Alıntı BIG_KING Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Her zaman en iyisi diye bir koşul yoktur. Duruma göre, kişiye göre ve ortam koşullara göre seçimde bulunmak lazım.

Sana göre en iyisini anca deneyerek öğrenebilirsin. Denemeden bilemezsin
Bismillahirrahmanirrahim, Aspet'e katıldığım bir nokta. İlginç, şaşkınım şu an.

Sayın Olçok'un dediği gibi MKII ve 7D ile bir takım özellikler benim için de gereksizler. Lensimin görüntüsünü düzeltmesin alet, ben gördüğümü çekeyim yeterli. Oyuncak lazım değil bize, fotoğraf makinesi lazım. Dijital kısım bilgisayarda halledilir. Neden RAW çekiyoruz? Abuk sabuk özellikler fotoğrafa makine tarafından işlenmesin diye. Aslında konuya ben şöyle açıklık getireyim. Tüketim manyaklığı neticesi herkes artık fotoğrafa başlar başlamaz 7D ve MKII aldığı için, Canon da atıyorum MKII'yi sadece 3-5 profesyonele satmak yerine milyonlarca hevesliye satmayı tercih edeceğinden, ki sonuna kadar haklı, adamlar ticaret yapıyor neticede, makinelerde görüntüyü iyileştirmeye yönelik bir takım digital uyanıklıklar eklenmeye başladı. MKIIde otomatik modlar, çevre düzeltme v.s. v.s. Dediğim gibi neden RAW çekiyoruz? Beyaz ayarından tutun renk ayarlarına kadar bir çok düzenlemeyi kayıpsız işleyebilmek için.

Diğer yandan 24-105le keskin fotoğraf alamıyorsanız bir hata var demektir. Ben 24-70 kullanıyorum ama bildiğim kadarı ile ve sayın Olçok'un fotoğraflarından gördüğüm kadarı ile 24-105 de gayet keskin bir lens. Çoğunlukla ben de orta noktayı kullanıyorum, uyanık ve terbiyesiz Canon sadece orta noktadan spot ölçüme müsaade etmiş MKIIde çünkü. Işığı oradan aldıktan sonra pozlama kilidi yapın ve yeniden kadrajınızı ayarlayın. Işık ayarınız sabitken de tekrar netlik yapabilirsiniz, netliğinizi kaçırmamış olursunuz.

Lightroom canavar gibi bir program sayın Olçok genç yaşına rağmen bu konuda da kanımca bizzat bence haklıdır. Vaktim varsa PS'i açar takılırım ancak Lightroomun da olanakları çok iyidir ve her şeyden önemlisi çok hızlıdır keza pratiktir.

Ortam gerilsin yine yazarım, şimdi hoşuma gitmedi çok naifsiniz. Gerin şu ortamı valla giderim NikonTurk'e mis gibi kavga ederim.