Alıntı emir35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Serkan son dönemlerde sitede oldukça popüler olan teknikle çekilmiş sanırım bu fotoğraf. Renkleri ve keskinliğini beğendim,model biraz küçük kalmış fotoğrafın içinde ama senin de niyetin zaten buymuş anladığım kadarıyla. Ben modelin kıyafetini ve ortamla uyumunu beğendim. Fotoğrafa bakarken şu anda aklıma gelen bir kadraj oldu Modeli daha yakın ve daha yukarıdan kadrajlasak nasıl olur diye.
Öncelikle teşekkür ederim Emir abi, aslında o dediğin (sanırım Brenizer) teknikle değil, sadece tek kare çekecektim aslında ama istediğim gibi çevreyi sığdıramadım kadraja o yüzden etrafı da içine alan kareler çektim ve birleştirdim. Benim bulunduğum yer biraz yüksekti zaten ama modelin ağaçların arasında kalarak görünmesini böylelikle hiç oynama olmadan zihinde minyatür etkisi yaratmasını bekliyordum oluşan son karenin ama beklediğim sığ alan derinliğini bulamayınca lens blur kullandım biraz...

Alıntı promete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Serkan'cım model başını kaldırmadan gözleriyle senin ağaçtan ne zaman düşeceğini gözler gibi bakıyor. Kuş bakışı görünüm etkisi olamamış sanki. O perspektif yok. Bir de evet, blur yapay kaçmış.
Öncelikle teşekkür ederim Mete abi, yerler biraz çamur olunca ve yürüyüş yolundan çıkıp ormana doğru geçince bakışlar da garip olmuş O istediğim perspektifi verememiştim, evet, sonrasında blur belki verir demiştim ama çok defa bakınca yapay gelmeye başladı.

Alıntı lewendim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kadraj modelin seviyesinden çekilseydi daha güzel bir açı olurdu bu açı modelin duruşunu bile bozmuş gözüküyor.Sanki ayaklarını nasıl tutacağını bilememiş gibi.
Dikey kadraj(Ki bana yapılan eleştirilerden yaptığım çıkarımdır bu), daha yakın zoom, Daha alttan ve daha açık diyafram kullanılsaydı belki biraz doğal bokeh daha öne çıkarırdı modeli. (Canon EF 50mm f/1.8 çantada var)
Yapay blur bence de olmamış.
Öncelikle teşekkür ederim Levent abi (abi desem mi bilemedim ), kadrajı modelin seviyesinden zaten alamazdım orası bana göre çok çukurda kalıyordu aslında, 28mm f/2.8'in de bokehlerini seviyorum ama model benden uzaklaşınca bokeh de kalmamış ortalıkta yoksa blur kullanmak yoktu aklımda çekim esnasında...