@zerosn



cogunlukla siyah arkaplan ile calıstıgımdan gosterdiginiz problem bende yasıyordum. problem hem kalibrasyondan hemde bazı monitörlerin yeterli olmamalarından kaynaklanıyor. bunun onune gecmenin en pratik yolu. lightroom benzeri bir program ile RGB degerlerinin saglamasının yapılmasıdır. en cok lightroom kullandıgım icin ondan bahsedeyim. cercevenin sag ust bolgesinde histogramın hemen alrında RGB deegerlerini goreceksiniz. imleci siyah fon uzerinde gezdirerek. RGB degerlerini kontrol etmeniz gerek. siyah fon LR de R 0. G 0. B 0. olarak gozukur. rakamlardaki ufak oynamalar. o bolgede gercek siyah olmadıgının isaretidir. o bolgeleri clone tool/burn tool ile yada damlalıkla siyah bolgeden sample alarak brush ile boyayabilirisiniz.

duzeltmelerden sonra imleci siyah fon uzerinde gezdirdiginizde RGB 000 degeri degismiyorsa baskıda yada baska monitörlerde de hatasız gozukecektir.

not. siyah illaki gercek siyah RGB000 olmayabilir. onemli olan RGB degerinin tum siyah fonda aynı olmasıdır. rakamlar degisiyorsa bu siyah uzerinde ton farkı oldugunun gostergesidir.