Tanerim. Rica ediyorum kardeşim. "Beyhude. Ampül patlayacak zaten, bilmem ne..." bunlara gerek yok. İlkçağ demogoglarını çok severim, okurum. Platon'un "Diyaloglar"ını falan bir kaç kez okumuşumdur. "İlk başta ben geneli eleştirdim, sizse bana mesaj atın, özel olarak banaydı mesajınız çünkü" falan dendi mi birileri de aynı demogojiye "iyi de geneli eleştirene eleştiri de geneldir" diye yanıt verir, uzar gider.
Türkçe ve gayet anlaşılır yazıyorsun. Anlaşılmayacak derecede teknik, grift bir şeyler yok bu nedenle okuyanın anlama yetisini tartışmana mahal yok. Bir yerlerde "seçimler, sandık, ampül patlayacak zaten, bunları yayınlamanın ne anlamı var" dedin mi belki senin gördüğün gözle seyretmiyordur insanlar. İktidarları, politikacıları değiştirip/dönüştürmek gibi bir maksat böylesi bir fotoğraf forumunda cüret bulamaz. Yeri değildir, karşıt fikirleri falan geçtim kurallara aykırıdır.
Yer göstermen vs. ne denli anlamlı ise bunu uygun bulmayan da hakaret etmeden, kırıcı olmadan sana ifade edebilir. Birbirimize yaşamla ilgili derin tavsiyeler, açıklamalar, kılavuzluk falan yerine varsa fotoğraf eleştirimiz, tavsiyemiz onları iletmek; fotoğraf yayınlayanın açıklamalarında yanlış varsa bilgi ile onları düzeltmek daha doğru olur bence.
Lütfen başlığın selameti açısından kilide giden polemiklerden uzak duralım. Hepimizin (tüm üyelerin) kurallar çerçevesinde aynı şekilde ifade hürriyeti olmalı.