CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    mrtshn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Şahin
    Makina:
    Canon 7D
    Üyelik tarihi
    06.May.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    42
    Mesajlar
    181

    Standart Saraybosna: Yikim ve dİrİlİŞ

    SARAYBOSNA: YIKIM VE DİRİLİŞ

    Eski Yugoslavya'nın dağılmasıyla birlikte 1992-1995 yılları arasında Bosna Savaşı yaşandı. Bu savaşta 110 bin kişi yaşamını kaybederken 2 milyondan fazla insan da yurdunu terk etmek zorunda kaldı. 3 yıl süren bu savaşın sonunda NATO'nun baskısıyla Bosnalı lider Aliya İzzetbegoviç, Hırvat lider Franjo Tudjman ve Sırp lider Slobodan Miloseviç barış masasına oturdu. 21 Kasım 1995'de Dayton Anlaşması imzalandı. Bu anlaşmayla birlikte 14 Aralık 1995'te Bosna Savaşı resmen sona erdi. Ancak savaş geride yıkılmış kentler bıraktı. Savaşın bitmesinin hemen ardından fotoğrafçı Jim Marshall Saraybosna'ya giderek kentteki yıkımı çektiği karelerle ölümsüzleştirdi Saraybosna'daki yıkımı görüntüleyen Jim Marshall geçtiğimiz yıl yine bu kentin yolunu tuttu. Amaç kentteki değişimi gözlemlemekti. Marshall 1996'da kentte fotoğrafını çektiği bölgelerin birebir fotoğraflarını yeniden çekti. 1996-2011 arasında iki farklı Saraybosna ortaya çıktı. İşte fotoğrafçı Jim Marshall'ın gözündeki (1996-2011) Saraybosna...



    NTVMSNBC - SARAYBOSNA: YIKIM VE DİRİLİŞ










    Canon 7D - Canon 60D, Tamron 17-50 f2.8, Sigma 10-20, Sigma 180mm f3.5 Macro HSM, Canon 420Ez Flaş, YN560 II Flaş, Cokin P Series Filtre set.

  • #2
    mustafanazif
    Guest

    Standart

    içindeki hüznün hiç bitmeyeceği ülke...
    adım başı mezarlık...
    içim kanayarak dolaşmıştım....











  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    orçun ışık
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    08.March.2012
    Nereden
    ankara
    Yaş
    44
    Mesajlar
    71

    Standart

    Savaş sonrası Saraybosna ve bunun gibi diğer ülkeler hala ekonomik olarak sıkıntılar çekiyor, maddeyi bir şekilde değiştirebiliyor ve güzel kılabiliyorsunuz ama orada o soykırımı görmüş yaşamış insanların içlerindeki acıları değiştirmek çok zor. Allah (c.c) Yardımcıları olsun.











  • #4
    gisler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan İŞLER
    Makina:
    Canon EOS 5D
    Üyelik tarihi
    05.October.2009
    Nereden
    İstanbul - Küçükçekmece
    Mesajlar
    1,591

    Standart

    görüntü yü evet düzeltmişler... oldukça da başarılı hatta

    ya iç yaralar... asla düzelmeyecek, orada yaşananları, o eziyetleri kimse unutmayacak...












    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Çekilen her fotograf, herkesin kendi portresidir……

  • #5
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    Michael JACKSON
    Makina:
    Fuji S3 Pro, Nikon D5000
    Üyelik tarihi
    24.March.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    49
    Mesajlar
    113

    Standart

    İnsan hakları, medeniyet v.s. diye ahkam kesen avrupanın orta yerinde yaşanmış bir soykırımdı "Savaş" olarak nitelenebilirmi? Basın'a yaşanan olayların tümü yansımadı elbette yaşanan vahşet çok daha fazla, o dönemde yerel bir pazar yerine bomba atmışlardı katliyamın görüntülerini akşam haberllerinde kısmen yayımladılar öyle içler acısıydı ki 10sn. seyredemedim.











  • #6
    rengindalga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Rengin Dalga
    Makina:
    Canon A2200
    Üyelik tarihi
    01.November.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    183

    Standart

    Sırplar deyince benimde aklıma kazıklı voyvoda geliyor...tarih tekerrürden ibaret olduğuna göre ders almak gerek.tekrarını engellemek için..

    Vlad III the Impaler Voyvoda III. Vlad, Drakula ya da Kazıklı Voyvoda (Rumence: Vlad Tepeş) 1448, 1456-1462 yılları arası ve 1476 yıllarında Eflak beyliğinin voyvodası (prens) idi.

    Voyvoda III. Vlad düşmanlarını (özellikle esir aldığı Osmanlı askerlerini) kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçmiştir. Sonradan Bram Stoker'ın Drakula romanına ve Drakula filmlerine konu olmuştur.

    Osmanlılar'a yenilen Vlad'ın babası onu rehin olarak Osmanlılar'a vermişti. Yaşamının bir kısmını Osmanlılar'ın elinde tutsak olarak yaşadı. Osmanlılar'ın egemenliğini kabul ederek Eflak'ın başına geçti. 1462 yılında Fatih Sultan Mehmet Eflak seferine çıkarak Vlad'ın ordularını yendi ve Eflak'ı Osmanlı Devletine yeniden bağladı. 1476'da Vlad tekrar baş kaldırdı ama gene Osmanlı ordularına yenildi. Bu sefer öldürüldü ve kesilen başı öldürüldüğünü ispat etmek için İstanbul'a gönderildi. [kaynak belirtilmeli]NOT:Kral Corvinus Voyvoda Vlad'a kızıp Eflakı işgal etti ve 1462-1466 yılları arasında Voyvodayı BUDA da hapsetti.Ama sonra serbest kaldı yine eflaka döndü ve kral oldu.Ayrıca voyvoda avrupada çok değişik silah diyebileceğimiz bir taktik kullandı.ilk defa kullanan voyvoda idi.bu silah şöyle ortaya çıkmıştır: Fatih Sultan Mehmet'in voyvoda nın bazı kaynaklara göre 20.000 türkü öldürmesi üzerine kızar ve Targoviste kalesini bizzat kendi sefere çıkarak işgal eder.Voyvoda Vlad kaçar ancak:bulunduğu yerde taş üstünde taş bırakmamak ve kazığa geçirilmiş müslümanların cesetlerini bırakmak siyaseti uyguladı. terkettiği topraklardaki kuyuları zehirledi, ekinleri yaktı. tüm hayvanları bile öldürttü. hapishanelerdeki mahkumları, cüzzamlı ve vebalıları salıverdi ve türklerin arasına karışmaya teşvik etti.bu şekilde vebalıları salması ile yeni bir taktik ve silah olmuştur.ayrıca: Mahmut Paşa'nın hatıratına göre çok uzun mesafeler boyunca asker içilecek bir damla bile su bulamadı.Sıcak dayanılır gibi değildi.

    Türk askeri Targoviste'ye ulaştığında Sultan Mehmed'in gördüğü manzara ""yaklaşık 5 kilometre boyunca kazıklarla dizili bir alandan geçer. alan yaklaşık üç kilometre boyunda bir kilometre enindedir. yerde uzun kazıklar dikilidir. yaklaşık 20 bin kadar insan erkek, kadın, ve çocuk olmak üzere kazığa geçirilmiş durumdadır. bu kadar çok insanı kazıkta gören türk askerinin maneviyatı bozulur aklını kaçıracak duruma gelir.pek inandırıcı gelmese de voyvoda vlad ın ölümüne dair şöyle bir söylenti vardır: 1474 yılında komutasına geçtiği bir askeri birlikle eflak beyliğini tekrar ele geçirmek üzere harekete geçer. kuzeni Stefan Cel Mare de yanındadır. ancak bu olay Vlad'ın şimdi bile tam açıklığa kavuşmamış gizemli bir şekilde ölümüyle sonuçlanır. ölümü (pek inandırıcı gelmese de) şöyle hikaye edilmektedir: "dracula'nın ordusu türkleri amansız bir şekilde keyifle öldürmeye başlamıştı. dracula türkleri öldürmekte olan askerlerini daha iyi görebilmek için bir tepeden aşağı doğru(askerleri ve arkadaşlarından ayrı bir şekilde) inmekte iken bazı askerleri onu türk sanmıştır. biri mızrağını saplar. ancak kendi askerlerinin kendisine saldırdığını gören dracula kılıcıyla suikastçılarından beşini öldürür.Ancak aldığı çok sayıda mızrak darbesiyle sonunda öldürülür.

    Drakula'nın şatosu olarak bilinen Karpat dağlarındaki Bran Şatosu Veliaht Dominic Von Habsburg'a Romanya'da törenle 26 Mayıs 2006'da geri iade edildi. Romanya 1948 yılında şatoya el koymuştu.

    Daha sonra Bram Stoker Vlad III'den esinlenerek Dracula adlı kitabı yazmıştır.
















    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    HAYATTA ÖNEMLİ OLAN YALNIZCA DÖRT SORU VARDIR,DON OCTAVİO
    KUTSAL OLAN NEDİR?
    RUH NEDEN OLUŞMUŞTUR?
    NEYİN UĞRUNA YAŞANMALI?
    VE NEYİN UĞRUNA ÖLÜNMELİ?
    DÖRDÜNÜNDE CEVABI AYNIDIR.

    YALNIZCA AŞK ...

    DON JUAN DE MARCO

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •