CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 23 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree15Likes

Konu: Türkiyeyi Dünyaya Bu Fotoğraflar Tanıtacak

  1. #21
    bohemiantirad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Onur Şahin
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II, Olympus OM-D E-M5
    Üyelik tarihi
    28.November.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,897

    Standart

    Seyyahlık ukdesiyle dolu, hayatını önemli bir ölçüde turizme bağlı olarak kazanan bir fotoğrafsever olarak çok ama çok üzüldüm...

    Yazık, dev bir bütçe hem de "bizimkiler çekemez, daha iyisini yabancı sanatçılar çeker" mantığıyla nelere harcanmış?

    Öncelikle böyle bir projede kullanılacak fotoğraflar "çok etkileyici", "çok başarılı" fotoğraf olmalıdır. Doğru pozlanmış, "güzel" fotoğraf yetmez. "Çok etkileyici", "çok başarılı" denecek fotoğraf nedir? Şahsen "bunu ya da benzerini keşke ben çekebilseydim" denecek kadar insanın algısına dokunan bir fotoğraf. Bu 19 fotoğraf içinde bir tek bile o nitelikte fotoğraf yok. kaldı ki ben fotoğrafçı bile değilim, fotoğrafa meraklı bir hobistim

    Ülkemizde son derece bakir, inanılmaz mistik, her dünya yurttaşının ilgisini çekebilecek öyle güzel yerler, bunları öylesine başarıyla fotoğraflayan arkadaşlarımız var ki.. Üyelerimizden Ali AŞILI'nın, Rıdvan ÇELİK'in Güney Doğu Anadolu fotoğraflarını düşünüyorum. Deneysel bir şeylerle de proje renklensinse Görkem KESER'in Beyoğlu karelerini anımsıyorum.. Mustafa Nazif'in semazenlerini, mimari çekimlerini, illa yurt dışından fotoğrafçı gelecekse çok farklı temalarda birbirinden etkileyici Aydın Tuna eserlerini usuma getiriyorum. Emre KASAP, Ebubekir ve diğerlerini tek tek nasıl sayayım? Bu projeye seçilmiş örnekleri solda sıfır bırakacak çeken arkadaşların bir kısmını bizzat tanıyorum unuttuklarım gücenmesin.

    Bakın daha sitenin dahi dışına çıkmadık. Bu ülkede Sabit KALFAGİL, İbrahim ZAMAN, İzzet KERİBAR, Çerkes KARADAĞ gibi nice yaşayan çınar ustamız, adını bile bilmediğim ama fotoğraflarına baktığım zaman hayranlık duyduğum nice fotoğrafçı var..

    Samimi söylüyorum aceminin acemisi halimle bu seçilen, 50 Milyon Dolarlık Tanıtım Bütçesinden belli bir pay verilerek çekilmiş fotoğraflardan bazılarını çeksem silerim, portfolyoma almam.. Turist gözüyle çoğunun cazip bir tarafı yok ve belki bir kaçı hariç aynı temalar çok daha iyi fotoğraflanabilir.. yahu mimari şaheseri kimi camilere/yapılara biraz daha özenli kadraj, mümkünse tilt shiftle falan çok daha az deforme olmuş daha etkileyici fotoğraflar bekliyor insan.

    Sanatsal değeri falan çok mühim olmamalı belki de insanları güzel ülkeme çekebilecek tatta olmalıydı fotoğraflar. Bütününü düşününce haydi iyimser olalım "sıradan", "ekstra başarısı/vuruculuğu" olmayan kareler bence..

    Herkese selamlar.










    zeynepben likes this.
    "Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)

  2. #22
    AykutCelme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aykut.Ç
    Makina:
    bejyüzellide
    Üyelik tarihi
    09.December.2012
    Nereden
    Bolu
    Yaş
    35
    Mesajlar
    539

    Standart

    Tanınmış, ismi bilinen yabancı fotoğrafçılarla anlaşılmasına olumlu bakıyordum ben ama fotoğraflar gerçekten bunlarsa yazık. Yazık bu ülkenin parasına. Yazık ülkemizdeki birbirinden kaliteli ama bakanlıkça dikkate alınmayan fotoğrafçı arkadaşlara, yazık bir iş yaptığını sanan bakanlığa.

    O anlaştıkları fotoğrafçıların içinden geçenleri düşünüyorumda, adamlar muhakkak ülkemizdeki fotoğrafçıların yapabildiklerini görüyordur ve bakanlıkla dalga geçiyordur muhtemelen "Ülkelerinde o kadar iyi fotoğrafçı varken, çektikleri ortadayken, bizim bu özensiz çalışmalarımıza şu kadar para verdi enayiler" diye.

    Neymiş efendim klişe fotoğraf çizgilerinin dışına çıkmak istemiş bakanlık ve uluslar arası fotoğrafçı getirtmiş. Sen önce içindeki o dinazorlardan bir arındır kendini. Klişeye sebep olan acaba ülkemizdeki birbirinden değerli , yetenekli, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar mı, yoksa bakanlığın içindeki veya bakanlık adına o fotoğrafları beğenip kabul eden dinozorlar mı.












  3. #23
    gorkemkeser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    görkem keser
    Makina:
    canon eos 450 d
    Üyelik tarihi
    02.February.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    772

    Standart

    evet galata atıyorum tramvay binlerce kez çekildi belki ama olayın şu yönü var. DÜnya bunları görmüyor bu adamlar çekti diye görünecek mutlaka. yani şöyle söylim biz çekiyoruz diye çekmemezlik yapamazlardı. Şimdi asıl konuya ve üzücü tarafa gelelim. Sokakta gezerken fotoğraf için çıkmadığım günlerde öylesine deklanşöre bastığım ve bunlardan çok daha iyi olan karelerim var. Genelde bu isimleri eleştirince hep sen kimsin lan ya da sen de git magnum fotoğrafçısı olan falan gibi eleştiriler geliyor. Resim, fotoğraf, falan sanatın her alanında arkadaşları mve benim şikayetçi olduğum bir konu var. İsim konusu ve pr ve gereksiz entel yorumlar. Burada daha gari pbir olay var eğer fotoğraflar bunlarsa steve iyi bir fotoğrafçı çok iyi fotoğrafları var. Yani olamaz ortada bir gariplik var. Bizimkiler basit çek dediler ya da çekilenleri beğenmeyip böyle şunları istiyoruz dediler dicem ama deseler bile steve bunu kabul edicek bir isim değil ya da çok sağlam para verdiler o yüzden ağzını açmadı.










    Canon EOS 450D | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II | Canon 50mm f1.8 II | Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •