Alıntı khe42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Raw Formatında sanırsam hızlı çekimi az yapıyor değil mi ?
Diyaframım değerim en fazla 5.6 ya kadar küçülüyor lensim 18-135 stm 5.6 :/

peki böyle salonda harici flas olmadan hangi modda cekmeyi önerirsiniz AV mi M mi yoksa P modu mu ?
Raw formatında hızlı çekimi az yapmaz. Raw fotoğraflar boyut olarak büyük olduğu için hafıza kartınızın yazma hızına bağlı olarak 4-5 tane çeker, onların yazmasını bekler, bir 3-4 tane daha çeker, onların yazmasını bekler. JPG'ler boyut olarak ufak olduğu için hızlı bir hafıza kartı kullanıyorsanız hızlıca yazacağı için daha seri çekebilirsiniz.

Ama sizin çözümünüz raw çekmek değil. 100D'de Tv modu yok mu ki "Av mi, M mi, P mi" diye soruyorsunuz. M modunu kullanmayacaksanız sizin ilacınız Tv modu. Diyaframınız zaten 5.6'dan fazla açılamıyor. Harici ışık kaynağınız (flaş vb) yok. E düzgün pozlasın diye yapabileceğiniz iki şey kalmış, o da yavaş enstantane ve yüksek ISO.

Başka markaları bilmem de, Canon'da otomatik ve öncelikli modların hiçbiri (Auto, P, Av Tv) ISO ile oynayarak ışığı ayarlamaz. İlla ki enstantane ve diyaframla oynar. Yani siz Av modunda diyaframı da, ISO'yu da sabit tuttuğunuzda o makinenin doğru pozlayabilmesinin tek yolu perde hızını yavaşlatmaktır. O da işte böyle bulanık fotoğrafa yol açar. Fotoğraflarınızdaki bulanıklık netleyememe bulanıklığı değil, hareket bulanıklığı.

Tv modu seçeceksiniz. Nesnenin veya makinenin hareketini algılayamayacak adar hızlı bir perde hızı seçeceksiniz. Fotoğrafınız karanlık çıkıyorsa ISO'ya elle müdahale ederek arttıracak ve bir miktar gren oluşumuna razı olacaksınız. Hala karanlık çıkıyorsa ve/veya gren rahatsız ediyorsa ek ışık kaynağı kullanmak veya daha açık diyaframlı bir lens kullanmak dışında bir çareniz yok. Ya da yavaş perde hızıyla bulanıklığa razı olacaksınız.