Denizli Belediyesi, Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği (DEFSAD) işbirliğiyle düzenlenen ‘Denizli Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışması’ sonuçlandı. Denizli’de Kültür ve Yaşam konulu yarışmada 1288 fotoğraf değerlendirmeye alındı.
Denizli il sınırları içindeki doğal, tarihi, kültürel güzelliklerinin tanıtımını sağlamak ve görsel sanatların gelişimini desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin dört biryanından gönderilen 1288 fotoğraf katıldı.

İstanbul, İzmir, Sakarya, Antalya, Eskişehir, Çanakkale, Kocaeli, Kayseri, Malatya, Aydın, Ankara, Burdur, Bursa, Balıkesir, Bandırma, Zonguldak, Giresun, Kırklareli, Mersin, Gaziantep, Manisa, Muğla, Van, Konya, Trabzon, Adana, Batman ve Denizli’den internet ortamında başvuruların yapıldığı yarışmanın seçici kurulu seçim yapmakta bir hayli zorlandı.
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Temsilcisi Zafer Gazi Tunalı, Fotoğraf Sanatçıları Reha Bilir, Nevzat Çakır, Mehmet Çakır, DEFSAD Temsilcisi Atilla Ağırbaş ve Denizli Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni. Mehmet Çağrı Sebzeci’den oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucu 1.’liği Aydın’dan Zeki Yavuzak, 2.’liği Bursa’dan Gürsel Egemen Ergin, 3.’lüğü Aydın’dan Hatice Akyol elde etti. 2 eseri ile mansiyon ödülleri Aydın’dan Murat Tosun ve Denizli’den Kadir Gereli’ye verildi. Denizli Belediyesi Özel Ödül Denizli’den Veli Aydoğdu ile DEFSAD Özel Ödülü Aydın’dan Refik Karacaoğlu’nun oldu. Yarışmaya katılan eserler içinden 44 adeti ise sergilenmeye değer bulundu. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucu birinciye 5000 TL, ikinciye 3000 TL, üçüncüye 2000 TL verilecek. 3 yarışmacıya her biri için 500 TL mansiyon ödülü verilirken yarışmada, Denizli Belediyesi Özel Ödülü 1000 TL ve DEFSAD Özel Ödülü ise 750 TL olarak belirlendi. 44 eser ise sergilemeye değer görüldüğü için katılımcılarına 100 TL verilecek.


1.lik Zeki YAVUZAK Aydın



2.lik Gürsel Egemen ERGİN Bursa



3.lük Hatice AKYOL Aydın



Mansiyon Murat TOSUN Aydın



Mansiyon Murat TOSUN Aydın



Mansiyon Kadir GERELİ Denizli



Denizli Bld. Ö.Ö. Veli AYDOĞDU Denizli



DEFSAD Özel Ödülü Refik KARACAOĞLU Aydın



Ödül Bedelleri :
Birinci : 5.000,-TL
İkinci : 3.000,-TL
Üçüncü : 2.000,-TL
Mansiyon (3 adet) 500,-TL
Denizli Belediyesi Ö.Ö. : (1 adet) 1.000,-TL
DEFSAD Özel Ödülü : (1 adet) 250,-TL
Sergileme/Satınalma : (44 adet x 100,-TL) 4.400,-TL


Yarışmada Ödül ve Sergileme alan fotoğrafların tamamına ulaşmak için tıklayınız.