Alıntı tanerunlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hep bir bekleyiş içindeyiz. Bu işten para kazanmayan biri için bu durum bekleyişin uzamasına neden olur. Para kazanan biri ise pek düşünmez zira çektikleri ile bunu telafi edebilir.

Bekleyiş derken hep daha iyisi nasıl olur yeni modeli mi almalıyım yoksa başka bir şey mi diye düşünmektense istenen şeyler sıralanıp en ideali alınabilir.

Portre mi çekeceksiniz. İstediğiniz çözünürlük en fazla kaça kadar gelmeli sizi tatmin etmesi için Bana kalsa 20mp bile fazlasıyla yeterli. O yüzden hasselblad falan almanıza gerek yok. Peki lensler ne olmalı. 135-100-85-hadi biraz zorlarsak 50 Üst sınır da 200 falan. Bu lenslerden birini aldığınızda zaten otomatik olarak portre için çekemeyeceğiniz şey kalmaz. Hangisi derseniz 85mm bence ideal. Ama kısık diyaframda daha iyi alan derinliği almak istiyorum derseniz 135

Macro çekmek için 20mp yeterli mi? İdeal ama fazlası göz çıkarmaz kalite açısından.
Lens seçenekleri bana göre iki. biri 100L diğeri 65MP-E Kullanım alanları aynı ama birisi daha iyi detay almanızı sağlayabiliyor.

Bu dediklerimi mark II ile yapamama lüksünüz yok. Hız ve mp biraz daha gerekir dersen mark III zaten bunlarda o kadar hıza ihtiyacım yok dersen daha uygun fiyata sahip mark II alman yararına olacaktır.
Geri kalan para ile ki muhtemelen kalır eğer tr garantili almazsan tripod, filtre, flaş vb ekipmanlar ile doldurabilirsin. Ayrıca mark II alıp sonradan satmak gibi bir sıkıntın olmaz. Yani satamamamak gibi bir sıkıntın olmaz.

D800 neden tercihlerde yok denmiş. Bana göre altını çiziyorum bana göre gereksiz şişirilmiş bir mp ve gereğinden fazla abartılan renkleri. Belki şu yönden tercih edilebilir. makro konusunda beğenilen gövde ve lenslere sahipler. Portre konusunda bir fikrim yok.

Bu arada kararsız kaldığın her an fotoğraftan biraz daha uzaklaşıyor insan. Pek tavsiye etmeyeceğim bir durum. Makineler üzerine düşünüp hiç fotoğraf çekememektense 300d bile olsa alıp fotoğraf çekmeye devam etmek gerek diye düşünüyorum. Yani 300d abartı ama en azından alışkanlıklarımızdan kopmadan devam etmek gerek.
Taner Bey e katılmamak mümkün değil, ama bizim gibi obsesif yapıda olan tipler ne yapsın (Hele hele bu işten 5 kuruş kazanmıyorsak sırf stres dağıtmak adına bu işle uğraşıyorsak ) mükemmeli aramak insanoğlunun doğasında var .