Alýntý SadiKoray Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
ISO yu otomatik kullanmamýn sebebi hangi koþullarda iso kaç olmalý daha öðrenemedim, manuel de kullanma sebebim ise bir kaç fotoðrafçý ( sizden iyi olmasýn ) fotoðraf çekmeyi öðrenmek istiyorsan manuel den þaþmýyýcaksýn dediler o yüzden manuel de öðrenmeye çalýþýyordum, aslýnda o havada uzun pozlama yapýlmayacaðýný biliyordum ama yapýlýnca çýkýcak sonucu merak ediyordum bu yüzden uzun pozlama yaptým, fazla uzun tutsaydým alýcaðým görüntüyü biliyordum ama 2 saniye gibi düþük pozlamada çýkýcak sonucu merak ettim. Sonuç ortada Herkese verdiði bilgilerden dolayý teþekkür ederim CanonTÜRK büyük bir aile
Ortamda ýþýk azaldýkça önce diyaframý açarsýnýz, yetmezse ISO'yu ondan sonra deðiþtirirsiniz. Ýstisnasýz her fotoðrafta düþük ISO daha kaliteli görüntü demektir. ISO yükseldikçe fotoðrafta gren artar haliyle kalitesi düþer. ISO'yu 100'e alýn, zorda kalmadýkça da deðiþtirmeyin mümkünse. Dediðim gibi enstantane yetmediði zamanlarda sýrayla 200-400 gibi yükseltirsiniz daha iyi olur.
Ben de duydum o "öðreneceksen M'den þaþmayacaksýn" lafýný ama çok doðru bulmuyorum doðrusu. Sürekli AV modunda kullanýyorum ben. Gerektiði zaman pozlama telafisi ile enstantaneye de müdahale edebiliyorum benim için yeterli oluyor.
Bir tanýdýðýmýn çok hoþuma giden bir lafý var "(M)üsaitseniz M, ( A)celeniz varsa AV modunu kullanýn" diye. Kaçabilecek bir karede M modunda ayarlama yapýncaya kadar kare gidebiliyor bazen. O yüzden demem odur ki "AV candýr"