CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    SoNKaTiP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Canon
    Makina:
    Canon EOS 60D
    Üyelik tarihi
    06.October.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    42
    Mesajlar
    253

    Standart Son 50 Yılın Ödüllü Fotoğrafları

    1955 yılından bu yana World Press Photo ödülü kazanan fotoğraflar:



    1

    1955: Fotoğraf Mogens von Haven tarafından Danimarka motor yarışlarında çekidi. O dönemde fotoğrafçılar yarışlarda diledikleri yerden fotoğraf çekebiliyor ve istedikleri gibi hareket edebiliyorlardı.

    2

    1956: Sovyetler Birliği tarafından serbest bırakılan Alman 2. Dünya Savaşı esiri kızıyla buluşuyor. Babası esir alındığında kız henüz 1 yaşındaydı; fotoğrafta 12 yaşında.

    3

    1957: Dorothy Counts tümüyle beyazların eğitim gördüğü bir okulda ilk gününde taşlanıyor ve aşağılanmalara maruz kalıyor. Kalabalık "geldiğin yere dön!" diye haykırıyor. Dorothy'nin ailesi 4. gün sonunda kızlarını okuldan alıyor.

    4

    1958: Prag ve Bratislava arasında yapılan ulusal futbol şampiyonası maçı. Diğer fotoğrafçılar yağmurdan korunmaya çalışırlarken genç Stanislav bu fotoğrafı ile World Press Photo ödülünü henüz 20 yaşındayken kazanıyor.

    5

    1960: Tokyo, Hibiya salonunda sağ görüşlü öğrenci Sosyalist Parti başkanına suikast düzenlerken. Fotoğrafı çeken Nagao'ya göre tek yaptığı doğru zamanda, doğru yerde olmak.

    6

    1962: Bir keskin nişancı tarafından vurulan asker ölmeden önce donanma papazına tutunmaya çalışıyor. Papaz askere karşı son görevini yerine getirmeye çalışırken kurşunlar yağmaya devam ediyor. Rondón Lovera kurşunlardan sakınmak için yere yattığını, fotoğrafı nasıl çektiğini hatırlamadığını söylüyor.

    7

    1963: Saigon'da Budist rahip Thich Quang Duc Güney Vietnam hükümetinin dine zulmünü protesto etmek amacıyla kendini ateşe veriyor. Korkudan ve yanan et kokusundan dolayı ne yapacağını bilemeyen Browne rahibin 4 fotoğrafını çekiyor. Rahip ölene kadar hiç hareket etmiyor ve tamamen sessiz kalıyor.

    8

    1964: Kırbıs'ta Türk - Rum sivil savaşı sırasında bir Türk kadın ölen kocası için yas tutuyor. McCullin bir bilinç taşımak yerine kamera taşıma fikrinden nefret ettiğini söylüyor. Bir fotoğrafçı gözüyle çektiği fotoğraflardan dolayı suçluluk hissediyor, yaptığı işin sosyal bir amaca hizmet etmesi gerektiğine inanıyor. Dramatik fotoğrafları dünyanın değişmeyeceğine dair taşıdığı karamsar görüşü yansıtıyor.

    9

    1965: Güney Vietnam'da bir anne ve çocukları Amerikan bombardımanından kaçmak için nehri yüzerek geçmeye çalışıyorlar. Sawada'nın eski eşi bu fotoğraf sayesinde savaş trajedisinin daha büyük kitlelere ulaştığını, fakat üzerinde yarattığı baskının Sawada'nın içine kapanık bir kişi olmasına yol açtığını söylüyor.

    10

    1966: Amerikan askerleri gömülmesi gereken bir Viet Cong askerini sürüklüyorlar. Sawada bu fotoğrafla ikinci kez World Press Photo ödülünü kazandı. Fotoğrafçının kendisi de bu dönemde çok kez zulme maruz kaldı fakat konuşmayı reddetti. Eski eşi bu fotoğrafın içerdiği trajedi nedeniyle ödülü kazanmanın Sawada'yı üzdüğünü söylüyor.

    11

    1967: Bir Amerikan bölüğünde M48 tankının kumandanı Vietnam'da görev sırasında. Rentmeester bu ödülü kazanan ilk Hollandalı fotoğrafçı olma özelliğini taşıyor.

    12

    1968: Güney Vietnam ulusal polis şefi Nguyen Ngoc Loan bir Viet Cong üyesi şüphelisini başından vurarak infaz ediyor. Viet Cong esiri caddenin kenarına getirildiğinde Adams kişinin sorguya çekileceğini düşünüyordu. Fakat polis şefi tek kelime etmeden silahını çekti, ateşledi ve arkasını dönüp gitti.

    13

    1969: İngiliz askerleri ile çatışmaların yaşandığı sırada Kuzey İrlanda'da genç bir katolik. Tüm gece süren sokak çatışmasının ardından herkes göz yaşartıcı gazdan kaçıyordu. Anders göz yaşartıcı gaza yakalanmadan önce üzerinde "BARIŞ İSTİYORUZ" yazan bir duvarın önünde bu maskeli gencin iki fotoğrafını çekmeyi başardı.

    14

    1971: Batı Almanya'da banka soyguncuları ile polis arasında yaşanan çatışma.

    15

    1972: Güney Vietnam'da çocuklar napalm bombardımanına tutulan bir köyden kaçıyorlar. Ortadaki Phan Thi Kim Phuc isimli kız çocuğunun sırtında ciddi yanıklar var.

    16

    1973: Şili'de, seçimleri kazanan Başkan Salvador Allende'nin askeri darbe sırasında Moneda başkanlık sarayında ölümüne dakikalar kala.

    17

    1974: Nijerya'da kuraklığın kurbanları.

    18

    1975: Bir kadın ve bir kız çocuğu yangın merdivenlerinin çökmesi sonucu boşluğa düşüyorlar. Bu sahne fotoğraf makinesinin lensinde ölümsüzleşirken Forman çaresizce izlemekten başka birşey yapamıyor.

    19

    1976: Filistinli mülteciler La Quarantaine bölgesinde.

    20

    1977: Cape Town dışındaki evlerinin yıkılmasını protesto eden kamp yerleşimcileri hep beraber şarkı söyledikleri sırada polis göz yaşartıcı bomba atıyor.

    21

    1978: New Tokyo Hava Limanının inşa edilmesini protesto eden göstericilerden biri polise fırlatmak üzere olduğu molotof kokteyli ile kendini yakıyor.

    22

    1979: Bir mülteci kampında dağıtılacak yiyeceği beklerken bebeğini uyutan Kamboçyalı kadın.

    23

    1980: Bir misyoner ile açlıktan ölmek üzere olan çocuk.

    24

    1981: İspanya Parlamentosu toplantı salonuna baskın yapan Guardia Civil askerlerinin başı teğmen Antonio Tejero Molina herkese oturmalarını emrediyor. Üç yüz millet vekili ve kabine üyeleri 18 saat rehin tutulduktan sonra serbest bırakıldılar. Darbe başarısız oldu.

    25

    1982: Sabra ve Şatilla mülteci kamplarında İsrail askerleri tarafından içeri alınan Hıristiyan Falanjistlerin katlettiği Filistinliler.

    26

    1983: Sabahın 5'inde eşiyle inekleri sağmaya giden Kezban Özer (37) depremde beş çocuğunu kaybetti. 7.1 şiddetindeki depremde 1,336 kişi yaşamını yitirdi. Fotoğraf Hürriyet gazetesi Ankara bürosunda çalışan Mustafa Bozdemir tarafından çekildi.

    27

    1984: Union Carbide kimyasal tesisi felaketinde zehirli gaz sızıntısından ölen bir çocuk.

    28

    1985: Nevado del Ruíz volkanının patlaması sonucu enkaza saplanıp kalan Omaira Sanchez (12) altı saat sonunda bilincini kaybedip kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Fotoğraf ölmeden kısa bir süre önce çekildi.

    29

    1986: Ken Meeks (42); aids nedeniyle Kaposi Sarkomunun yol açtığı yara izleri.

    30

    1987: Bir anne isyanı bastırmakla görevli polisin kalkanına tutunuyor. Kadının oğlu 15 Aralık başkanlık seçimlerinin hileli olduğunu kanıtlamak istediği için tutuklanan binlerce göstericiden sadece biriydi.

    31

    1988: Boris Abgarzian Ermenistan depreminin kurbanı olan 17 yaşındaki oğlu için yas tutuyor.

    32

    1989: Bir gösterici demokratik reform protestoları sırasında Çin Halk Ordusu tanklarının karşısına dikiliyor. Tiananmen Meydanı olayları olarak da bilinir.

    33

    1990: Yugoslavya hükümeti tarafından Kosova'nın özerkliğinin reddedilmesini protesto ettikleri sırada öldürülen Elşani Nashim'in (27) ailesi ve komşuları yas tutuyor.

    34

    1991: Amerikan ordusunda çavuş Ken Kozakiewicz (23) ayağının yanındaki ceset torbasında arkadaşı Andy Alaniz'den geriye kalanların olduğunu öğrendiğinde acısını gizleyemiyor. Körfez savaşının son gününde bir tahliye helikopterinde bölgeyi beraber terkediyorlar.

    35

    1992: Kıtlık ve sivil savaşın acısını yaşayan Somali'de bir anne ölen çocuğunu mezarına taşıyor.

    36

    1993: Başkaldırı ifadesi ile oyuncak tabancalarını havaya kaldıran çocuklar. 1987'de başlayan Filistin ayaklanması Arap nüfusun işgalci kuvvetlere karşı koyma kararını güçlendirdi. Mart ayında İsrail Gazze sınırını kapatarak işsizlik oranında inanılmaz bir artışa yol açtı.

    37

    1994: Hutu'lu bir adam Kızıl Haç hastanesinde. Hutu 'Interahamwe' milisleri tarafından Tutsi isyancılarına ilgi duyduğu şüphesi ile yüzü bu hale getirilmiş.

    38

    1995: Çeçen bağımsızlık savaşçıları ile Rus askerleri arasında savaşın sürdüğü sırada Grozny güzergahında hareket eden bir otobüs.

    39

    1996: Sivil savaş sırasında pek çok insanın öldüğü veya travma yaşadığı bir kasaba olan Kuito'nun mayın kurbanları. O güne kadar 8,000'i çocuk olmak üzere yaklaşık 70,000 kişi mayınlar yüzünden sakat kaldı.

    40

    1997: Bentalha'da gerçekleştirilen bir katliamın ardından ölülerin ve yaralıların götürüldüğü Zmirli Hastanesinin dışında ağlayan bir kadın. 1992 seçimlerini aşırı İslamcı parti FIS'ın kazanacağı belli olunca ordu seçim sonuçlarını geçersiz saydı ve toplu katliamlar, bombalamalar yaşamın bir parçası haline geldi. Çatışmalar beş yılda 60,000 kişinin yaşamına mâl oldu.

    41

    1998: Bir kadın yakınları ve arkadaşları tarafından eşinin cenazesinde sakinleştirilmeye çalışılıyor. Önceki gün devriye sırasında öldürülen adam, Sırbistan'dan bağımsızlıklarını kazanmak için savaşan etnik Arnavutluk isyancılarının bir askeriydi.
    Alıntıdır.










    Konu SoNKaTiP tarafından (05.November.2010 Saat 00:00 ) değiştirilmiştir.
    Body: Canon EOS 5D Mark 2
    Lens 1: Canon EF 70-200mm f/2.8L is II USM
    Lens 2: Canon EF 50mm f/1.8 II
    Flaş: YN 460 &II X 2
    Tripot: Petrix 4002 Metal Professionel Tripot

  • #2
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Furkan ARI
    Makina:
    Canon 450D
    Üyelik tarihi
    25.March.2010
    Nereden
    Bursa
    Mesajlar
    204

    Standart

    güzel paylaşım .. teşekkürler..











  • #3
    UmutcanErduran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Umutcan Erduran
    Makina:
    Nikon D700
    Üyelik tarihi
    01.April.2010
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    523

    Standart

    teşekkürler çok güzel paylaşım oldu bu.son bölüme dikkat ettimde hep savaş veya savaşın bıraktığı izler... üzücü bu :'(










    "Ölüm hayatın doğal bir parçasıdır. Etrafından Güç'e dönüşenler olduğunda onlar için sevin. Tutma onlar için yas. Duyma onlara özlem. Bağlılık kıskançlığa yol açar. Gölgesidir hırsın bu. Kendini kaybetmekten korktuğun her şeyden vazgeçmek için eğit."

  • #4
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ilker
    Makina:
    Canon EOS 40D
    Üyelik tarihi
    14.October.2010
    Nereden
    London
    Mesajlar
    151

    Standart

    Kesinlikle ne aci ki hep aci fotograflari odul almis...
    insanin insana yaptigini boylece bir kere daha gorunce insanligimdan utandim!
    cok guzel paylasim Tesekkurler:-X











  • #5
    micro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yılmaz CEYLAN
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    26.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    768

    Standart

    Güzel paylaşım daha öncede görmüştüm bundan sonrada her gördüğümde tekrar aynı şekilde bakılacak fotograflar,yalnız özellikle çocukların olduğu fotograflar benı üzüyor açıkçası 17-18-19-26-27-35-39 bunlar örneğin.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    gisler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan İŞLER
    Makina:
    Canon EOS 5D
    Üyelik tarihi
    05.October.2009
    Nereden
    İstanbul - Küçükçekmece
    Mesajlar
    1,591

    Standart

    bu konu daha önce paylaşılmıştı..
    ütfen paylaşım yapmadan önce, FORUM ARAMA özelliğini kullanıp paylaşımlarımızı ondan sonra yapalım...

    http://www.canonturk.com/vbulletin/k...-kareleri.html


    sevgiler...












    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Çekilen her fotograf, herkesin kendi portresidir……

  • #7
    SoNKaTiP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Canon
    Makina:
    Canon EOS 60D
    Üyelik tarihi
    06.October.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    42
    Mesajlar
    253

    Standart

    Bu konunun paylaşıldığını ve böyle bir cevap geleceğini tahmin etmiştim, o yüzden arama yaptım ama bulamadım, neyse görmeyenler için tekrardan açılmış oldu, saygılar










    Body: Canon EOS 5D Mark 2
    Lens 1: Canon EF 70-200mm f/2.8L is II USM
    Lens 2: Canon EF 50mm f/1.8 II
    Flaş: YN 460 &II X 2
    Tripot: Petrix 4002 Metal Professionel Tripot

  • #8
    oumarwhite - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Omer Emre AK
    Makina:
    Canon 400D
    Üyelik tarihi
    11.May.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    178

    Standart

    sadece 1,3 ve 4. fotoğraflar konu dışı gibi hepsi savaş fotoğrafları olmuş










    http://omeremreak.blogspot.com/

  • #9
    ref
    ref - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Refik KIZILTEPE
    Makina:
    Canon 5D Mark III
    Üyelik tarihi
    07.April.2010
    Nereden
    Istanbul / Bursa
    Mesajlar
    73

    Standart

    Güzel fotograflar insanoglunu tarif ediyor.
    insanoglunun oldurme, yoketme içgudulerinin fotografları genelde odul alır
    dikkat ederseniz cogu fotograf Amerikanın insanlık adına yaptıklarına verilmis.
    Tesekkurler











  • #10
    mstgngr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mesut GÜNGÖR
    Makina:
    .
    Üyelik tarihi
    05.April.2010
    Nereden
    İzmir & İstanbul
    Mesajlar
    64

    Standart

    Güzel bir ortak noktaya dikkat çekilmiş, ben de aşağıdaki 2 paragrafı paylaşmak istedim.

    "Ceset görüntüsü ile kazanç sağlamanın en pratik yöntemi savaş haberleri. Körfez savaşında ceset görüntüsü yoktu ancak tüm dünyayı aylarca CNN'e bağlı kılan ceset görüntüsü beklentisiydi.

    Fotoğraf dalında Pulitzer ödüllerinin bile insanların acılarına, ya da biraz sonra ceset olacak insan görüntülerine verildiğini düşünürsek, Batılı ülkelerin haber değerlendirme mekanizmasının da insan malzemesinden kazanç sağlamaya yönelik işlediğini görürüz."

    Nurdoğan Rigel










    İÜ İlet. Fak. Gazetecilik Öğrencisi

  • #11
    AZE_VUQAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Vuqar Sevdimali
    Makina:
    Canon 50D
    Üyelik tarihi
    28.June.2010
    Nereden
    Bakı
    Mesajlar
    200

    Standart

    sağolasın











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •