konuya olan hakimiyet arttıkça yeni lense olan ihtiyacı kendiniz daha iyi anlarsınız. ne alacağınızı ya da almayacağınızı kendiniz belirleyebiirsiniz. diğer türlüsü masraf+hayalkırıklığı olacaktır.
konuya olan hakimiyet arttıkça yeni lense olan ihtiyacı kendiniz daha iyi anlarsınız. ne alacağınızı ya da almayacağınızı kendiniz belirleyebiirsiniz. diğer türlüsü masraf+hayalkırıklığı olacaktır.
55-250 mi 70-300 mü önerirsiniz diye sorsam? 18-55 lensimin yanına 50mm düşünüyorum ve birtanede 55-250 yada 70-300.. ikiside hemen hemen aynı x değerine karşılık geliyor ve 4-5x i fazla geçmedikten sonra iyi sonuçlar alınabiliyor diye biliyorum..
Canon EOS 600D
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
sigma yada tamronunki
Canon EOS 600D
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Sigma 70*300 apo dg
Tamron 70*300 di ld
ikiside bence özellikler ve piyasadaki durum olarak 55*250 nin gerisindeler.
Tamronun yeni modeli VC olanı fiyatı uçuktur ama o da çok övüldü.
/0*300 tarzı yakın lenslerden pek bir şey beklemeyin. Tüm markaların 70*200 serileri her zaman daha fazla tutuyor ve daha iyi performanslı.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
canon 600D body ve 18-55 kit lensm var. yanına 55-250 ve 50mm alsam ileride örneğin 5D mkII gibi bir cihaza geçtiğimde bu lensler beni üzer mi? işime yarar mı FF tarzı bir makina ile bu lensler yoksa daha kaliteli birşeyler almak gerekir mi? ve şimdilik bana yeterli olur mu öğrenme aşamasında? 55-250 ve 50mm toplamda 1000 lira tutuyor sanırım benim bütçem de bu kadar zaten.. 50 mm kesinlikle düşünüyorum 250 lira o desek geriye zoom lens için 750 liram kalıyor.
Canon EOS 600D
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Söylediğin lenslerden ikisi(18-55 ve 55-250) EFS yani FF makinelerle uyumlu değil. Ama bu demek değildir ki kötü lensler. Bu üçlü croplu makineler için özellikle giriş seviyesinde gayet iyi bir set olur. Bende bu seti kullanıyorum. Ayrıca 55-250'yi de spot olarak 470 lira civarında alabilirsin. İkinci elleri de 370-400 arası.
Toparlamak gerekirse, bu lensleri bence korkmadan alabilirsin. Zaten ikisi de f/p olarak kendini kanıtlamış lens. İkinci ellleri de iyi kolay satarsın
5D Mark 2 FF makinedir ve EF-S lenslerinizi FF'de kullanamazsınız.
Ancak EF olan 50mm hem elinizdeki aps-c sensörlü 600d hem de FF ile uyumludur.
İleride FF'ye kesin geçecekseniz şimdiden lenslerinizi Canon ise EF, Sigma ise DG, Tamron ise DI lensleri edinin. Bunlar hem şimdiki makineneizle hem de FF makinede uygun olacaktır.
İNTERNETİME DOKUNMA!
5D Mk II veya herhangi bir FF makinaya gectiginizde bu lensleri kullanamazsiniz. Ancak su an ihtiyacinizi karsilar ve ileride ne tarz cekimler yapmak istediginize kein olarak karar verinceye kadar genel anlamda her cekim turunu denemenize izin verir.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.
bu işi profosyonelliğe stüdyo ortamına götürecek para kazanacak değilim,genelde portre fotografı çekmeyi seviyorum onun için 50 mm lensim mutlaka olarak.. 18-55 de gayet güzel sonuçlar veriyor kit lensim.. ancak zoom lenste sıkıntım var inceliyorum karar veremiyorum.. 18-200 gibi bi lens almam çünkü 18-55 deki netlik ve keskinliği vermeyeceğini biliyorum. 55-250 uygun bir seçim olarak sanıyorum 18-55 ile birbirini tamamlayacağını söylüyor herkes.. bir de bu diyelim ki geziye gittik 55-250 ile mi gezeceğim genelde yoksa 18-55 ile mi?
Canon EOS 600D
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ben de 18-55 in yanına zoom ihtiyacı çektiğim için bütçem dahilinde bir tane 55-250 aldım. 55-250 yi çıkarmaz oldum makineden, geniş açı gibi ihtiyaçlarımda hemen 18-55 ile işimi hallediyorum. Gayet memnunum. Burdaki bilgilere dayanarak aldım zaten. Gerçekten de 55-250 18-55 i tamamlayıcı nitelikte oldu. Bir süre sonra ise portre için 50mm 1.8 alacağım. Bu lenslerin benim tüm ihtiyaçlarımı karşılayacağını ve beni uzun süre götüreceğini düşünüyorum. Çünkü çektiğim tarz belli ve bana yetiyor gibi ama ilerde ne olur bilemem tabi.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Aynı ikilemde bende kaldığım için 12-24 ve 70-200 aldım ama 24 mm ile 70 mm aralığı fotoğraf çekemiyorum şu an sizin için en ideali 55-250 dir
18- 55 yerine 2.8 diyaframlı 17-50 tamron tavsiye ederim
öncelıkle 55-250 alıp daha sonra da 50mm alırsanız güzel bir setiniz olur .
55-250 tavsiye ederim ..
Canon EOS 450D | Hp R-717 Photosmart Camera |Canon EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS |Canon 55-250mm IS |Sigma 28-105mm Aspherical IF|ORITE C-3550 Tripod |YongNuo YN-460 Flash |RS-C1 Remote Switch |YongNuo YN-04 2|Case Logic SLR Camera Backpack
KONYA | Selçuk Üni. Güzel Sanatlar Fakültesi
Arkadaslar merhaba,
Ben hep 18-55imin yanina genis aci uzerine odaklanmis bir lens almak istiyordum. Bundaki amacimda manzara ve ozellikle mimari cekimler yapabilmek icindi. Ancak simdi dusunmeye basladim acaba 18-55 bu isi bir sure daha goturebilir mi diye? Yani acaba ayirdigim butceyle bende mi zoom lens almaliyim?
Genis aci cekimlerde kit lense oranla daha iyi bir diyafram acikligina sahip lensi tercih etmemi gerektirecek bir durum var midir? Bildigim kadariyla alan derinligini mecburen fazla aliyoruz. Dolayisiyla tek etkisi gece fotograflarinda mi olmakta? Cok sordum sanirim ama cevap alabilirsem cok yardimci olmus olursunuz.
Tesekkur ederim,
az bilgimle ben bir şeyler yazayım
manzarayı geniş açıyla çekmeniz yararınıza olur daha fazla alan kareye girer, mimari de genelde geniş açı ile hatta çok geniş açı ile çekilir tercihen. uzakları yakınlaştırmak, bir kuşu ürkütmeden çekmek, spor müsabakasında çekim yapmak gibi unsurlarda zoom lensler daha çok tercih edilebilir. dolayısı ile zoom lens yerine süper geniş açı düşünebilirsiniz ama onlar da biraz pahalı oluyor, 10-24 mm aralığından bahsediyorum.
manzara çekimi için soruyorsanız, özellikle gündüz çekimlerinde çok da gerek yok, çünkü manzarada 2.8 diyafram yerine genelde 5.6 ile 7.1 gibi diyaframlar seçilir ki karemizde belli bir yer değil manzaranın geneli net olsun, net alan derinliği olsun. sığ alan derinliği manzara çekimlerinde çok da istenen bir durum değil...
Bu durum genel anlamda mimari cekimlerde de gecerli
alan derinliğini ne amaçla kullanacaksınız? bunu çekmeden önce düşünüp planlamalısınız. sığ alan derinliği (net olmasını istemediğin yerin flu bırakılması) anlatacağın kompozisyonu kuvvetlendirir de bozar da, mesela kalabalıkta tek bir kişiyi çekmek izole etmek istiyorsan sığ alan derinliği elde eder diğer unsurları netsiz bırakırsın, bunun için açık diyaframlı lens daha iyidir. gece çekimlerinde sağladığı stop avantajı da doğrudur açık diyaframlı lens ile daha kısa shutter hızı alabilirsin
soracaksınız tabi, sormadan aklınızda bazı şeyler yer etmeyebilir...
sorun ki başkalarının akıllarından faydalanın, zaman kazanın...
umarım yardımcı olur
Konu Halil Ibrahim Duran tarafından (28.November.2011 Saat 22:37 ) değiştirilmiştir.
Sanirim demek istediklerimi tam olarak ifade edememisim bildigim kadariyla genis aci manzara vs cekerken alan derinligini azaltamiyoruz onu demek istemistim.
Benim aslinda sorum su kit lensin 18mm ile genis aci konusunda uzmanlasmis mesela 10-24mmlik bir lensin 18mmsiyle cekmek arasinda ne gibi fark vardir?
Yoksa tabiki 10mmye kadar dusersem belirli bir fark olacaktir. Saniyorum ki bu sorulari daha cok deneyerek ve yasayarak tecrube etmekte yarar var yinede benim gectigim yollardan gecen arkadaslar belki yardimci olabilir diye burada sormak istedim
daha geniş açı adı üstünde size çok daha geniş kadraj sunar, bazı mimari çekimlerde yapıt büyük olur geri gidecek yeriniz olmaz, burada 18 mm ile değil de 10 mm yi kullanmak istersiniz benim demek istediğim buydu.
yukarıda dediğim gibi diyaframı kısıp açmak sizin anlatımınızla alakalı bir durum, ne çekeceksiniz nerede çekeceksiniz nasıl göstereceksiniz. durum bununla alakalı. anlatımı net alan derinliği mi sağlar sığ alan derinliği mi bunu çekerken veya en güzeli çekmeden karar vermelisiniz.
siz bu forumda her sorunuza cevap bulabilirsiniz merak etmeyin, ben ve bir çok kişi her sorduğuna cevap aldı....
Merhaba bende sizin düşündüğünüz 3 lens arasından Sigma 18-200MM F/3.5-6.3 OS DC Objektif
tercih ettim ve çokta memnunum geniş aralıklı olması lensi çok kullanışlı hale getirmiş neredeyse hiç makinadan çıkarma ihtiyacı hissetmiyorum...
Merhaba..
Konunun uzmanları varken asla haddimi aşmak ve yanlış yönlendirmek istemem. Lâkin yetersiz ışıklı ortamlar düşünldüğünde ve genel olarak açık diyafram avantajıyla joker 50mm f1.8 ve kit lens aralığınıza devam mahiyetinde 50-250mm bir lens başlangıç için son derece tatminkâr bir ekipman olur bence..
Ben fotoğraf çekmeye başlayalı çok uzun zaman olmuyor. Yani acemiyim. Fakat gerçek ustalardan öğrenme ve birlikte çalışmak gibi bir şansım oldu. Bunun yanı sıra epeyce de konuya ilişkin okumaya gayret ediyorum.
Acizane fikrim bizim gibi beginner seviyedeki adam için lens/teçhizat kalitesinden de önemli olarak genel ışık/kompozisyon bilgisi. Ve pek konuşulmasa da dijital ortamda fotoğraf düzenleme kabiliyeti..
Photoshop'u mutlaka belirli bir seviyede öğrenmek gerek.. Ekipmandan kaynaklanan pek çok aksaklığı photoshopla gidermek mümkün. Üstelik fotoğrafı editleyen, çeken kişiyse amatör fotoğrafçılıkta bu iş sanırım racona da uygun
Photoshop öğrenene dek Picasa'daki temel edit seçenekleriyle bile ışıkla, renkle, odakla vs. oynayınca çektiğiniz fotoğraflarda harikalar yaratılabileceğini, aynı ekipmanı kullanan üstelik sizden pek de daha fazla usta olmayan arkadaşınızın nasıl bu kadar keskin/renkli/canlı çekebildiğini göreceksiniz