Merhaba arkadaşlar.

Geçen sene almış olduğum canon 600d ye monteli 18-200 IS lenste sıkıntı var. Diyafram orta sınıf zoom aralığı çok yüksek olmasına karşın hacmide büyük olmasına karşın üniversal olsun heryerde sokup çıkartma yapmayım diye bunu lensi tercih ettim çok rahatlıkla söylebilirim ki kaliteside kullanımın da şuana dek beni üzdüğü hiç olmadı ancak sorunum şudur ki IS lens olmasına karşın zoom onlarca deneme yapmama karşın bu özelliği çalıştıramadım özellikle zoom yaparken elde kullanırken bu özellik bana çok gerekli öteki hallerde zaten pek is kullanma taraftarıda değilim. Makinemi ilk aldığımda kitapçıkta 2diyafram üzeri çalışmaz gibi bir ibare görmüştüm ancak zaten 3.5 bu lensin min değeri o halde yanlış hatırlıyor olmam olası yanıtlarsanız sevinirim.

1- Bu lens 600d ile kullanıldığında body bu lensin is sini desteklemiyor yani kullanmaz mıyım?
2- 650d de de durum aynımıdır hala 18-200un image stablier özelliğini kullanamaz mıyım.?
3- 60d vs geçersem bu lensi hiç mi kullanamam forumda bir yerde ef-s sadece crop model bodyler de kullanılır diye bir ibare vardı ancak bilmiyorum.
4- Şayet hiçbirinde tutturamazsam bu 18-200 is lensimin is özelliğini kullanmak için hangi body kullanılıyor.
5- Eğer ki is özelliği arızalı ise şuan garanti kapsamında ve aldığımdan beri çalıştıramadım yada çalışıyor arada hiçbir fark yok sabit elde zoomlu el hareket halinde sabit hiç bir fark yok. lensim garantiden geldiğinde fotoğraflarımda belirgin bir kalite kaybı olması olası mı çunku şu an adobe rgb renk stili ile kontrast dolgunluk fotoğraf netliği ve niteliği çok yerinde is arızalı ise bunlardan ödün vermeyi hiç istemem ki hep düşündüğüm bu kötü şeyler de başıma gelir umarım arızalı değildir yada tamir olduğunda umduğundan güzel olacak dersiniz. aslında başlagıçta 18-55 kit ve 70-300 tele ile başlamıştım 300e çıkması gerçekten iyi ama fazla kullanacağım özelik değildi elden çıkartıp bunu almıştım ancak diyafram oranı hariç çok memnunum buda benim ihtiyaçlarımı çokça karşılıyor şu an tek düşündüğüm bu objektifin is sini aktifleyebilmek çünkü genelde elde fotoğraf çekiyorum zoom yaptığımda ihtiyaç daha da artıyor.