Sinoptan çektiğim bir ay manzarası
Sinoptan çektiğim bir ay manzarası
550D | 18-55 non IS
![]()
DOGUKAN GEDIK
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Herkese merhabalar;
öncelikle belirtmek isterimki yeni konu açamadığım ve mecbur kaldığım için buraya yazıyorum lütfen kusura bakmayın.. içinden çıkamadığım bir sorunum var ve artık delirmek üzereyim.. benim makinam kiss x4 sizde bilirsinizki 550d nin japon üretimi yada versiyonu.. sorun şuki bi kaç gün önce yongnuo 568 ex II flaş sipariş ettim ve geldi hss destekli güzel bir flaş.. makineme taktığımda flaş 2 defa patladı sonra patlamadı neyse uğraştık filan patlatmayı başardık ama 250 enstantene altında flaş patlıyor lakin fotografta ışık yok.. yani fotografa düşmüyor flaş ışığı.. 250 üzerinde 4 bin enstanteneye kadar sıkıntı yok.. ayarlar yazılım güncellemesi aklınıza gelebilecek ne varsa yaptım.. 5d m II de denedik sorun yok çokta hızlı çalışıyor.. başka bir 550d makinada denedik yine gayet hızlı ve stabil çalışıyor ama benim makineme takınca yok.. ayrıca makineme taktığım zaman flaş üzeindeki düğmelerden hiç biri çalışmıyor açma kapama dahil.. ama başka bir makinaya taktığımda gayet iyi ve aktif.. makina flşı görüyor. flaş üzerindeki düğmeler çalışmadığı için makina menüsünden istediğim ayaraı yapabiliyorum.. ama benim makinamda flaş üzerindeki tuşların çalışmamasına anlam veremiyorum.. başka 550d yada her hangi bir canonda bu sıkıntı yok.. neden olabilir ne yapılabilir bilgisi olan varmı acaba.. servisi aradım bilgi veremeyeceklerini makineyi onlara göndermem gerektiğini söylediler.. çok sevdiğim makinemei neredeyse yakmak istiyorum.. ne olur birileri bi yardım etsin yada konuyu taşıyalım bi yerlere ben konu açamıyorum.. bu arada tüm ayaralrı normal olarak flaşın çalıştığı başka bir 550d ile aynı şekildede yaptım.. yardımlarınızı bekliyorum makinayı yakmadan yada kırmadan önce lütfen.
Canon 5D Mark IV - Tamron 19-35mm - 35mm f/2 - Canon 85mm f/1.8 - Helios-44m/4 - Canon 430EX - YN622C 3+1 - Xiaomi Yi
18-55 ters çevirerek çektiğim bir fotoğraf photoshop yapmadım.
Sevgili arkadaşlar canon eos550d kullanıyorum 18-55 lens var ama uzak ve yakin cekim icin 55-250 lens almak istiyorum ama bu konuda yardımlarınızı bekliyorum 55-250 isimi gorurmu
Subutay bende de 550D var. 55-250 lens fiyatına göre çok başarılı bir lens.Ama yakından çekim yapamazsınız bu lens ile.
Mehmet KANDEMİR
18-55 IS II
Eklerseniz sevinirim
![]()
İnsanın memleketi doyduğu yer değil , doğduğu yerdir misal benim ki Pazar / RİZE
öncelikle iyi günler dilerim.
Size bir kaç sorum olacak öncelikle 5-6 ay önce bir Canon EOS 550D aldım manuel modda kullanıyorum. fakat gece çekimlerini yapamıyorum. bulanık çıkıyor. Diğer bir sıkıntılı durum ise hareketli objeler çekim yaptıktan sonra fotograf flu çıkması . acaba bunların bir f ayarı ISO ayarları varmıdır. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
Canon 5D Mark IV - Tamron 19-35mm - 35mm f/2 - Canon 85mm f/1.8 - Helios-44m/4 - Canon 430EX - YN622C 3+1 - Xiaomi Yi
İnsanın memleketi doyduğu yer değil , doğduğu yerdir misal benim ki Pazar / RİZE
18-55
![]()
Listeye benide eklerseniz sevinirim.
Canon 550D - Canon 18-55 - Canon 50mm F1.4 - Canon 75-300 F3.5 Lensler ile bişeyler yapmaya çalışıyorum![]()
![]()
herkese merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım uzun zamandır facebook da takip edip paylaşım yapıyorumbenim bir sorunum var makinem hakkında 30'' enstantenedeki çekimlerimde çekim için bekliyorum daha sonra BUSY çıkıyor bi 30 saniye daha bekliyorum fotoğrafı görmek için,arkadaşımda da 550d var aynı çekimi onunla yapıyorum 30 saniye bekledikten sonra hemen gösteriyor ama bende 30 saniye geçince birde fotoğrafı görmek için BUSY ekranında bi 30 saniye daha bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim hepinize.
kullandığım kart bu daha önceleri bu kadar hantal değildi sorun karttamı dersiniz ?
![]()
arkadaşınızın kartıyla deneyin birde o zaman kesin olarak kartta mı değil mi öğrenmiş oluruz. ben şahsen karttan kaynaklandığını düşünüyorum
Canon 550D - 18-55mm f/3.5-5.6 IS - 50mm f/1.8 II - YN 560
"Otomatik kumlanma giderici" (yada ona benzer bir ismi olan bir işlev, şu an ezbere değil aklımda) olması lazım özel işlevler menüsünde. O açık ise ondan dolayıda yavaşlar bu şekilde. Onu kontrol edin isterseniz bir.
Ayrıca önceleri JPEG formatında çekiyor olupta bu aralar RAW'a geçtiyseniz oda yapar aynı sorunu.
Her iki sorunuda bizzat yaşamıştım bende zamanında...
teşekkür ediyorum