@yunus;
Hayatta sorular sormalı onların cevapları için araştırmamız gerektiğine inanıyorum. Konu sayesinde çok da yararlı şeyler öğrendim. Sorgulamak lazım![]()
@yunus;
Hayatta sorular sormalı onların cevapları için araştırmamız gerektiğine inanıyorum. Konu sayesinde çok da yararlı şeyler öğrendim. Sorgulamak lazım![]()
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Arkadaşlar bence bu konuda bizi(biyologları) ve diğer pozitif bilim insanlarını diğer insanların anlaması gerçekten çok ama çok zor gibi duruyor.
Size son olarak söyleyebileceğim nokta ise şudur ve bence oldukça önemlidir; biz kendimizi üstün görmekten(insanlık olarak)ne zaman vazgeçersek o zaman neden burda olduğumuz sorusunu tartışmaktan vazgeçeceğiz çünkü burda olmamızın özel bir nedeni olmadığını göreceğiz.
@mtugtekin
Bi kere şunu çok iyi bir şekilde anlamalısınız. Biyoloji de hatta bence tüm pozitif bilimlerde iyi-kötü, güzel-çirkin, güçlü-güçsüz, zengin-fakir, gibi insani kavramlar yoktur ve olamaz. Çünkü bir canlı hayatta kaldığı ve bir sonraki nesli verdiği sürece görevini yerine getirmiştir. Size bu şekilde düşündüğünüz gelişmişlik diye bir kavram olamayacağını ispatlayacak bir çok canlı vardır.Örneğin +70 ve -140 derecelerde hayatta kalan bakteriler mi daha gelişmiştir yoksa ateşi 40 dereceye çıktığında ölen sizmi?
Not:Ev kavramı insan dışında hiçbir canlıda yoktur. Bunu size isterseniz bilimsel olarak ispatlarım. Bir kaplan için yaşadığı ortam evi değil habitatıdır. Yani arandığın da bulunabileceği yerdir.
Ben asla insan vahşi değildir demedim insanın vahşi olduğunu bilen insanlardanım çünkü bizimde hayvan olduğumuzu bilen(kabul eden)insanlardan biriyim. Ben diğer canlılardan daha üstün olduğumuzu düşünmemizin yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorum o kadar. Yani dünyada diğer canlılar neden varsa bizde o yüzden varız demeye çalışıyorum sadece o kadar. Tabiki diğer canlıların birbirinden farkı olduğu gibi bizimde diğer tüm canlılardan farklarımız vardır ama bunların hiçbirini üstünlük ya da güç olarak göremeyiz.
@artag
Evrim her zaman kusursuza doğru gitmez evrim her zaman çevreye uyum sağlayan yönünde ilerler. İnsanlar kendilerinin ve evrenin kusursuz olabileceğini düşünen en aciz varlıktır.
Termodinamik maddeler her zaman düzensizliğe gider demektedir. Zaten herşey düzene girerse(kusursuzlaşırsa) zaman ve madde hareketi kalmaz. Bu en önemli fizik teorilerindendir(bknz discovery sitesindeki makaleler).
@savage24
Çok önemli bir konuyu kaçırmaktasınız bence biz benim dediğim üç temel şey için varız bilim bu üç temel şeyden en önemlisi olan hayatta kalmanın(yani hayatın) ne olduğunu çözmeye çalışmaktadır.
Dünyadaki en önemli bilimsel sorunlardan biri şu anda canlılığın tanımının tam olarak yapılamamasıdır. Ve bunu tam olarak bir kalıba sokabilecek bir biyolog tıpkı darwin gibi çok büyük bir adım atacaktır.
@yunus
Sorgusuz sualsiz bişeylere inanmak ya da herahngi bişeyi sorgulamamak bizi hayvanlardan ayıran en önemli noktayı ortadan kaldırmak olur. Ama yine söyleyeyim bu bizi daha üstün yapmaz ve biyolojide üstünlük yoktur.
NOT:Lütfen kişisel algılamayın bu insanlığa söylenmiş bir cümledir.
Konu canbazyusuf tarafından (13.March.2010 Saat 20:03 ) değiştirilmiştir.
@canbazyusuf;
".............................
Termodinamik maddeler her zaman düzensizliğe gider demektedir. Zaten herşey düzene girerse(kusursuzlaşırsa) zaman ve madde hareketi kalmaz. Bu en önemli fizik teorilerindendir(bknz discovery sitesindeki makaleler)."
demişsiniz.
birincisi burda kimse bir şey kanıtlamak gibi derdim yok, zamanımda yok, zaten buna kapasitem yetmez, sizin bildikleriniz yanında benimkiler denizde kum tanesi gibi kalabilir.
ama şunu belitmem lazım:
benim yazdıklarım arasında düzen ve/veya düzensizlikle ilgili hiç bir şey yok; sadece insanlık mükemmele gider demişim; sanırım doğru okumadınız ya da yanlış anladınız. Doğadaki herhangi bir şeyin mükemmele gitmesi onun düzene gitmesini göstermez; bilakis tam tersi de olabilir.
homoerectus insanı 60cm boyunda bizim beynimizin 1/3üne sahipken bugünkü durum apaçık ortadadır. Yüksek teknoloji binaların yapılması şehirlerin bir düzene girdiğini mi gösterir?
Düzen ve mükemmelliyet, aynı süreçte, aynı şartlarda olmak zorunda değildir.
sevgiler
Konu artag tarafından (16.March.2010 Saat 08:03 ) değiştirilmiştir.