Yongnuo YN560 Mark II Speedlite Flash
LCD Ekran : Tüm göstergeler lcd ekranda
Flaş Modları : Multi, Manuel, S1 ve S2 Modu
Kılavuz No: 58 iso 100 ve 105mm deYüksek hassaslık seviyesine sahip tetikleme sensörü
Sesli uyarı sistemi
Harici bataryalar soket girişi
Stüdyoda kullanım için PC Port girişi
Sadece 3 saniyede flaş dolumu
Güç (pil gücü) koruma sistemi
otomatik kaydetme sistemi, Flaş en son ayarlarınızı kaydeder.
daha geliştirilmiş kontrol düğmeleri Zoom modları : 24-28-35-50-70-80-105mm
Dikey eğim açısı : -7 ile 90 derece
Yatay dönüm açısı : 0-270 derece
Güç : 4 adet AA türü pil (Alkaline veya Ni-MH türü).
Flaş çakma sayısı : 100-1500 defa (flaş gücüne bağlı olarak)
Flaş süresi : 1/200 ile 1/20000 sn
Flaş güç kontrolü : 8 seviye de flaş gücü kontrol edilebilir. 1/1 den 1/128'e kadar ve 29 adet hassas seviye
Kablosuz flaş tetikleme mesafesi: İçeride 20-25 metre, Dışarıda 10-15 metre.
Bu flaşı bir önceki modeli olan YN560’ın aldığı yorumlara bakarak aldım. Aslında birazda körleme oldu. Hakkında araştırma yaptım ama bir şey çıkmadı, bende alıp deneyeyim dedim.
Daha önce kapsamlı bir inceleme yapmadığım için ne yazsam bilemedim.
YN serisi hakkında en fazla duyduğum şikayetler pil yuvası ve tuş takımı hakkındaydı. Yongnuo bu sorunu çözmüş bu modeli ile. Tuşların kullanımı son derece basit. Canon’un giriş seviyesindeki makinelerin tuşları gibi.”Tık” yöntemi kullanılmış. Fakat “Pilot” tuşu biraz farklı. Ona basabilmeniz için biraz baskı uygulamanız gerekiyor ama çok zor bir şey değil. Sonuç olarak bu tuş sorununu çözmüşler gibi geldi bana.
Diğer bir problem ise pil yuvasıydı. Bu sorunu YN560’da da gidermişlerdi diye biliyorum. YN560 modelinde var mı bilmiyorum ama Mark II’sinde içinde de pillerin yuvalara tam olarak oturmasını sağlayan çubuk şeklinde bir plastik parça var. Fotoğraflarda da görebilirsiniz.
YN560’dan farkı LCD ekranı olması. Ekranın üst tarafında modlar dizilmiş . M, S1, S2, Multi. Hemen onun altında sol tarafta flaşınızı ayarladığınız güç görünüyor. En altta ise sol tarafta ses simgesi var. Flaş dolduğunda haber vereceğini ifade ediyor. Sağ tarafta ise zoom miktarınız var.
Gelelim pil durumuna. 1100 mAh ‘lik pillerle sadece 1 gün idare edebildim. Onda da aşırıya kaçmadım hem. Şuan içinde 4 tane 2700 var (2x Sony, 1 GP, 1 Digimax). Bakalım ne kadar gidecek.
Bence bu flaşın tek eksiği, devamlı pil seviyesini gösteren bir göstergenin olmaması. Piller bittiğinde anlıyorsunuz ancak. Bittiğinde yaklaşık 10 kez “bip” sesi çıkartarak boş pil göstergesi çıkıyor. Buna önlem olarak yanınızda her zaman yedek pil bulundurmanız gerekiyor. Gerçi bunu gösterge olsa da yapmanız gerekir
Sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Şimdilik bu kadar.