Alıntı mustafanazif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
satış stratejileri ile alakası yok çağın bey, biliyorsunuz canon ve diğer markalar sürekli yeni ürün çıkartıyorlar... bu tamamen segment meselesi....

gazete 80lpi'da baskıya girer, hatta gazete için elinizdeki makina çok bile bence basit bir kompakt bile işinizi çok rahat görür gazete baskısı için. billboard'lar 40-50lpi baskısı vardır yine basit bir compact işinizi çok rahat görür. dergiler 300dpi baskıya girer ama 2400DPi film çıktısı yapar...

her segment kendine göre özellikleri taşır zaten bunu biliyorsunuz...

yazdığınızdan, mesela eğer 450D ile çektiğiniz bir kare de dergide kullanılıyorsa, 1D mark IV ya da 5D mark II fotoğarfları da dergide basılıyorsa-kullanılıyorsa o zaman bir fark yok demektir anlamını mı çıkartmalıyız?...
Eğer müşterinizin veya patronunuzun beklentilerini karşılıyorsa fark yok benim için inanın onlar için de yok. Ama bahsettiğiniz makinalar arasında dağlar kadar fark var ve ödenen her kuruşu da hak ediyorlar eğer sormak istediğiniz soru buysa.

Konun başlığı giriş seviye makina kaliteli fotoğraf çeken kişiler. Bu başlıktaki giriş seviyesinin SLR makinalar için kullanıldığını varsayarak verdim cevabımı. Başlığın ele alınış tarzı da benim düşüncelerimi destekler doğrultuda. İnsanların kafasında 450D 550D d3100 d5100 gibi makinalarla kaliteli fotoğraf çekilemezmiş gibi bir kanı oluşmuş. Ben de kendi yaptığım işleri örnek vererek bu kanıyı değiştirmek istedim. Bir fotoğraf makinasını profesyonel yapan kullanan fotoğrafçılardır.

5D marII, 1D MarkIV gibi makinalar profesyonel fotoğrafçıların isteklerini karşılarlar fotoğrafçıları profesyonel yapmazlar. Günlük gittiğiniz rutin haberlerde basın açıklamalarında açılışlarda extrem bir olay olmadığı sürece aradaki farkı ayırt edebileceğiniz de düşünmüyorum.

Ama derseniz ki bir anda hava patladı açıklama yapan insana birisi saldırdı yada spor karşılaşmasında uçan kaleciyi saatde 300km ile giden otomobili çekerken fark varmıdır? flaş kullanmanın yasak olduğu bir konseri çekerken fark varmıdır? Elbette vardır. Ha aynı kareyi yakalayamaz mısınız biraz şansla belki yakalarsınız.

hacı murat ile f1 olayına değinecek olursanız kullanan eğer annemse hiçbir fark yoktur

Bu yazdıklarımı züürt tesellisi olarak görebilirsiniz ama yakın bir arkadışım 450D ile başladığı fotoğraf macerasını 50D nin ardından 5D markII ile devam ettiriyor elinde 135mm f2.0 gibi egzotik lensler de var ilginizi çekerse özel mesajla çektiği fotoğrafları gönderebilirim ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.