YARIŞMANIN KONUSU: Deniziyle, tarihi zenginlikleriyle, doğal güzellikleriyle, kültürel ve insani değerleriyle, bireyve toplum yaşamından kesitleriyle, yaşamıyla Tuzla’yı konu alan tüm çalışmalar yarışmakonusu olabilir

YARIŞMANIN BÖLÜMLERİYarışma, Sayısal (Dijital) Renkli veya Siyah-Beyaz olmak üzere tek bölümlüdür.

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI1. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
2. Doğasıyla ve yaşamıyla Tuzla’yı konu alan tüm çalışmalar yarışma konusu olabilir.
3. Yarışmacılar Renkli veya Siyah-Beyaz olarak en fazla 4 (dört) fotoğraf ile yarışmayakatılabilirler.
4. Fotoğrafın orijinal olması ve dijital ortamda değiştirilmemiş olması gerekmektedir. Birdenfazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayanherhangi bir objenin eklendiği veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığıfotoğraflar yarışmaya kabul edilmez. Buna ek olarak HDR (High Dynamics Range)tekniği kullanılan fotoğraflar da yarışma dışında tutulur.
5. Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflarancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmayakabul edilir.

FOTOĞRAFLARIN İŞARETLENMESİ VE YÜKLENMESİ
 Yarışma, online (çevrimiçi) fotoğraf yükleme sistemi ile yapılacağından, alternatif hiçbirgönderi (e-posta, kargo, elden teslim vb) kabul edilmeyecektir.
 Fotoğraflar online (çevrimiçi) olarak TFSF ONAYLI FOTORAF YARIMALARI adresindenyüklenecektir.
 İlgili sayfaya fotoğrafları yükleyebilmek için önce üye olunması gerekmektedir. Üyeliğinkesinleşmesi üye olunduktan sonra sistemden e-posta adresinize gelecek aktivasyonlinkinin tıklanması ile olacaktır. Daha önce üye olanlar eski kullanıcı adı ve şifrelerinikullanabilirler.
 Katılımda yüklenecek fotoğrafların boyutlandırma ve isimlendirme işlemleri öncedenyapılarak dosyalar hazırda tutulmalı ve tek bir oturumda yüklenmelidir.
 Her bir fotoğraf dosyasının ismi 31 karakteri geçmemelidir. İsimlendirmede ç, ı, ğ, ö, ş, ükarakterleri kullanılmamalıdır. İngilizce harfler ve alt çizgi ( _ ) kullanılabilir. Küçük harflerkullanılmalıdır.
 Ülke kodu (Türkiye > TR) ve bölüm tanımlaması yapan karakter (Dijital > D) dışındakitüm harfler küçük olmalıdır.1. adım: Dosya adının ilk iki karakterine ülke kodu yazılmalıdır (Türkiye için “TR”).2. adım: Sonra eser sahibinin ismi maksimum 5 karakter olacak biçimde yazılmalıdır(Örneğin Ömer Eril Yılmaz için omery veya oerly veya erily gibi). 3. adım: Sonraki karakter bölümün baş harfi olmalıdır (D > Dijital).4. adım: Fotoğrafın sıra no’su rakamla yazılmalı (1’den 4’e kadar) ve bundan sonra alt çizgieklenmelidir ( _ ).5. adım: Alt çizgiden sonra fotoğrafın adı toplam karakter sayısını geçmeyecek şekildeyazılmalıdır.Örnekler: “TRomeryD1_ornekfoto” veya “TRomeryD2_ornekfoto” gibi…
 Yarışmaya katılacak fotoğraflar jpg/JPEG formatında, 150-300 dpi, 7-12 sıkıştırmakalitesinde, kısa kenar en az 1920 piksel, uzun kenar en fazla 3200 pikselkaydedilmelidir. Yüklenecek fotoğraflar 2 Mb’tan küçük olmamalı, 4 Mb’ı dageçmemelidir.
 Fotoğraflar, kenarında çerçeve ya da boşluk olmadan gönderilmelidir. Fotoğraf üzerindetarih, isim, imza gibi işaretler bulunmamalıdır.
 İnternet üzerinden üye olma veya yarışmaya katılma aşamasında sistemden veyakullanıcıdan kaynaklı hatalar oluşması halinde [email protected] adresindeniletişime geçilerek bilgi verilmesi halinde problem kısa sürede giderilecek ve katılımcıbilgilendirilecektir. Bu adres yalnızca olası sorunların çözümüne yönelik kullanılmalıdır.Bu adrese fotoğraf gönderilmesi yarışmaya katılındığı anlamına gelmez.
 Eserlerin yüklenmesinden kaynaklanabilecek olası sorunlar için Tuzla Belediyesisorumlu olmayacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ
Başvuru Tarihi : 15 Nisan 2015 ÇarşambaSon Teslim Tarihi : 05 Haziran 2015 Cuma günü saat 23.00 (TSI)
Jüri Toplanma Tarihi : 12 Haziran 2015 Cuma
Sonuç Bildirim Tarihi : 15 Haziran 2015 Pazartesi
Ödül Töreni : 21 Haziran 2015 PazarYarışmanın sonuçları 15 Haziran 2015 Pazartesi günü kamuoyuna Tuzla Belediyesi internetsitesi T.C. Tuzla Belediyesi Resmi Web Sitesi, TFSF’nin Trkiye Fotoraf Sanat Federasyonu - TFSF ve www.tfsfonayliyarismalar.org webadresleri aracılığıyla duyurulacaktır.

ÖDÜLLER1.lik Ödülü : 4.000 TL
2.lik Ödülü : 3.000 TL
3.lük Ödülü : 2.000 TL
Mansiyon Ödülü (3 adet) : 500 TL
Sergileme (En fazla 40 adet) : 100 TL
Satın Alma (En fazla 10 adet) : 100 TLBelediye, Seçici Kurul’un yukarıda belirlenen ödül kategorilerinin dışında satın almaya değergördüğü eserleri satın alabilecektir.


http://tfsfonayliyarismalar.org/sart...04-2015-v1.pdf