Dahili flaşı kullanmıyorum vericiyi makinemin üzerine taktım. 560II stüdyo flaşım patladığı zamanda s1 modunda patlıyor sorun yaşamadım? 300w stüdyo flaşın ayarını kısarak iç ortamda çekim yaptım. 560 II sorunsuz tetiklendi yani.

Alıntı kench Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet, bu kombinasyonda kullanabilirsiniz. Ve 560II'de seçmeniz gereken mod S2 modudur (600D'nin dahili flaşı TTL olduğu için). Fakat önemli bir sorun var:

Gövdedeki dahili flaş "sadece TTL" modunda çalışabilir, manuel olarak hiç bir ayar veremezsiniz (+/- 3 stopluk flaş pozlama telafisi dışında). Bu ne anlama geliyor? Dahili flaş, konu için gereken ışık miktarını ölçecek, ve gereken ışığı tek başına vermeye çalışacak. Çünkü diğer flaşlardan haberi yok. Siz de manuel müdahale yapamadığınız için, dahili flaş gerekenden çok daha fazla güçlü patlayacak. Fotoğraftaki ana ışık kaynağı her zaman o olacak. Bu, farklı açılardan ışık kombinasyonları yapabilmeniz için büyük bir engel.

Ayrıca tetikleyiciyi 300W'lık stüdyo flaşına bağlamışsınız. Peki vericisini nereye taktınız? Eğer gövde üzerinde takılıysa dahili flaşın açılmaması gerek. Dahili flaş açılmadan da 560II'yi tetikleyemezsiniz. Tek tetikleyiciyle nasıl yaptığınızı tam anlamadım doğrusu. Ya da 600D, tepesinde verici varken kendi flaşını patlatabiliyor da, ben mi bilmiyorum?