430 EX’ın selefi olan EX II 105 mm ye kadar sorunsuz çalışmaktadır. Geniş açılar için ise onundeki paneli indirmek yeterli olucaktır. Böylelikler 14mm’ye kadar aydınlatma sağlanıcaktır.
Canon 430 EX II nin 430 EX’ten en bariz farkları daha hızlı olması ve daha sessiz dolması.
Yenilikler:
430 EX II 430 EX ten %20 oranda daha hızlı doluyor ve bu işlemi daha sessiz yapıyor. Artık yeni flaşımız daha rahat takılıp çıkarılabiliyor. Metal mount Canon tarafından tekrar degisn edilmiş. Flaşın bütün ayarları kameramızın menüsünden ayarlanabiliyor. Böyleyikle işlemler hızlanmış oluyor.
Uyumluluk:
Speedlite 430EX II flash takılabilen bütün analog ve digital makinelerle uyumludur. E-TTL II sistemide buna dahildir. E-TTL II sistemi yeni çıkan EOS kameralarında da mevcuttur. Ayrıca Slave olarakta kullanılabiliyor. Tabi 580 EX’niz varsa =)
Sensör Uyumu:
Speedlite 430EX II takıldığı kameranın full frame mi yoksa croplu bir makine mi olup olmadığını anlayabiliyor. Flaşın zoom pozisyonu otomatik olarak ayarlanıyor.
White Balance:
Devamlı yapılan çekimlerde beyaz dengesi devamlı değişebiliyor. Speedlite 430EX II takılıyken beyaz ayarınızı Flash modunda yada otomatik wb’de kullanırsanız bu tarz sorunlar ortadan kalkıyor.
Diğer Özellikler:
Speedlite 430EX II’un diğer özellikleri ise; birinci yada ikinici perde kapanırken olan senkronizasyon uyumu, pozlama telafisi, uzun menzil çekimleridir.
Çeviri: Mert Gündoğdu
Kişisel Yorum:
Şahsen bende 430 EX var ve dolarken çok garip bir ses çıkıyor hele ortam sessizse dahada garibime gidiyor. =)
Dolgu flaşlarının en güzel özellikleri tavandan ışık sektirme özelliği olduğunu düşünüyorum. Tavandan sekerek gelen ışık çok güzel sonuçlar doğuruyor özellikle portre çekimlerine ayrı bir hava katıyor.Bence herkesin dolgu flaşı sahip olması gerekiyor. Özellikle birde wireless flash trigger alırsanız yaratıcığınıza bağlı olarak mukkemel sonuçlar ortaya koyabilirsiniz.