CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 144 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

  1. #1
    hasipcirkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    hasip çirkin
    Makina:
    cirkin
    Üyelik tarihi
    06.November.2010
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    398

    Standart

    böyle fotoğrafik kaliteye yönelik teknik bilgilerin tartışılmasını çok seviyorum.

    burada bazı şeyler hala sonucsuz kalabilmiş olduğundan bir önerim var. özellikle bu NR gibi önemli Custom ayarların nasıl olması gerekir herkes bunları nedenleriyle yazarsa bence bu noise ve keskinlik gibi durumların nasıl iyiyleştirileceğini gösterir.

    burada tartıtılması gereken çok konu var ama buradan başlayıp zatendiğer konulara ulaşılır. ben bir profesyonel fotocudan 1ds mk3 kullanırken nr yi kullanmadıgını benimde mk2 ayarlarında öyle yapmamı söyledi. yüksek isoda bile olsa kullanmamak gerekiyormuş. kalteyi öldürür lakin ışık iyi olmalı herzamanki ilk kural bu.

    lensinde cok önemi var ben 24-105 te iyi keskinlik alamıyorum.belkide focus noktasını merkez kullanıp netledikten sonra netliği değişmeden kadrajı ayarladıgımdan da olabilir ama normal şekilde yapınca da netlik konusunda cok basarılı değil 24-105 burada lensin büyük önemi var. pixel yogunlugu da o kadar etken değil bence.bu pixel yogunlugunda pixeller daha az ışık alıyor denilıyor bence öylede deil lensten gecen ışık miktarı sabit 1000 birim desek 10mp de 21mp de bunu paylaşıyor ama toplamda 1000 brm değişmiyor ondan aydınlık karanlık olacagını düşünmüyorum tabiki pixellerin malzemesi daha kötüyse onu bilemem ki böle bişeyide yapacak deildir heralde canon.

    burada Custom F. larin iyi ayarlanması iyi lenslerin kullanılması ve iyi ps uygulanmasıyla fotoğrafik kalite artar kanımca. yukarda belirttiğim gibi CF. lerdne baslayarak tartışsak daha iyi bence. sonrada lensler ve yazılımlar devam eder bence ihtiyaç varmış konudan anlaşılan bu....










    Konu hasipcirkin tarafından (06.April.2011 Saat 15:24 ) değiştirilmiştir.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •