CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Cool Fotoğrafçılıkta Giyim

    Fotoğrafçılığın farklı bir konusu giyim… Bazen o kadar sıkıcı ve taşıması ağır oluyorki üstünüze giydiklerinizden pişman oluyorsunuz. Hele birde bir sıcak bir soğuk yerlere girip çıkıyorsunuz. Doğaya çıkıp fotoğraf çekiyor ama üstünüzdeki yükten zaman zaman bıkıyor kan ter içinde kalıyor, sonra birden üşüyorsanız gelin bilgileri paylaşalım…

    Son zamanlarda bir doğa dostu sayesinde bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Gore-tex nedir, İçlik nedir neden seçilir, giyilir, ayakkabı nasıl olmalıdır, hafiflik nasıl sağlanmalıdır vs vs..

    Bazı bilgiler doğa sporlarıyla ilgili web sitelerinden alınmıştır… Herkesin bilgi eklemesi dileğiyle


    Ayakkabı Seçimi :

    İyi bir ayakkabının bir çok görevi vardır. Ayakkabılar rahat, dayanıklı, koruyucu ve yapılan aktiviteye uygun olmalıdır. İyi bir dağ ayakkabısı ayağa ve bileğe yeterli desteği vermeli ve kaygan ya da bozuk zeminde iyi tutunabilmelidir. Ayağı taş ve kayalardan koruyabilmeli ve aynı zamanda rahat yürüyebilecek kadar esnek olmalıdır. Ayrıca ayağı kuru ve doğru sıcaklıkta tutabilmelidir. İyi bir dağ ayakkabısının tüm bu gereksinimleri kişi için ortak bir noktada birleştirmesi gerekir.

    Doğru ayakkabı esnekliği arazinin durumuna ve taşınan çanta artı kişinin ağırlığına göre değişir. Ayakkabınızı nispeten düz bir zeminde yürürken kullanacak iseniz esnek bir bot tercih etmelisiniz. Fakat dağlık arazide daha bozuk bir zeminde yürüyecek iseniz daha sert tabanlı ve bileğinize daha fazla destek veren bir bot almanız daha doğru bir seçim olur. Ayrıca taşıyacağınız yük ya da kendi vücut ağırlığınız fazla ise biraz daha sert botlar tercih etmelisiniz.

    Araziye uyum açısından ayakkabının tabanı çok önemlidir. Dağcılık için üretilmiş sert ve ağır botların daha iyi bir tutuş için daha derin dişleri vardır. Bu, özellikle çamur veya kar kaplı dik yamaçları inerken kaymayı önler. Kamp ve yürüyüş botlarında derinliği daha az olan farklı yapılarda dişler kullanılır. Değişik ayakkabı üreticileri farklı tabanlar kullanırlar. En bilinen ve en çok kullanılan tabanlardan biri Vibram dır. Vibram`ın farklı amaçlı ayakkabılar ve koşullar için bir çok farklı desen ve malzeme sertliğinde tabanı mevcuttur.

    Dağ botlarında şoku emmesi amacıyla farklı malzemeler kullanılır. EVA en yaygın olarak kullanılan, hafif ve maliyeti düşük bir malzemedir. Poliüretan ise daha pahalı olmasına karşın EVA`ya göre daha dayanıklıdır.

    Dağ ayakkabılarında üst bilek kısmının görevi ayağı rahat bir şekilde botun içinde tutmak, desteklemek ve hava şartlarından korumaktır. Bu kısımlarında genelde su geçirmezlik işlemleri uygulanmış deri kullanılır. Kalın deriler daha sert olduğu için daha iyi bir koruma ve bilek desteği verir ve daha dayanıklıdırlar. Daha ince deriler ise botun daha rahat ve daha esnek olmasını sağlar. Ayrıca botun etrafına eklenilen lastik şerit bant da (Çarşak bandı) ayağı ve dikişleri dış etkenlerden korur ve su geçirmezliği arttırır. Ayakkabıda mümkün olduğunca az dikiş olması ve tek parça deriden üretilmiş olması su geçirmezlik açısından dikkat edeceğiniz noktalardan biridir.

    Süet ve kumaş botlar da yazın ve kuru iklimlerde veya şehirde kullanılmaya uygun botlardır. Bu botlarda kumaş olarak kullanılan. Cordura kumaş, sentetik ve dayanıklı bir kumaştır. Bu botların avantajları deri olanlara göre daha rahat ve hafif olmaları ve daha iyi nefes almalarıdır fakat su geçirmezlikleri daha azdır ve ayağa daha az destek verirler. Genel olarak patikalarda yapılacak günübirlik yürüyüşler için uygundurlar.

    Cordura botları daha su geçirmez yapmak için Gore-Tex gibi nefes alabilen bir astar kullanılan ayakkabılar da üretilmiştir. Gore-Tex su buharının içeriden dışarıya çıkmasına izin veren fakat suyun içeriye girmesini engelleyen bir zar tabakasıdır.

    Alacağınız ayakkabının iç yüzey astarı da dikkat edeceğiniz başka bir detay olabilir. Yumuşak bir iç yüzey sağlamak için astar malzemesi olarak yumuşak ince deri ya da sentetik bir malzeme kullanılabilir. Astar olarak kullanılan sentetik malzemelerin dayanıklı olması, şeklini çabuk kaybetmemesi, hava ve nem geçirmesi, kolay kuruması ve koku tutmaması dikkat edebileceğiniz özelliklerdir.

    Alacağınız bota karar verirken ağırlığını da göz önüne almalısınız. (Ayaklarda taşınan ekstra bir kilogram yük aşağı yukarı sırtta taşıdığımız beş kilograma eşittir.) Bu yüzden bot seçerken ağır botların güvenliği ve koruması ile hafif botların esnekliği arasında bir seçim yapmanız gerekecektir.

    Tabanla üst kısmı birleştirmek metodu da akla gelen diğer bir dikkat edilecek noktadır. Birleştirme metodları olarak yapıştırma veya dikiş yöntemlerinden biri kullanılır. Yapıştırma metodu botun maliyetini düşürmekle birlikte çok daha az dayanıklıdır. Dikişli botlarda ise dikişlerin çift sıra olması botun daha dayanıklı olmasını sağlar.

    Adrenalin.com.tr den alınmıştır.



    Benim kullandığım ayakkabı Özellikle bu ve gelecek dönemler için kullanılabilecek Nefes alan, su geçirmeyen ama teri dışarı atan bir ayakkabı. Gore-tex özelliği var. Ayrıca tabanı Vibram özelliğe sahip.

    Bu noktada benim öğrendiğim diğer nokta örneğin Gore-tex bir ayakkabı veya yağmurluk mont kullanıyorsanız çorabınız veya içinize giydiğiniz giysinin de teri tutmayıp dışarı atan şekilde olması gerekiyor. Aksi durumda çok kaliteli bir ayakkabı alırsınız yanlış çorap seçimi ayaklarınızın terden buz gibi olmasına sebep olabilir.










    Konu muratreis tarafından (28.February.2012 Saat 12:52 ) değiştirilmiştir.
    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Hem Ayakkabı hemde üst özellikle mont seçiminde önemli bir özellik

    Goretex nedir?

    Gore-Tex, santimetrekaresinde 1,4 milyar adet gözenek içeren çok ince bir kumaştır. Bu delikler o kadar ufaktır ki sıvı haldeki su zerreciği geçemez ama buhar molekülü rahatlıkla geçebilir. Gore-Tex malzemenin çalışma mantığı işte bu kadar basittir.

    Gore-Tex malzeme, nylon veya polyester gibi yüksek performanslı sentetik kumaşlar üzerine lamine edilerek (ısıl işlemle yapıştırma) su ve rüzgar geçirmez fakat bunun yanında nefes alabilir giysiler, eldivenler, şapkalar ve ayakkabılar üretilir. Gore-Tex kumaşlar suyu, karı, ve rüzgarı dışarıda tutarken içeride biriken su buharını dış ortama atarlar. Sonuç mu? Macera sizi ne koşullara sürüklerse sürüklesin daha kuru, daha sıcak ve daha konforlu kalacaksınız.

    “Su geçirmez” malzeme tam olarak ne demektir?
    Tüm dış katman için kullanılan kuşamlar belli bir derece basınca kadar suya dirençlidir. Suya karşı dayanıklı ve su kaydırma özelliğine sahip malzemeler karlı ve ıslak koşullarda belli bir yere kadar sizi korurlar ve nefes alma değerleri de kısıtlı olabilir. Bu malzemeler zorlu şartlara uzun süre dayanamazlar. Bir kumaşın tamamen “su geçirmez” olarak adlandırılabilmesi için uzun süre etkili olabilecek zorlu şartlar altında hiçbir şekilde su geçirmemeli ve nefes almaya devam etmelidir.

    Bir kumaş su basıncına kadar ne kadar karşı koyabilirse o kadar su geçirmez anlamına gelir. Yani 3,1 PSI su basıncına dayanabilen bir kumaş 3 PSI basınca dayanıklı kumaştan daha fazla suya karşı dayanıklıdır.

    Gore-Tex kumaşlar 65 PSI su basıncına dayanabilirler. Bunu daha açık bir örnekle anlatalım: 85 kiloluk bir kişi oturduğunda pantalonda oluşan basınç yaklaşık 3 PSI olur, diz çöktüğünde ise diz bölgesindeki basıç değeri 16 PSI değerine kadar yükselebilir. Gore-Tex malzemenin sahip olduğu bu yüksek basınç değeri sizi şartlar ne olursa olsun kuru tutmaya yeterli olacaktır.

    ”Nefes alma” nedir? Niye bu kadar önemlidir.
    Eğer dış katman giysiniz yeterince nefes almıyorsa, suya karşı ne kadar dayanıklı olursa olsun ıslanırsınız! Sıcak ve yağışlı bir havada ya da yoğun hareket halindeyken oluşacak su buharı dış ortama atılamazsa kumaş suya karşı ne kadar dayanıklı olursa olsun siz kendi terinizle içeriden ıslanırsınız. Islak koşullarda kuru kalmak için su geçirmezlik özelliğinin yanında mutlaka iyi “nefes alabilir” bir giysi almak gerekir.

    Bazı dış katman giysiler nefes almayı havalandırma panelleri ve delikleri ile sağlamaya çalışırlar. Bu yöntem bazı zmanlar etkili olsa da çoğu zaman yeterli olmayabilir ve bu deliklerden içeriye su girebilir. Gore-Tex kumaşlar teri kumaşın üzerinden dış ortama atarlar, dolayısıyla ayrıca bir delik ya da panele ihtiyaç duymazlar.

    Gore-Tex malzemeler neden bu kadar pahalı?
    Sadece dünyadaki en iyi malzeme üreticileri Gore-Tex üretme lisansına sahiptir. Bu üreticiler mümkün olan en iyi malzemeleri, makinaları ve işçiliği kullanırlar. Dünyadaki en hassas kalite kontrollerden birine sahip olan Gore firması her ürünün üretiminden önce prototiplerini defalarca zorlu testlere sokar. Kumaşlardaki tüm dikişler Gore tarafından üretilen Gore-Seam bant ile suya karşı yalıtılmıştır. Bütün bu testlerden ve kontrollerden geçtikten sonra bir giysi Gore-Tex’in su geçirmezdir etiketini alabilir.










    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #3
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart Fotoğrafçılıkta Giyim

    Yeni yürüyüş ayakkabılarının alıştırılması

    Yeni bir yürüyüş ayakkabısı aldınız. Evet çok sertler, hele alışık değilseniz ilk kullanımda sizi rahat ettirmek yerine tam bir işkenceye dönüşebilirler. Bunu yaşamamak için aşağıdaki tavsiyelerimizi göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

    Herşeyden önce acele etmemeniz gerekiyor. Ayakkabıların ayağınıza alışması ve sizin ayakkabılara alışmanız için bir miktar zamana ihtiyacınız var. Unutmamanız gereken bir şey var ayaklarınız ayakkabılar kadar sert değillerdir. O yüzden ilk dikkat etmeniz gereken, ayakkabıyı kullanmaya başlamadan en geç bir hafta kadar önce satın almaktır.

    Değişik marka ya da model ayakkabıların açılmaları farklı süreler alabilir. Sert ayakkabıların açılma süresi daha uzun olabilecekken yumuşak bir ayakkabıyı bir hafta içerisinde alıştırabilirsiniz. Özellikle tamamı kalın deriden oluşan ayakkabıların alışması oldukça uzun sürebilir.

    Ayakkabıyı mağazada denedikten sonra satın almaya karar vermeden önce mutlaka ayağınıza tam uyum sağladığından ve numaranın doğru seçilmiş olduğundan emin olun. Mutlaka yürüyüş sırasında kullanacağınız tipte bir çorapla deneyerek kararı verin.

    Temel ayakkabı alıştırma prosedürü
    Ayakkabıyı aldıktan sonra evin içinde deneyerek başlayın. Mutlaka kullanacağınız çoraplarla birlikte deneyin ve bağcıkların iyice sıkılmış olmasına da dikkat edin. Dilin içeride katlanması ayakkabının rahatsızlık vermesini sağlayacaktır.
    Eğer evde deneme süresi boyunca dayanılmaz rahatsızlıklar hissediyorsanız dışarıda kullanmaya başlamadan önce aldığınız yere götürüp bir başka model ya da numara ile değiştirebilirsiniz. Eğer emin olmadan önce dışarıda giymeye başlarsanız ve ayakkabı ayağınıza vurursa değiştirme şansınız kalmaz.
    Ayakkabının doğru seçildiğine inanıyorsanız artık dışarıda giymenin vakti gelmiştir. Öncelikla ayakkabıyı şehirde basit yürüyüşler yaparak deneyin. En ufak vurma başlangıcında ayakkabıları çıkartın ve ayağınıza bir gün dinlenme süresi verin. Unutulmamalıdır ki ufak sorunlar uzun zaman sonra büyük problemlere yol açabilirler.
    Bu şekilde her seferinde yürüdüğünüz mesafeyi ve zamanı arttırarak ayakkabının ayağınıza tam olarak alışmasını sağlayabilirsiniz.

    Ayakkabıların ayağınıza tam olarak alışmaları en iyi ihtimalle bir hafta alacağı için ayakkabınızı yapacağınız etkinlikten daha önce almayı unutmayınız.

    Keyifli yürüyüşler..

    Yazan: Ulaş Ersin
    Macera Cumhuriyeti










    Konu muratreis tarafından (28.February.2012 Saat 12:55 ) değiştirilmiştir.
    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #4
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart Fotoğrafçılıkta Giyim

    Bazen üst üste giyiniriz üstüne çanta ekipman kan ter içinde kalırız. Sıcak soğuğa girip çıkmakta işin cabası. Oysa doğa sporlarıyla uğraşanların özellikle giydiği esasında şehir yaşamına uygun olarakta kullanılabilen içlik giymek derde deva olabiliyor. Böylece bir içlik üstüne hafif bir kazak, tşirt rahat hareket etmemizi sağlayabilir.


    Termal içlikler, günümüzün 'mucize' sayılabilecek ürünlerindendir.

    Çok kapsamlı Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretilen termal ürünler, vücudun ısı dengesini korumaya yardım eder.

    Soğuk kış şartlarında vücudunuzun oluşturduğu ısıyı vücutta tutar.

    Pamuklu ürünler vücut ısısının % 100'e yakınını dışarıya verirken termal giysiler özel teknolojileri sayesinde ısının yüzde 80'ini vücutta tutar.
    Bu da vücudumuzun soğuk havalarda üşümemesini sağlar. Termal giysiler bunu yaparken bir yandan da teri
    üzerinizde tutmama özelliğini yerine getirir. Dolayısıyla aktif spor yaparken oluşan ter, vücutta kalmaz, bir üstteki katmana aktarılır.

    Pamuklu giysilerde teri, ıslaklık olarak hissedersiniz. Pamuklu ürün ıslak ıslak vücudunuza yapışır ve hızlı kurumadığı için hastalıklara davetiye çıkarır. Termal ürünler ,ise teri dışarı atar, hızlı kurur ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olur.

    *TERMAL GİYSİLERİN İÇERİĞİ NEDİR?

    Termal giysiler; polyamid, polyester ,polyproplen ve elastanın belirli oranlarda karışımından oluşturulur.

    *TERMAL GİYSİLER NERELERDE KULLANILIR?

    Termal giysileri; kayak, snowboard, yelken, kürek, bisiklet, motosiklet, dağcılık, trekking vs. doğa sporları ile fitness, pilates, basketbol, voleybol gibi salon sporlarında da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    *TERMAL GİYSİLERİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

    Termal giysiler, vücudu ikinci bir deri gibi sarar. Nefes alır. Dikişsizdir. Çoğunlukla Merly Actisystem teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. Çok hafif ve elastiktir.

    Rahat ve yumuşaktır. Ten ile uyumludur. Optimal nem transferi sağlar ve bakteri oluşumunu engeller. Vücudu terden korur, kuru kalmasını sağlar, kokuyu azaltır

    Isı kontrolu sağlar, aşırı sıcak ve soğuk stoklanmasını önler. Maksimum hareket özgürlüğü sağlar. Vücut için gerekli yerleri özel üretimle kuvvetlendirilmiştir.

    Gore-tex ve benzeri dış katman giysilerinin teri daha rahat dışarı atmasına yardımcı olur.

    *TERMAL GİYSİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

    Termal giysiler; termal atlet, yarım ve uzun kollu t-shirtler, termal kısa ve uzun taytlardan oluşur. Termal içlikler alt ve üst takım olarak satıldığı gibi ayrı ayrı da satılabilmektedir.

    *TERMAL ATLET HASTALIĞI ÖNLER Mİ?

    Termal ürünlerin en önemli özelliği vücutta teri tutmamasıdır. Pamuklu ürün gibi teri emmezler, bu nedenle vücudunuzda terin yarattığı ıslaklığın yol açtığı bir çok hastalığın oluşmasını engelleyebilirler. Özellikle çok terleyen çocuklar ve yetişkinler için sağlıklı bir üründür.

    Şu deneyi yapın: Termal ürün ve pamuklu ürünü suya sokup çıkarın, sonra da sıkın. Termal ürünün hızla kuruduğunu, pamuklu ürününse uzun süre ıslak kaldığını gözlemleyebilirsiniz..












    Konu muratreis tarafından (28.February.2012 Saat 12:55 ) değiştirilmiştir.
    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #5
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Murat abi dogru bir konuya el atmissin aslinda. Cekimlere giderken kat kat giyinmek en mantiklisi. Sicak bastimi cikar ustudekini..
    Bunu disinda karli veya sulu ortami fazla olan yerlere mutlaka yedek corap,ayakkabi hatta pantolon goturulmesi gerekiyor yoksa kurumak icin isiticinin yaninda durmaktan fotograf cekemeyebiliriz











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    yazlık veya en azından bahar aylarında yağışın daha az olduğu ve ayağımın yine de hava alması gerektiği ortamlarda giydiğim ayakkabım


    yoğun yağışlarda giydiğim yarım botlarım



    aldığınız botların su geçirmez özelliklerine dikkat edin bu önemli, tabanında da eğer vibram yazıyorsa sorunsuz giyebilirsiniz ama hangi yükseklik için yapıldığına dikkat edin tutup da tırmanış ayakkabısı almayın, yürüyemezsiniz normal koşullarda o botlarla. tam boy bot da tavsiye etmem yarım boğazlar şehir içi ve düşük irtifa tırmanışlarda daha kolay kullanımlıdır.

    eldivenlerim



    genelde lafuma new frosty modelini kullanıyorum columbia nın thinsulate eldiveni de iyidir. bu eldivenler su geçirmez veya rüzgar geçirmez özelliği yoktur, o tarz eldivenler daha farklı oluyor. ben tercihen sıcak tutacak modeller tercih ediyorum. örneğin lafuma kalın polar kumaşından yapılma ve kamera vs kullanılmadığı zaman kapak ile parmaklar kapatılabiliyor.

    montlarım



    bu montlardan northface içindeki polar ceketi ayrılıp ikisi ayrı ayrı giyilebilmesi ile bir adım öne çıkıyor, ayrıca koltuk altları fermuarlı terleme durumunuz olacağı zaman yaklaşık 50 cm boyunda açılabiliyor dolayısı ile hava akışı daha rahat yapılarak terlemenizi geciktirmiş veya terin içeride kalıp geç atılmasını engellemiş oluyor: sıcak bastı mı üstündekileri atmadan önce çok iyi bir çözüm; columbia ise kar ve rüzgar etekliği ile öne çıkıyor. benim gibi soğuk sevmeyen biri için güzel bir ayrıntı, alttan esen rüzger montun içine girmemiş oluyor, tavsiye ederim. bu özellikleri bir arada barındıran ceketleri de tavsiye ederim, hatta artı olarak kol büzgü cırtcırtı olmazsa olmaz ve varsa başparmak kilidi de olursa iyi olur, bu ani bir harekette montun kollarının yukarı çıkmasını içine kar ve soğuk hava girmesini engeller. özellikle hannah ve marmot, bunlar yoksa northface iyi markalar.
    bu tarz ekipman alırken gore-tex ve benzeri teknolojiler olmasına dikkat edin, bunun adı columbia da thinsulate dir, başka markada başka birşeydir ama temelde aynı işi yaparlar. su buharının molekülleri daha küçük olduğu için geçer su molekülü geçemez gözeneklerinden temel espirisi budur.

    bunlardan başka orta kalınlıkta mckinley polar ceketim var, bunu da tavsiye edebilirim, intersport aracılığı ile getiriliyor. pek duyulmamış bir marka olduğu için nispeten ucuz ama hakikaten sıcak tutuyor.


    son olarak termal giyisiye alternatif iç giyisilerinizi %100 yün malzeme de kullanabilirsiniz, yünler de teri tutmadan dışarı atarlar, tamam ayağınız terleyebilir ama pamuklu gibi ıslak kalmazlar. özellikle botunuzun içine kalın saf yün çorap giyin










    Konu Halil Ibrahim Duran tarafından (28.February.2012 Saat 13:59 ) değiştirilmiştir.

  • #7
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Son dönemde olabildiğince nasıl üstümü hafifletirim diyorum yazları sorun değilde diğer mevsimler çoğu zaman sorun oluyor bazen taşımak bile sıkıntı oluyor. Şimdi 1-2 geziye hazırlanıyorum sonuçta makineler ve ekipman olacak o yüzden hafiflik birinci öncelik. Araştırdıkça ayakkabı olayının ne kadar önemli olduğunu anladım özellikle böyle bir ayakkabı kullanınca. : Rofl:










    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #8
    Huysuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Huysuz Adam
    Makina:
    Nikon D600
    Üyelik tarihi
    07.November.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    44
    Mesajlar
    903

    Standart

    Bende seçimlerimi merrel'den yana kullanıyorum ayakkabıda,
    hem gorotex hem vibram kullanan fiyat olarak uygun ürün, tabi her modelinde gorotex yok dikkat etmek lazım

    Kışlık Botum :
    THERMO 6 WATERPROOF | Merrell | SPXSHOP.COM Türkiye'nin Lider Extreme Spor Online Satış Mağazası, Tenis, Kayak, Snowboard, Billabong Tekstil, Spor Fitness ve Lifestyle Ayakkabı ve aradığınız herşey burada, en iyi fiyat, en iyi markalar

    Buda yazın kullandığım ayakkabım :
    INTERCEPT GORE-TEX | Merrell | SPXSHOP.COM Türkiye'nin Lider Extreme Spor Online Satış Mağazası, Tenis, Kayak, Snowboard, Billabong Tekstil, Spor Fitness ve Lifestyle Ayakkabı ve aradığınız herşey burada, en iyi fiyat, en iyi markalar

    Kışın termal içlik kullanıyorum şirkette olduğumdan üzerine kısa kollu tshirt v.s. giymem yeterli geliyor, mont olarak kalın olmayan ince hafif montları/polarları tercih ediyorum,
    Kışlık zevkime gözüme hitap eden bir goretex bulamıyorum genelde, çok biçimsiz geliyor bana ama bulduğumda kesinlikle kaçırmam.

    Bu tarz giyimi sağlık ve rahatlık açısından seviyorum, terlemiyorum, üşümüyorum arkadaşlarım garip bakıyor kışın ortasında giydiklerimden oturu ''donmuyomusun diyolar
    Ayrıca hareket kabiliyeti çok guzel, ağır montların üzerine ağır çantalar vs vucudumu ekstra yormuyorum.










    Parmak Cenneti Gösterdiğinde Parmağa Bakan Ahmaktır...

  • #9
    Fatti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih Uyan
    Makina:
    Satıldı
    Üyelik tarihi
    23.December.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    100

    Standart

    yamulmuyorsam vibram taban şehir içinde pek tavsiye edilmiyordu ıslak zeminde asfaltta kaydığı için.
    almayı düşünen arkadaşlar bunuda araştırsınlar.











  • #10
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı Fatti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yamulmuyorsam vibram taban şehir içinde pek tavsiye edilmiyordu ıslak zeminde asfaltta kaydığı için.
    almayı düşünen arkadaşlar bunuda araştırsınlar.
    zaten genelde dağ bayır ayakkabısı bunlar ve evet asfaltta ıslakta çok güzel kayabiliyor.











  • #11
    ilbey666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Avrupa Yakası Gezi Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    İlbey Yağcı
    Makina:
    Canon Eos 5D mk I
    Üyelik tarihi
    10.July.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    2,345

    Standart

    İyi pek alâ pek güzel de bunların fiyatları ne durumda? Maddi durumu çok iyi olmayan öğrenciler ne yapacak?










    Referanslar;
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Biz 6-7li yaşlarımızda sabahın köründe titreyerek de olsa "varlığım Türk varlığına armağan olsun" derken gayet ciddiydik.

  • #12
    Fatti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih Uyan
    Makina:
    Satıldı
    Üyelik tarihi
    23.December.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    100

    Standart

    kara lastik
    şaka değil











  • #13
    Huysuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Huysuz Adam
    Makina:
    Nikon D600
    Üyelik tarihi
    07.November.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    44
    Mesajlar
    903

    Standart

    @İlbey söylediğin doğru gorotex ürünler fiyatları yuksektir fakat dayanıklılık olarak normal ayakkabı/bot'lardan çok daha dayanıklıdır yani aldımmı bir kere alırım ürünü, vardırya bir atasözü ''ucuz alacak kadar çok param yok'' onun gibi bişey yani.

    Bununla beraber ayakkabılarda Türkiyede çok tanınmamış üreticilerin fiyatları normal bir spor ayakkabı ile 20-30lira farklarla bile bulabiliyorsun ve uzun seneler kullanabiliyorsun, kışlık botumu 2yıldır kar,çamur dağ-bayır surekli kullanmama rağmen uzerinde en ufak bir çizik bile yok hatta ben bunları nasıl eskitcem diye bile dusunmeye başladım

    Mesela termal ürünler içinde decathlon'un ürünlerini tavsiye ederim, yine türkiyede bilinmeyen/tutulmayan markalar olduğundan çok uygun fiyatlı bulabiliyorsun.Ör: nike tshirtten ucuz, noname tshirtten pahalı bir skalası var.

    Diğer ürünler içinde decathlon'u gezmenizi öneririm ilginç ürünleri beklemediğiniz fiyatlara bulabiliyorsunuz fakat ben yağmurluk ve mont ''gorotex'' urunleri bulamadım halen uygun fiyatlı araştırmalarım devam ediyor.










    Parmak Cenneti Gösterdiğinde Parmağa Bakan Ahmaktır...

  • #14
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı Huysuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @İlbey söylediğin doğru gorotex ürünler fiyatları yuksektir fakat dayanıklılık olarak normal ayakkabı/bot'lardan çok daha dayanıklıdır yani aldımmı bir kere alırım ürünü, vardırya bir atasözü ''ucuz alacak kadar çok param yok'' onun gibi bişey yani.
    Bununla beraber ayakkabılarda Türkiyede çok tanınmamış üreticilerin fiyatları normal bir spor ayakkabı ile 20-30lira farklarla bile bulabiliyorsun ve uzun seneler kullanabiliyorsun, kışlık botumu 2yıldır kar,çamur dağ-bayır surekli kullanmama rağmen uzerinde en ufak bir çizik bile yok hatta ben bunları nasıl eskitcem diye bile dusunmeye başladım
    Mesela termal ürünler içinde decathlon'un ürünlerini tavsiye ederim, yine türkiyede bilinmeyen/tutulmayan markalar olduğundan çok uygun fiyatlı bulabiliyorsun.Ör: nike tshirtten ucuz, noname tshirtten pahalı bir skalası var.
    Diğer ürünler içinde decathlon'u gezmenizi öneririm ilginç ürünleri beklemediğiniz fiyatlara bulabiliyorsunuz fakat ben yağmurluk ve mont ''gorotex'' urunleri bulamadım halen uygun fiyatlı araştırmalarım devam ediyor.
    katılıyorum biraz araştırın ve sakın pazarlık etmeyi unutmayın, peşin parada %20-30 indirim bile alabilirsiniz
    bir de özellikle ayakkabı ve botta iki tane alırsanız kullanma süreniz iki katına değil üç katına çıkar en az
    diyeceksiniz nasıl diye
    kışın ayak terler, deri teri atarken biraz da olsa nemli kalabilir ve özellikle zorlu koşullarda kullanıldıysa kuruması vakit alabilir, dolayısı ile ertesi gün ikinci bot kullanılırsa bir sonraki kullanıma kadar bot rahatlamış ve kendine gelmiş olur. aşırı zorlanmamış olur

    kesin olarak söylüyorum
    en az 5-6 yıl sorunsuz kullanabilirsiniz.











  • #15
    ilbey666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Avrupa Yakası Gezi Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    İlbey Yağcı
    Makina:
    Canon Eos 5D mk I
    Üyelik tarihi
    10.July.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    2,345

    Standart

    Haklısınız abiler ben de bi ürün alırken bunlara dikkat ederim sağlam alırım, sağlık açısından incelerim hatta bir numara büyük alırım büyüyünce seneye de giyerim diye

    Şaka bir yana ben kendimden örnek verecek olursam, ben hayde fotoğraf turuna çıkıyorum diye az çıkarım evden. Makinem hep yanımdadır zaten. E okula falan giderken de şık giyinmeye özen gösteriyorum ve bu ürünler sağlık ve rahatlık açısından iyi ama görüntü açısından pek hoş değil. Ben bunun için ne yapmalıyım adidas şişme mont'u tek geçerim dermişim










    Referanslar;
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Biz 6-7li yaşlarımızda sabahın köründe titreyerek de olsa "varlığım Türk varlığına armağan olsun" derken gayet ciddiydik.

  • #16
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Bazi markalarin duz tek renk (siyah-lacivert) ceketleri ve siyah deri gore tex botlari var cok şık
    Bende hitech magnum vardi mesela, bundan cok daha kibar modeller var











  • #17
    armanthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Güçlü Çetinkol
    Makina:
    6D, 500, A2E,
    Üyelik tarihi
    22.September.2009
    Nereden
    İstanbul - Üsküdar
    Mesajlar
    538

    Standart

    Vibram tabanın markasıdır, birçok taban markası/ alt markası vardır ayakkabı üreticilerine göre dğeişir (ama vibram ayakkabıcılara sadece taban satan bağımsız bir italyan markasıdır)
    Örneğin Salomon Contragrip kullanır kendi dizaynıdır.

    Vibram ile ilgili size bir bilgi, sertliğine göre değişkendir, her vibram sert değildir, hepsi aynı şekilde tutmaz.
    1/4, 2/4, 3/4, 4/4 diye sertlik kademeleri vardır.

    Gerçi 1/4 vibram tabanım hiç olmadı ama 2'den 4'e kadar ayakkabı var elimde, 3/4 vibram taban ile 2cm genişliğinde bir yüzeye basarak ayakta durabilirsiniz, çok az bükülür, 4/4 vibram ile robot gibi yürürsünüz hiç bükülmez, bunlar asfaltta yürümek için değildir, çok zorlanırsınız, alışkanlık ister, sert zemin ve özellikle kar/dağ ortamı içindir.

    2/4 ve altı yumuşaklıkta vibram ile ise rahatça şehirde gezersiniz.

    Ayakkabı reklamı olmasın şimdi marka vermeyeceğim ama piyasada bilinen markaların çoğu maalesef tırttır :P

    Bu arada 10 yılın üstünde dağcılık tecrübesi olan biri olarak söylüyorum, boğazsız ayakkabıda goretex'e boşuna para vermeyin, o ayakkabıya su zaten boğazdan da dolar istediği zaman, ayağınızın teri de her yerden buhar olur çıkar zaten boğazsız ayakkabıda. Artı gortex bir membrandır, gördükçe bakıyorum adam kalın deri kullanmış üstünde, peki goretex teri attı, o nem deriyi nası geçecek

    Hatta bence (kişisel fikrim)yarım boğazda hatta tam boğazda dahi ayakkabıya konulan goretex bi işe yaramaz, insan ayağının ürettiği yoğun teri dışarı atabilen bir malzeme bence maalesef üretilmedi. Her türlü çorapla ve her türlü koşulda kullandığıma da emin olabilirsiniz.











  • #18
    mehmet guzelipek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mehmet güzelipek
    Makina:
    İnsan beyni ve gözü
    Üyelik tarihi
    29.May.2010
    Nereden
    ORDU
    Mesajlar
    575
    Konu mehmet guzelipek tarafından (28.February.2012 Saat 17:47 ) değiştirilmiştir.

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •