Mustafa abi portfolyonu severek takip ediyorum ama mukabele-i bil misil teamülüne göre yorum yapmak istemiyorum saygılar :P
Sent from my AE-1 Program using Tapatalk 2
Mustafa abi portfolyonu severek takip ediyorum ama mukabele-i bil misil teamülüne göre yorum yapmak istemiyorum saygılar :P
Sent from my AE-1 Program using Tapatalk 2
118 bence müthiş. İslam'da zikiri, tasavvufta sabrı simgeleyen tespih civarında netlik.. Ki ışık dağılımı çok başarılı. Sabit Kalfagil'in de Özer Kanburoğlu'nun da Michael Freeman'ın da söyledği üzere siyah beyazda siyah leke değerleri hakikaten siyah, beyaz alanlar ise gayet beyaz olmalı başarılı bir monochrome'da...
Ki bütünselliği bozan bir ışık patlaması vs. asla sözkonusu değil bu fotoğrafta. Portre, insan yüzü çekerken temel paradigmaya göre netlik "göz"de olur. Fakat çekilenler "ama" olunca insan gözü yerine daha yakın planda el ve tespih çevresinin daha net olması, perspektifle birlikte degrade değişen blur bilhassa tespihin yukarıda değindiğim manasıyla birleşince çok etkili. Daha da netsiz alandaki sakal, yüz çevresindeki leke geçişleri, ışık, giysi kıvrımlarındaki valörler bence çok ama çok hoş..
"Sonuna kadar keskin", "en azından belli bir bölümü tam netlenmiş fotoğraf" diye bence başarılı/vurucu fotoğraf için bir kural yok. Konu çok iyi verilmiş. Hele ki yukarıdaki ama hafızlarla ilgili açıklamalarından sonra abi.. Müthiş bir belgesel. Tekrar tebrikler..
Konu bohemiantirad tarafından (16.December.2012 Saat 17:59 ) değiştirilmiştir.
"Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)
abicim kafama tasi vurdun yine ama ne desrn haklisin. kafami birsz toparlayayim donecdgim misliyle.. seni severim bilirsin. her ne kadar gorusmemizde sana cay ismarliyim derken baskasina ismarlatmis olsam da bu konyali uyanikligi degil oyle denk geldi
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
117yi beğendim. Tam benim tarzıma giriyor. Ama tarihi eser fotoğraflarındaki durağan insanları sevmiyorum. Keşke onlar olmasaydı dedim bakarken ama gede iyi tabi ki.
118. Fotoğraf yandan çekildiği için kişiyi içine çekmediğini düşünüyorum. Düzenleme konusunda bir eleştiride bulunamam bu tarz ve teknik meselesidir. Siz böyle uygun görmüşsünüz.
İki kişininde göz hizasından aşağıda olmanız, kişilerin oturuyor olması, fotoğrafın yandan çekilmiş olmasını alt alta yazıp toplayınca bu fotoğrafın daha farklı bir kadraja ihtiyacı varmış diye düşündüm ben.
120yi çok beğendim. Bir eleştiri olarak değil, safi bir istek olarak keşke galata kulesi tam alınabilseymiş diye aklımdan geçti ama dediğim gibi bu fotoğrafta bunu eleştirmek size haksızlık olur.
Ellerinize sağlık. Güzel kareler gene.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Halen beğeni ve "Ah şu PS olmasaydı" serzenişimle izliyorum fotoğrafları
Yalnız yorumların bir kısmı çok üzücü,
fotoğraf netliğin, parlamanın-patlamanın ötesinde bir kavram değil midir?
Birçok yorum bunun üzerine yapılıyor-sadece bu sunu da değil, her arkadaşın sunusunda durum bu.
İçerik konuşulsa keşke de yorum okumaktan da zevk alsak biraz.
Fotoğraflar PS'li, yorumlar da PS'li
İNTERNETİME DOKUNMA!
Tebrik ediyorum mustafa basarılı fotograflar
abi eline sağlık güzel fotoğraflar.
Arkadaslar;
Oncelikle Forumlarin herkese acik oldugunu hatirlatmak isteriz. Herkesden kastimiz, uslubu bize uyan ve uymayan; hobi olarak ugrasan ve profesyonel ugrasan; tecrubesi cok olan, az olan; bilgisi cok olan az olan ve liste uzayip gider.
Forumlarin bir ozelligi olan fikir beyanetme ozgurlugu zaman zaman uyumlu olmadigimiz kisilerden gelen fikirlerin rahatsizlik yasatmasina, veya farkli fikirlerin bizim fikirlerimizle catismasindan huzursuzluk cikarmasina malesef kolaylik saglamkatadir. Bu sebeple forumda kisilere yonelik uyeler tarafindan uyari yapilmasi "kesinlikle yasaktir". Begenmediginiz durumlar icin sikayet makenizmasi mevcuttur. Karar yonetime aittir.
Ayrica sevgili Mustafa'Nin sanatsal gecmisi, tecrubesi, bilgisi kendisine gelecek bir elestiriyi cevaplamaya, bu elestirideki dogru yada yanlislari gormeye yeterlidir. Sevgili Mustafa burada veya baska mecralarda eserlerini yayinlarken her fotografci ve sanatci gibi olumlu ve olumsuz yaklasimlarin olabilecegini, begeneler olabilecegi gibi farkli kriterlerle yaklasip begenmegenler olabilecegini bilecek egitim, kultur ve altyapiya sahiptir. Kendisi eger sahsi bir saldiri ve benzeri durumlarin oldugunu dusunurse bizimle baglantiya gecebileceginide bilmektedir.
Dolayisi ile elestiri yapan ile elestirilen arasinda ucuncu bir sahis olmak olayi sadece kizistirmakta ve anlamsiz bir tartismaya donusturmektedir.
Ayrica unutulmamlidir ki bir fotografcinin butun kareleri iyi lamaz. Bazi karelerin fotografci icin degeri fotografin kalitesinden daha onemli olabilir vs...
Elestiri yapan ve elestiri okuyan dostlarimin su basligi tekrar gozden gecirmesini rica ederim...
http://www.canonturk.com/vbulletin/f...i-anlamak.html
Sevgiler.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.
Abi iki foto koy da bakalim bea
iPhone'dan gonderildi, harf hatalari olabilir.
Valla ben de sıkıldım. Fotoğraf bekleniyor.
Hem gereksiz mesajlar silinir. Başlığı niye çöpe atıyosun.
derken tuna abi sihirli değneği ile çarpıverdi.
olmasaydi acikcasi ne olurdu bilmiyorum dostum. 88 de tasarima uygun text'ler harddiski bile olmayan mac'lerde yapiliyordu. sadece text'ler yaziliyordu montajda kaliba yerlestrilip eski moda offset teknolojisindr basiliyordu. ayni anda tipo baski da yayin hayatindaydi. teknoloji gelisiyordu. algi da... pc de moonstar vardi zamanin on numara programiydi. ayni anda compugraphy'ler de vardi sadece yagli kagida baski yapiliyordu. fotograflari kontakt aliyor zaman zaman gunbatimi fotograflar vr sayfa backgroundlari icin degrede tram satin aliyorduk. simdi bu isi yapan degrade filtreler var. ps'in ilk turkiyeye geldiginde tsnitiminda ben de vardim. tsnitimda kullanilscak touch screen monitorleri ve apple"lari kurmustuk. o zamanlar touch screen monitor ilk defa kurulmustu. ps'in tanitimi olay olmustu. cunku bir cok islem hafiflemisti. sizin bugun gormus oldugunuz baski makinalari bile bazi durumlarda yetersiz kalabilir cunku renk olayi tamsmen farkli bir olay. matbaa makinasinda basilirken agaclarin yesilini artirabileceginiz gibi dia asamasinda da karNlik oda asamasinda da bunu yapmaniz mumkun. fotografi ps de siyah beyaza cevirmek ne kadar dogalsa benim icin levels curves ayarlari yapmak da o kadar dogal. cunku bu isin cekirdeginden geliyorum.
kucuk bir ornek: halen calistigim musterim ise baslamadan once, anlasma yapmadan once onume bir fotograf koydu. ben bu fotografi istiyorum dedi. teknik olarak o fotografi turkiyede cekemezsin cunku aracin ustunu kestirmen lazim. fotograf zaten reklam fotografi butun renk oynamalari yapilmis. size sormam gereken soru su: ne yapacaksin?
musteriye ben ps yapmiyorum deme gibi bir sansim yok. hayatim gazete dergi ve ajanslarda gecti. benim basimi yapilan hic bir dergi, prestij katalog vesair offset ya da ctp baskilarda fotograf islenmedigine sahit olmadim. size gore gereksiz olabilir ama gerekli. hatta sizin ps ihtiyaci yoktur dediginiz fotograf bile.
fotografiniz bir kitabin kapagi olacak tasarimini ben yaparim dediniz ve baskiya yolladiniz. basildi geldi.. aa bir de ne goresiniz fotografiniz koyu... halbuki ekranda cok iyiydi degil mi? simdi siz neden koyu ciktigini dusune durun dostum...
aramizdaki fark siz RGB goruyor RGB dusunuyorsunuz. ben RGB goruyor cmyk dusunuyorum.
arti son not olarak sunu soyleyeyim; is hayati ps yoktur gibi klasik bir mantikla islemiyor... insanlarin begenisi press mantikta klasik anlayisa hakim degil.
yorum icin tesekkurler.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
mustafa abi çok doğru yazmış. "siz RGB goruyor RGB dusunuyorsunuz. ben RGB goruyor cmyk dusunuyorum." bu işin dibi daha da derin aslında. CMYK, baskı dilinin renk uzayı. Lab Color dan tutunda başka renk uzayları da var. Açıkcası hiçbiri boşuna değil. Zira hepsinin nedenleri var. Basılı medya olayı o kadar çok detaya sahip ki, inşallah hiçbir zaman bulaşmak gibi bir olasılığım olmaz cünkü apayrı bir dünya (renk uzayının farkından bile anlaşılabilir bu)
nerde kalmıştık?
122
123
124
125
Mustafa Bey camilerde PS müdahelesi mi var? Sanki karakalem çalışması gibi olmuş. Özellikle 122 ve 124 'ü beğendim.
özellikle 122,123,124 muhteşem.
Amatörler ekipman ,profesyoneller para, ustalarsa ışık için endişe ederler