Saçma.. 'Bazı değerler,ulaşılması zor olarak kalmalı ki, gerçekten "estetik","güzel","beğeni","anlatım" gibi değerler için uğraşanlar elde edebilsin.' kısmında anlatılan ne?
DSLR makinelerin yaygınlaşması/ulaşılabilir olması ile "fotoğrafın ucuzlaması" mı? Matbaanın icadından bu yana milyonlarca cilt basıldı.. Ama Cervantes'in, Hugo'nun, Sartre'ın, Necip Fazıl'ın yapıtları yüz milyarlarca sayfalık mecmua, kitapçık, ansiklopedi, ganyan bülteni sair matbuat arasında kaybolmadı, boğulmadı..
Ben zihnimde, ruhumda beni tatmin eden; aileme, sevdiklerime en önemlisi kendi varoluşuma hitap edecek kareleri 2 boyuttan sonsuzluğa ışınlıyayım da varsın Fotokritik'te sair platformda "ışığınız bol olsun" insanları boya çanağına dönmüş efektlerden güzel eserlere bakma körlüğüne düçar olsun..
"Müzik dünyasındaki yozlaşma" örneği de isabetsiz. Niteliği tartışmalı bir niceliğin büyük virtüözleri, bestecileri, yorumcuları susturması mümkün mü? Ben halen müzik marketlerden Neşet Ertaş, Vivaldi, Erkan Oğur, Nina Matveyanko albümü alıyorsam para verip falanca burnu küpeli düşük donlunun cıstakı benim sorunum değil hitap ettiği arkadaşımın meselesidir..
Ornito çeken adam kuşa ateş etmiyor, pozluyor. Sokak fotoğrafı peşindeki genç molotof değil çok olsa flaş patlatıyor.. Kur yaptığı kızın güzel bir portresini yakalamak peşinde fotoğraf işleme programı başında saatler geçiren delikanlı pc başında pornoyla, sanal soygunla bilmem ne müsibetle uğraşmıyor..
Varsın fotoğraf çeksinler, çekelim.. Kime ne.. Zamanında da müziği aristokrasinin saraylarına, şiiri dini yetkelere özgülemek isteyen otoriteler küçümsermiş kendi "sanatının" uğraşının peşindeki avamı.. Benim henüz bir kaç ay önce edindiğim tutkumu küçümseyen, çabama burun kıvıran inanın umrumda değil..