Alıntı tunapala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bolumun basinda gecen elestirilere yonetici olarak mudahale hakkimi bir yanlis anlasilma oldugunu dusunerek izninizle kullaniyorum:

Fotograf ve manipulasyon ile fotograf ve duzenleme farkli kavramlardir... Bu fotografa bakarken mesela bu fotografin solusyonlar yardimi ile hazirlanmis bir kagida basilip basilmadigini bilmiyoruz ve/veya pinhole gibi bir yontemle cekilip cekilmedigini.
500px de cok cok kotu fotograflarin var olduguda bilinmektedir. Onu kriter olarak kabul etmek ne kadar dogru olur bilemem. Ayrica Kose kararmasi, noise/gren fotografin fiziksel bir parcasidir. Kose kararmasinin kabul edilebilecegi noisin gormezden gelinecegi bircok fotograf vardir. Cerceve fotografi cevreden ayiran tek basina gormemizi saglayan sirasinda seyirciyi fotografin icine ceken en onemli unsurlardan biridir. Galeriye gittiginizde fotografi cercevesiz mi izliyorsunuz mesela? Fotografta dijital mudahale malesef cok ince bir sinirdir. genel olarakda bu sinir var olan objelerin cikartilip eklenmemesi ve karanlik oda islemlerinin onune gecilmemesidir. Onun disinda eskiden filmle yapilan capraz proses, bayat film islemi bugunun filmi olan dijitalde de yapilabilir, yada solusyonla elde edilen goruntu dijital olarak yeniden yaratilabilir.

Bunlarin yapilmasina karsi cikmak dogru olmamakla birlikte, yapilan islemin anlatim diline katkimi sagladigi yoksa gereksiz mi kaldigi ayrica tartisilmalidir.

Bunun disinda yukaridaki fotografta 50mm bir lensin on goruldugunu yazmissiniz ancak bu konuda yaniliyorsunuz. Yukaridaki fotograf kesinlikle genis aci bir lens 17 / 18 mm civari bir odak uzakliginda cekilmis. Arka plan deformasyonu bunu gosteriyor. Ve son olarak sunu surekli dusunmek gerekir. Burada fotograflar 800piksel yayinlandigi icin kucuk izlenen fotogrflar bariz bir hata olmadiktan sonra zaten keskin gozukurler.

Saygilar.
Evet Aydın bey bunu 18mm de çekmiştim haklısınız. Açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ederim, peki bu bilgiler işiğinda zamanınız varsa bu fotoğrafa ne gibi eleştirilerde bulunurdunuz ? saygılar