15 Kasım 2011, Salı, 15 Aralık 2011, Perşembe arası her gün

Fotoğrafevi Allianz Galerisi
İstiklal Cad. Tütüncü Çık. No.4
Beyoğlu
212 - 249 02 02

ürkiye'de Zaman Fotoğraf Sergisi
Zaman Gazetesi’nin 25.Kuruluş Yıldönümü Kapsamında ‘Türkiye’de Zaman Fotoğraf Sergisi ‘

Ünlü fotoğrafçılar, Zaman için Türkiye’yi fotoğrafladı

Zaman Gazetesi’nin 25. kuruluş yıldönümü kapsamında “Türkiye’de Zaman” konulu fotoğraf projesi tamamlandı. Proje çerçevesinde dünyaca ünlü 25 fotoğrafçı Türkiye’yi fotoğrafladı. Sergi 15 Kasım'da görücüye çıkıyor. Fotoğraflar; Taksim Meydanı, Galatasaray Meydanı ve Tünel Meydanı ile bu meydanlar arasındaki Fotoğrafevi, Foto Trek, Şişmanoğlu Megaro ve Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisinde sergilenecek.

Türkiye’de bugüne kadar yapılan en kapsamlı fotoğraf çalışması olan “Türkiye’de Zaman” konulu proje sergi ve kitap ile görücüye çıkıyor.

Zaman Gazetesi’nin 25. Kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen “Türkiye’de Zaman” konulu fotoğraf projesi için dünyaca ünlü 25 fotoğrafçı Türkiye’yi fotoğrafladı. Fotoğraflar 15 Kasım 2011 tarihinde Taksim Meydanı, Galatasaray Meydanı ve Tünel Meydanı ile bu meydanlar arasındaki Fotoğrafevi, FotoTrek, Şişmanoğlu Megaro ve Beyoğlu Belediyesi Sanat Galeri’sinde sergilenecek. Sergi, 15 Aralık 2011 tarihine kadar açık kalacak.

“Türkiye’de Zaman” Sergisi’nin, gerek katılımcıların saygınlığı ve bilinirliğiyle gerekse kapsamı itibariyle dünya fotoğraf çevrelerinde büyük yankı uyandırdığını söyleyen Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, “Zaman Gazetesi’nin 25. Yılı etkinlikleri çerçevesinde dünyanın tanınmış fotoğrafçıları Türkiye’ye davet edildi. Aralık 2010’da Fransız fotoğrafçı Claudine Doury ve İran asıllı Fransız fotoğrafçı Reza ile başlayan projenin fotoğraf çekimi 4 Ekim 2011’de Kanadalı fotoğrafçı Steve McCurry ile sona erdi” dedi.

Fotoğrafçıların farklı zamanlarda, farklı bölgelerde hikayeler çalıştığına işaret eden Selahattin Sevi, çekilen fotoğraflardan ortalama 10 karelik portfolyo seçildiğini kaydetti. Sevi, “Proje, şimdiden dünyadaki fotoğraf çevrelerince son yılların en kapsamlı fotoğraf projeleri arasında gösteriliyor. Türkiye'de Zaman, Türkiye'de önemli bir boşluğu dolduracak” diye konuştu.

Proje kapsamında Türkiye’ye gelen fotoğrafçılar projelerini tamamladıktan sonra yaptıkları söyleşilerle bilgi ve
tecrübelerini Türkiye'deki meslektaşlarına aktardı. Selahattin Sevi, seminerler vesilesiyle Zaman'ın yıl boyunca fotoğraf okulu haline geldiğini söyledi.

Fotoğraflar ayrıca Türkiye’de Zaman adı altında kitaplaştırılacak. Sergi 2012-2013 yılı içinde Paris, Londra, Moskova ve New York gibi dünyanın önemli kültür sanat merkezlerinde de sergilenecek.

Projeye katılan fotoğrafçılar

1. Jane Evelyn Atwood
2. Bruno Barbey
3. Samuel Bollendorff
4. Eric Bouvet
5. Kathryn Cook
6. Claudine Doury
7. Carolyn Drake
8. Nikos Economopoulos
9. Michel Vanden Eeckhoudt
10. Rena Effendi
11. George Georgiou
12. Harry Gruyaert
13. Guillaume Herbaut
14. Ed Kashi
15. Massimo Mastrorillo
16. Steve McCurry
17. Davide Monteleone
18. Christopher Morris
19. Paolo Pellegrin
20. Anders Petersen
21. Reza
22. Anthony Suau
23. Gael Turine
24. Ami Vitale
25. Vanessa Winship