Alıntı GitaristanbuL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Özgür Bey ; sadece TTL lerde af assist oldugunu yeni ögrendim Keske TTL alsaymısım... Ben 560 Mark II ' de de aynı o kırmızı camdan infrared + led desen yolluyor diye biliyordum.
TTL tetikleyiciyi nasıl kullanıcam peki ? Makinenin üzerine onu takarsam flaşı baska biryere mi koymam gerekecek ? Şu makineye monte edilerek yandan uzanan tripodlara flaş baglama olayı gibi birsey değildir umarım ? Atıyorum düğün fotografı cekicem.. Cok sacma durur dimi ? Baska bir cözümü var mıdır acaba ? Teşekkürler
TTL tetikleyicilerin üstünde flaş bağlama yeri zaten vardır (TTL pass-thru denir). Dolayısıyla tetikleyiciyi gövdeye, onun üzerine de flaşı takabilirsiniz. Zaten düğün vs durumlarında birden fazla flaş varsa, genel kullanım şekillerinden biri de odur. Ama sizin flaş TTL olmadığı için tüm bunlar gereksiz bir çaba olacaktır (AF Assist dışında). Ayrıca elinizde TTL flaş olmadığı için TTL tetikleyici almak da gereksiz bir masraf. Bu yüzden, eğer AF assist sizin için çok önemliyse, YN-560'ı, YN-565 ya da YN-568 ile değiştirmek daha mantıklı.

Bu arada AF assist lambası olan manuel tetikleyiciler de görmüştüm internette. RF-602'lere benziyordu ama markasını falan unuttum. Ayrıca nasıl bir AF assist ışığı verdiği de meçhul.