Merhabalar,
Forumun içinde ararken kaybolduğum ve bir türlü bulamadığım şeyi soracağım ( forumda var ama ben bulamadım, önceden okumuştum )
bir tür aparattı bu aranan şey, iphone'a kablo ile bağlanıyor ve ses ile komut verilerek fotoğraf çekilmesi sağlanıyordu.
hatta videosunu bile izledim, fakat ismini bulamıyorum.
bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi ?
Teşekkürler
Canon Eos 700D + Canon 18-55mm STM + Canon EF 50mm f/1.8 II + Canon Ef-s 70-200mm f/4L USM
Çok teşekkür ederim işte budur. resmen kaybolmuştum içerde![]()
Canon Eos 700D + Canon 18-55mm STM + Canon EF 50mm f/1.8 II + Canon Ef-s 70-200mm f/4L USM
merhabalar,
makine askısı arıyorum. normal düz bir şeyler değil de deri, çeşitli renk seçenekli veya desenli olabilir. sanki önceden bir başlıkta muhabbeti geçmişti ama bulamadım. nerden alabilirim? dükkan veya internet sitesi olabilir. tavsiyelerinize açığım.
şimdiden teşekkürler
LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
canon eos 600d, canon ef 85mm 1.8, slik 340 dx, canon prima 4
Merhaba arkadaşlar fotoğrafçılıkta yeniyim bir sorum var manuel bir lens alsam direk olarak makinede kullanabilirmiyim yoksa herhangi bir adaptor gerekirmi ? Ornek olarak canon 28mm FD 2.8 lens i alsam , canon eos 1100D makinemde kullanabilir miyim ?
Envoyé depuis mon CINK PEAX avec Tapatalk
Nikon D810, Nikon 14-24 f2.8, Nikon 50mm f1.8G, Nikon 85mm f1.8G
Canon 550D (IR Modifiyeli), 18-135 STM
melihpolat.com
arkadaşlar yeni 600d aldım da bazı cihazlarda var benimkinde var mı bilmiyorum bir yada en fazla 3 renk seçip diğer renkleri siyah beyaz çekme olayı bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı ?
sorduğunuz şeyin teknik adı selective coloring. schindler's list'ten sonra patladı ve insanlar hala kullanıyor. bence tadında bırakıp spielberg'in yolundan daha fazla yürümemek gerekli. ama illa yapacağım diyorsanız photoshop gibi programlarda 10 saniyelik bir işlem kendisi. google'a yazarsanız türkçe ve ingilizce onlarca anlatım bulabilirsiniz.
o belirli yerleri renkli yapan fotoğraf makinası duymadım ben hiç. Biz onu photoshopla yapıyoruz. basitçe anlatayım fotoğrafı photoshopta açın, ardından ctrl+j ile yeni katman açın üstteki görüntü menüsünden siyah beyaz ayarlarından siyah beyaz yapın. Ardından soldaki menüden silgiyi alıp renkli kalmasını istediğiniz kısımları silin.
Forumda anasayfada videolu anlatımı da olacaktı
Okunmuş Vizör
Arayıp bulamadım burada soruyorum yardımcı olacak kişiler aranıyor. Sitemize nasıl fotoğraf yükleyeceğiz? Direk atmayı denedim duvara çarptım. ressim.net denedim mb kotasıyla yine bi çarpış. Flickr a attım onu denedim bunu denedim yine aynı tas yine aynı hamam. İmageshack denemedim denemek istemedim pek haz etmem kendisinden. Sorum hakkında ki konularda bayağı eski güncellenseler iyi olabilir.
Canonsuz içgüveysi Canonturk üyesi
6D, 50mm 1.4 USM, 16-35mm f/4 L IS , 70-200 f/2.8 L IS II, 400mm f/5.6 L
580EXII, 430EXII, Yongnuo YN622C
3-400 ND, PRO1 CPL, ND1000x
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Merhaba arkadaslar ben araştırma yapıyorum canon 6d almayı düşünüyorumda Türkiye de istanbulda 4750 YTL'ye 24-105 l f4 ile satıyorlar Amerika'ya bir arkadasım gidecek Amerika'da nekadardir diye ebay amazon gibi siteleri kontrol ettim burdan pahalıya geliyor acaba amerika fiyatı nedir bilen birisi varmıdir ?
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
mrb arkadaslar bende canon650d 18-55mm lens var bunla gün ısıgında enstantene ile uzun pozlama cekmemeye calıstım ama olmadı bütün ayarları denedim ama foto bembeyaz cıkıyor iso yu en düşüğe aldım olmadı beyaz ayarını en düşüge aldım olmadı ama evde cekim yapınca normale yakın oluyor anlamadım gittisizce sorun nedir ?
gün ışığında uzun pozlama yapmak için nd filtrenizin olması gerekir, ışığın fazla olduğu ortamda nd filtresiz yapacağınız uzun pozlamanın patlaması(aşırı beyaz çıkması) normal.
evde yaptığınız çekimin normal çıkması ev içinde ışığın dışarıya nazaran daha az olmasındandır.
ya dışındasındır çemberin yada içinde yer alacaksın
aşağıdaki linkte forumda bu konuyla ilgili yapılmış güzel bir anlatım var.
http://www.canonturk.com/dslr-teriml...-kilavuzu.html
uzun pozlama yapmak için sadece nd yeterli değildir, sağlam bir tripod, uzaktan kumanda ve bolca sabır gereklidir.
18-55 için uygun nd filte çapı nedir bilmiyorum, ama nd filtre adaptörleriyle farklı lenslerde kullanılabiliyorsunuz.
kaliteli filtreler pek ucuz değil yanılmıyorsam, maddi imkanlarınız el vermez ise sabah erken saatte (gün doğumundan önceki 15-20 dakika içinde) veya gün ışığınını az olduğu kapalı havalarda çekim yapmayı deneyin.
ya dışındasındır çemberin yada içinde yer alacaksın