1988 den beri şarjlı pil kullanırım. en az 15 şarj cihazım oldu. bir kaç tane kendim yapmıştım. piller çok gelişti. nica lardan nimca yani nikel metal hibritler sardı. hafıza etksi denen bela bu seride hala var. olmayan lityum iyonlarda. ki maalesef aa yada aaa pillerde yaygınlaşmadı. son teknoloji nikel metal hibrit piller artık bir sene bazıları iki sene yüzde 80 enerji tutabiliyorlar.
hızlı şarj güzel ama her zaman ısı oluşturur ve pilin ömrünü çok düşürür. pillerde lanet bir olay daha var. kullan kullanma ömürleri gidiyor. bazen şarj tutmuyor. onları modern şarj cihazları arızalı diye şarj etmiyor. burada devreye eski basit şarj cihazları giriyor. ısrarla şarj edip canlandırıyorlar.

uzatmadan çok takmamadan iyi markalardan almak lazım. ama çok uzun ömür beklememek lazım. 1988 de çıktıklarında 1000 şarj vaad ederlerdi. ben görmedim. şimdi 500 diyorlar bunu da görmedim.
gelelim markalara. Panasonic yada sanyo eneloop serisi başarılı. elzem mi? değil. bende son aldıklarım duracell ve energizeer pillerden var. gayet başarılı. ama ben canon da kullanıyorum.younuo da kullancaksanız sorun pillerde değil flashta oluyor. ne marka olursa olsun kavuruyor pilleri.
ez cümle bildik markalardan alıp kullanmak ama hiç bir pil evladiyelik değil. bir süre sonra performans düşecek az güç çeken aletlerde kullanılacak yada çöpe