Ah konu nerelere gelmiş, bir de birbirimizi dinlemeyi becerip körü körüne bir şeyleri savunmasak ne kadar güzel olacak. Öncelikle burası öneriler başlığı olduğu için kurallara uymak adına bir kaç öneri yapalım.

1. Bir topluluğu yönetmeye çalışırken ben yaptım oldu mantığı anlık olarak işe yarasa da ileride büyük sorunlara neden olur. O yüzden yaptırım uygulanmadan önce sonuçlarını düşünmek gerekir
2. Siyasi konuların konuşulması doğru değildir. Eğer siyasi bir başlık açılırsa konu kilitlenmelidir.
3. Açılan bir konu içerisinde konuyu siyasete getiren yazıl olursa yapılacak olan müdahale bütün konuya değil sadece ilgili yazıya yapılmalıdır ki diğer fikir paylaşan veya paylaşacak insanlara haksızlık olmasın.
4. "Kapattıysak biz kapattık, gerekirse açarız" yaklaşımı insanların yanlış anlamalarına ve keyfe keder işlem yapıldığı kanısına neden olur.
5. Konunun gidiş hattını beğenmiyorsunuz diye keyfe keder konu kitlenemez.
6.Foruma üye olanların da kendi hakları olduğunu unutmamalı ve kişileri forumdan "ali kıran baş kesen" tavırları ile soğutmamalı.
7. Forum çıkarları için bir getirisi olmayan konular üyeler tarafından da yönetim tarafından da uzatılmamalı
8.Eğer ihtiyaç olursa tartışmak için forum haricinde bir sohbet ortamında tartışmaya devam edilmeli ve forum ortamı gerilmemeli.

Bunlarda benim maddelerim olsun bari, zamanla eklerim belki kim bilir.

En son olarak da; Bir şeyleri savunurken takım tutar gibi savunma huyundan vazgeçilmeli...