CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree5Likes
  • 1 Post By tarikolmez
  • 1 Post By Sebastian
  • 1 Post By Asarhaddon
  • 2 Post By belgen

Konu: Sony a7 mark II mi yoksa Lumix GH4 mü almalıyım?

Konulanmış Görüntüleme

  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Oğuz Kılınç
    Makina:
    Nikon d5100
    Üyelik tarihi
    26.February.2016
    Nereden
    Kayseri
    Yaş
    31
    Mesajlar
    4

    Question Sony a7 mark II mi yoksa Lumix GH4 mü almalıyım?

    Merhaba arkadaşlar, düğün klibi ve dış mekan fotoğraf çekimi için, bir de kısa film çekimleri için fotoğraf makinasına ihtiyacım var. Bütçem: body+lens için 7500 tl. Öncelikli ağırlık vereceğim nokta video çekimi. Makinanın video çekiminde manuel ayarlamalara izin vermesi ve kurguda renkler üzerinde rahatça oynama imkanı da vermesi benim için önemli. Ama bir önemli nokta sony a7 II veya lumix gh4 dış mekan fotoğraf çekimlerinde yeterli olur mu? Veya hangisi benim fotoğraf ihtiyacımı karşılar.

    Ekipman araştırmalarına ilk olarak canon ve nikon dslr makinları inceleyerek başladım, nikon 750d ve 5d mark3 beni cezbetti (ikinci el olanları ), daha sonra karşıma blackmagic cinema camera çıktı ve resmen aşık oldum. Düğün çekimleri için portatif olmaması, 2.5k modelinin sensör küçüklüğü ve bmcc'yi aldığım taktirde ektra bir fotoğraf makinası daha alma zorunluluğu nedeniyle araştırmalarımı başka yöne çevirdim ve sonunda "aynasızlar" karşıma çıktı. Video çekimindeki başarıları bana 5d mark3 ve bmcc'yi tamamen unutturdu. Sony a7 II ve lumix GH4 arasında seçim yapmaya çalışırken, forumda bu konuya rastladım: http://www.canonturk.com/sony/32943-...-buyursun.html . Uzun süredir araştırmaktan yorulmuş kafam mal'a döndü resmen.

    Araştırmalarım sonucunda a7 II bir adım öndeydi benim için; gerek video ve fotoğraf sabitleme özelliğinden dolayı gerekse full frame olmasından dolayı. Yukarıdaki konuyu okuyunca kafam karıştı.
    Ustalardan ve tecrübeli arkadaşlardan fikir ve düşüncelerini istiyorum; ihtiyaçlarım doğrultusunda gh4 ve a7 II arasında hangisini önerirsiniz? Veya aynasızlara hiç bulaşma mı dersiniz?










    Konu Oguzk tarafından (04.March.2016 Saat 12:33 ) değiştirilmiştir.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •