"Namibya'lı fotoğraf sanatçısı amokachi ucheu'nun gözünden Namibya" başlığı mı daha çok dikkatinizi çeker, yoksa "Mert Gündoğdu'nun gözünden Namibya" mı? Mert başkanın ismini bilerek verdim, sitenın kurucusu olmasından ötürü sitedeki herkes tarafından tanınıyor olmasından dolayı. Aynı yada benzer etkiyi dünyaca ünlü fotoğrafçının ismi dünya ülkelerine yapacaktır. (Umarım Mert başkan için sıkıntı olmaz ismini bu konuda örnek göstermiş olmam.)

Elbette aramızda ve ülkemizde çok iyi fotoğraf çekenler var, bu adamların çekip tanıtacağı fotoğraflardan çokk daha iyilerini çekenler yada çekmiş olanlar var ama tanıtım adına, pazarlama adına malesef etkisi yok. Çünkü isim olarak tanınmış değil.

Kendi vatanımızı, kendi toprağımızı elbette elin yabancısından daha iyi fotoğraflarız, ama o elin yabancısı kadar iyi tanıtabilir miyiz? Orasını düşünmemiz lazım. Ülkemizden niye bu şekilde tanınmış fotoğrafçı çıkmıyor diye düşünmek lazım. Ki zaten o adamların yanında bizden de birkaç kişi olacakmış, o adamların tanınabilirliği sayesinde bizimkilerinde fotoğrafları ilgi çekecektir.

Ha tanıtımda kullanılacak fotoğraflar yukarda paylaşılanlar mı bilemem.Umarım değildir. Orası ayrı konu. Ama bence tanıtım adına izlenen bu yol, yani Türkiye'den adam bulunamayıp dışardan getirilmesi malesef(!) doğru bir yol bence.