Merhaba,

Yaklaşık 4 senedir 450D 18-55 ve 50 mm 1.8 kullanmaktayım. Portre, ve still life-detay fotoğrafları çekiyorum. Şu an çalıştığım klasik mobilya mağazımızda mobilyaların fotoğrafını çekmeye çalışıyorum. Bu ekipman haricinde tripot ve yongnuo flaşlarım,şemsiyelerim var fakat istediğim sonuçları çok da fazla alamıyorum bunda benim kendi eksikliğim var tabiki flaş kullanımı başlı başına bir iş ama bir gerçek varsa ki 450 ömrünü bende tamamladı gönül yeni masraflar istiyor

Aklımda Canon 5d mark 2 ve 6d var. 6D yi sıfır olarak 3600 e kadar buldum. Sizce gövde seçimi doğru mu? Yoksa 5D hala 5D midir?

Ayrıca mobilya fotoğraflarını çekmek için 24-70 2.8 L USM düşünüyorum. İkinci elde 2500 civarına bulunabiliyor sanırım. Sizce mantıklı mı? avantajı, dezavantajı ne olur?

İlerde portre ihtiyacım için 85 1.8 almayı planlasam da en azından alana kadar ve mobilya detaylarındave portrelerde bokeh konusunda bu lens nasıldır?


Diğer alternatif 24-105 F4 bunu hem diyafram açıklığından dolayı hem de zoom aralığının çok geniş olmasından dolayı sanki alsam da sonra elimden çıkarmaya çalışacaım gibi geliyor...


Zaman ayıran herkese teşekkürler.