicbir siteden alisveris yapmayin, sitenin daha sonra girdiginizde kart bilgilerinizi hatirlamamasina dikkat edin


    Sent from my iPad using Tapatalk HD











  • #6
    Member

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Kayacı
    Makina:
    Canon EOS 5D
    Üyelik tarihi
    24.June.2012
    Nereden
    Samsun
    Yaş
    48
    Mesajlar
    39

    Standart

    Ucuz olan hiçbir şeyi almam,bir şekilde sıkıntı çıkıyor.Pazarlık yaparken de kendimi maymun ettirmem,gerek yok.Para ile yapılan bir iş bu,kurallarına uymak gerek,kaliteli adamdan ürün alır rahatıma bakarım.











  • #7
    dinamit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    zeymut
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    13.June.2010
    Nereden
    Sivas
    Yaş
    43
    Mesajlar
    423

    Standart

    gerçekten konuların hepsinde de 12'den vurmuşsunuz. hepside başımıza gelen şeyler. bende eklemek istiyorum.
    internette kimse güvenilir değil. "telefonda sesi çok mülayim geliyordu. şuna parayı havale edeyimde, böylelikle komisyon ücreti ödemekten kurtulurum." demeyin sakın. dolandırıcılar muhafazakar ağızdan konuşup insanın güven duygusu ve inançlarını sömürüyorlar.










    uncuzade likes this.
    Canon EOS 5D Mark ll | Canon EOS 50D | Canon 24-105 mm f/4L IS USM | Canon EF 17-40mm f/4L USM | SIGMA 10-20 mm F/4-5.6 EX DC HSM | Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF | Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro | Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 SP Di VC USD |

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •