Alıntı mobidik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gören, okuyan herkese merhabalar.
Ben bir Canon 60D kullanıcısıyım. Dün bir sorunla karşılaştım lakin bu sorun şarj cihazı ile alakalı. Yedek(orijinal) bataryamı şarj etmek için prize takmıştım. Bir müddet sonra odaya girdiğimde yanık kablo kokusunu farkedince hemen prizden çektim aleti. Kokladığımda aletin kendisinden (LC-E6E serisi) koku gelmediğini prize taktığım yerin ısındığını ve kokunun o kısımdan geldiğini farkettim. Soğumasını bekleyip tekrardan başka bir prize taktım lakin şarj cihazındaki ışığın kademelerinde (önce üç kere yanıyor-u- , sonra bir kere yanıyor, sonra tekrar üç kere yanıyor) sıkıntı görünce çıkardım.
Aletin kendisinde sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Canon BATTERY CHARGER LC-E6E'in yalnızca kablosunu nereden bulabilirim? İnternete baktım lakin hep set olarak var. Bu konuda yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. Teşekkürler.
oncelıkle gecmıs olsun ben elektrikciyim bu bahsettıgınız kablo teyip kablosu olarak geciyor elektrikcilerde bulabilirsiniz (benim 650d sarjz cıhazında aynı kablodan var ordan yolacıkarak soyluyorum 60d nın sarj cıhazını gormedım )