Alıntı mudda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
6d kullanıcıların sayısı gün geçtikçe artmaya başlıyor ama gerek yüklemeler gerekse yorumlar da yeterli detayları göremiyorum, hala çok kararsızım 6d mi 5d mark 3 mü? 10 bin lira bütçe ayırdım kendime, canonturk de hala bir cevap bulamadım sorularıma?!
mesela af kalitesi tartışılıyor ama net bir sonuç yok, 6d nin af si; 5dm2 gibi mi yoksa 5dm3 e mi daha yakın af konusunda 6d nin sıkıntıları neler??
ayrıca iso noise netleme gibi performansa dayalı çekimleri göremiyorum (lütfen 6d kullanıcıları bu forum da daha çok paylaşımda bulunsun)
6d alsam niye 5dm3 almadım diye pişman olacağım korkusuna kapılıyorum, beni bu düşünceden kurtarın artık
6D kullanıyorum. Sıfır alcaksanız bir kere mark 2 yi direk eleyin. 4 yıl öncenin ürününe 100 dolar daha az para vererek sahip olmak bence mantıklı değil ki 6D mark 2 den herşeyiyle daha üstün bir body artık mark 2 efsanesi falan kalmadı açıkcası 6D bana göre en karizmatik body mark 2,3 ile kıyaslayınca. Çünkü hafif ve ölçüleri çok makul bir body. Bu benim için önemli bir kıstasdı çünkü çok gezen bir insanım ve ne kadar yüküm hafifse o kadar seri ve rahatım. Ayrıca kuş ve spor çekmicekseniz yerinizde olsam 6D alıp aradaki 1000 tl den fazla farkı L serisi lensler için yatırımıma eklerdim. Ben neden 6D seçtim derseniz.
1- En ucuz ve en hafif FF body,mükemmel iso başarımı (mark 3 den daha iyi performans verdiği testler bile mevcut),af'si tek cross type benim için yeter artar bile.
2- film yapım işlerimde mark 3 ile 6D arasında video olarak fark olmadıgından ikisinde de all-i codec var. ve fpsleri aynı çözünürlükler aynı.
3- wifi ile gps çünkü çok gezen biriyim benim için büyük zevk gps ve wifi kullanmak.

umarım yardımcı olmusumdur. Herkes bu aralar aynı şeyleri merak ediyor. 6D mi Mark 3 mü bence çok kafa yormayın bir an önce alıp bir yerden başlayın geniş ff dünyasınaD: