kalibrasyon çok sancılı bir iş. Renk ayarlarını kaç kere bozdum pc de. Düzeltemedim de format atmak zorunda kalmıştım. Windows da farklı photoshop da farklı görüyordum Çok uğraştım ettim ama yok her panelde farklı çıkıyor fotoğraflar. Örneğin laptop ekranında hayatta foto işlenmez MAC olmadığı sürece. Çünkü kullanılan dandik TN led aydınlatmalı paneller o kadar parlak ki siyahlar falan gri gözüküyor sanki foto kağıdına arkadan ışık tutuyor gibi. 22" HP monitöre bağladım laptop u öyle kullanıyorum. Onda da standartlara uygun SRGB modu var deniyor ona alıyorum fakat sapsarı oluyor her yer. Eee gerçek renkler nerede anlamadım gitti. Acaba normali mi o dur onu da anlamadım

En sonunda makinede gördüğüme göre ayarlayayım dedim açtım fotoğrafı formattan sonra yazılımsal olarak renk profillerini ellemeden sadece monitör üzerinden, DSLR ekranına göre RGB renklerini ayarladım contrastı falan ona göre yaptım.

Hadi bendeki makine çıktısına en yakını sunuyor. Benim paylaştığım fotolar nasıl izleniyor acaba diğer cihazlarda Bence çıktı alınmıyorsa kalibrasyonu kafaya fazla takmaya gerek yok. Yoksa acayip takıntı haline geliyor. Ama çıktı alıp sürekli kalibre bir cihaz kullanmak istiyorsanız da, yazıcınız da monitörünüz de kalibre edilebilen modellerden olup kalibrasyon cihazı da almanız lazım. Çünkü monitöre baktığınız odanın ortam ışığı bile kalibrasyona etki edebiliyor.

LCD yavaş yavaş bozuluyor iyice bozulsun bende bir tane IPS alacağım hayırlısıyla.