Alıntı wntln Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fuji kullanan herkese özellikle güzel paylaşımlarıyla sayfayı görsel şölene dönüştürmüş Tarıkolmez e teşekkürler. Bende 70D setimi bozup X-t10+16-50 kit ile Fuji sisteme geçiş yaptım. Şu an aklımda yıldız fotoğrafları çekmek ve gündüz de uzun pozlama yapmak için (Tamron17-50 den kalma 67mm hoyand400 ile) Samyang 12mm f2 NCS CF almayı düşünüyorum. bazı fuji sitelerinin yorum kısımlarında samyang ile raw çekilemediğine dair şikayetler okudum. Tarık hocam sizde de samyang 8mm var sanırım. öncelikle raw kayıtta yada fujinin hali hazırda efektli çekim modlarında bir sıkıntı yaşadınız mı? lensten memnun musunuz genel olarak?

Bir de 12mm lens ebay üzerinden 850Tl ye satılıyor.. kutunun küçük ve ağırlığının 1kg dan çok çok az olmasından dolayı bir umut Gümrükten geçer gibi geliyor ama denemeye değer mi karar veremedim.. gümrüğe takılırsa extra ne öderim? Deneyimi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Selamlar,
Öncelikle teşekkürler. Kış döneminde neredeyse hiç fotoğraf çekemediğimden bir şey de ekleyemedim son zamanlarda

Samyang 12 f2 özellikle yıldız fotoğrafçıları için biçilmiş kaftan. Kullanmadım ama benim de aklımda olan bir lens. 10-24 f4 ile yıldız çekiyorum ama f4 beni zorluyor bazen.
Geniş açıda fuji ile en çok kullanılan lensdir. Yorumları da %90 iyi hemen hemen tüm sitelerde.
RAW çekilemediği olayı tabi ki doğru değil Aşırı ileri seviye bazı amatörler yazmış demekki

Yurtdışından alma konusunda ise, bedelin %20'si gümrük + 3.50tl civarı bir damga vergisi ödeyeceksiniz. Geçmesi bence mümkün değil. Özellikle devletimizin parayı ihtiyacı olduğu şu dönemde vatandaşın daha da söğüşlenmesi gerektiği için şansınız 2-3 kat daha da az.

Kısacası geniş açı alacaksanız 12mm'yi gözünüz kapalı alabilirsiniz. Ben de bir ara çok araştırmıştım.