Alıntı ozsir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
mesele şu: ettl -II iyi çalışıyor mu? kararlımı? ısındım uyarısı veriyor mu? pillerdeki enerjiyi soğuruyor mu? 3 saniye gibi olan dolma süresi hep yanı mı? durduk yere açılmamazlık yapıyor mu? tetikleyi olmadan haricen sadece optik mi tetikleniyor? üzerindeki rt alıcı nasıl iş görecek? illa haricen taktığımız tetikleyi ile mi tetiklencek?
Bugün ki yoğunluğumdan dolayı fotoğraf yayınlıyamıyacağım ama bana göre ettl gayet düzgün çalışıyor ve gereğinden fazla patlamıyor.Tetikleme olayına gelirsek 2 seçenek var. Birisi 2.4ghz tetikleyici alıp Shanny marka ettl ve hss özelliği ile flashı tetikleme imkanımız oluyor.Flashın içinde dahili alıcı olduğu için sadece 1 tane tetikleyici almanız yeterli oluyor. Not:İçinde ki tetikleyici sadece Shanny tetikleyici ile uyumludur başka bir tetikleyici ile tetiklemek istiyorsanız flasha tetikleyici takmanız gerekiyor.
Yazdığına göre Shanny tetikleyici içinde alıcı bulunan bir çok flash markasınıda destekliyormuş.2. tetikleme yöntemi ise dahili flashı master flash gibi kullanarak optik tetikleme yapmaktır. Bodyde dahili flash işlevinde ki kablosuz flash tetikleme özelliğini aktif ederek bunu kullanabilirsiniz fakat hss özelliği çalışmaz bende ki flash da ettl de çalışmıyor manuel moda alıyor otomatik diğer flashlarda vardır belki o özellik