CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 2623 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree336Likes

Konu: Arayıp bulamadıysanız burada sorun cevaplayalım

Konulanmış Görüntüleme

  1. #11
    MuratDalfidan
    Guest

    Standart

    Alıntı Ziplayanpirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Panoramik albüm sık hazırlayan biri olarak kabaca anlatayım ;

    öncelikle 35*65 ebatında bir boş layer açıyorsunuz ve tam ortasına bir kılavuz çizgisi ve kenarlarına 4mm boşluk bırakarak yukardan aşığdan sağdan soldan klavuz çizgileri ekliyorsunuz.

    şimdi baskı alanımızı haritalamış olduk. ortadaki çizgiye yüz denk getirmiyoruzki yüzler kağıdın katlanma yerine denk gelmesin.

    gerisi için 2 seçeneğiniz var. 1.si fotoğrafları nizami bir şekilde yerleştirip yerleştirdiğiniz fotoğrafları keyfinize göre kontür dış gölge v.s. atamak.

    diğeri ise daha çok stüdyo zamanından kalan manzara v.s. gibi fotoğrafların üzerine çerçeveler ekli bi takım tamplate leri google görsellerden indirip içerisine fotoğrafları koymak.

    örnek içinde https://www.google.com.tr/search?q=w...w=1366&bih=653
    şöyle şeyler düşünülebilir. ancak ilk seçeneği değerlendirip yaratıcılığınızı kullanmanızı öneririm. ayrıca kapak fotoğrafı seçmeyi unutmayın o albümlerin ilk sayfasında ufak bir fotoğraf olur.


    Kendi sorularıma gelirsek ;

    1- ) Diyafram değeri "f" sembolü ile ifade edilir peki ya nedir bu f sembolu ? kafamı kurcalar durur. Lensin çapının bişeye oranımıdır camların geçirgenlik durumunun diyafram bıçaklarının kıstığı alana bölümümüdür ? nedir acaba bi bilen varmıdır? ( Tuna abide cevabı vardır kesin )

    2- ) Sokakta reklam afişlerine iyice dipten baktığımızda pixellenmeler değilde böyle nokta nokta bi doku görürüz pötürcüklü desem değil pıtırcıklı desem değil öyle bişey. onun adı nedir ? bende uygulamak isterim nasıl yaparız ? yada bir baskı oyunumudur pixelleşmeleri önlemek için ?

    3- ) live view dediğimiz şey sensöre düşen görüntüyü ekrana yansıtmak değilmidir ? 40D-50D gibi makinelerde live view vardır.
    peki video dediğimiz şey sensöre düşen görüntüyü kaydetmek değilmdir ? canon sensöre düşen görüntüyü kaydetmeyecek ama ekranda gösterecek bir sistemi video desteklememesi için özelliklemi bu makinelere koymuştur ? bu bir pazarlama stratejisimidir ?

    Abarttım biraz Saygılar sevgiler
    f değeri evrensel olarak diyaframın genel simgesi diye biliyorum, somut bir mekanizmanın ismi olacağını sanmam, 2) Önceden çok fotoğraf bastırırdım ve normal baskı kağıdına değil bahsettiğiniz mat pütürcüklü baskı kağıdına bastırıdım ve gözüme daha hoş gelirdi, sanırım baskı kağıdı ile alakalı olsa gerek lakin bu yüzeysel pütürcük için geçerli yani somut olanından bahsediyorum, bunun dışındaki hepimizin tahmin ettiği gibi photoshop gibi uygulama ile yapılabileceği kanaatindeyim ancak sanırım filter kısmından yapılabiliyordu net bilmiyorum kurcalanırsa bulunur ama. 3)Sensöre düşen görüntüyü lcd''ya aktarmak ile kayıt arasında bir fark var zira kayıt için bazı donanımsal ve yazılımsal geliştirmelere ihtiyacı vardır diye tahmin ediyorum, hoş 50D ile magic lantern ile video çekilebildiğini bayan etmişti bir arkadaş araştırmadım ama şayet doğru ise geriye tek bir seçenek kalıyor bekirttiğin gibi ''strateji'' Malumatlarım ve mantığım doğrultusunda yanıtladım, umarım yanlış veya eksik bilgilendirme ve yorum yapmamışımdır.

    Pütürcük olarak bahsettiğiniz bilmiyorum bu mudur ama nasıl meydana geldiğinin fotoğrafını gönderiyorum:




    Uploaded with ImageShack.us










    Konu MuratDalfidan tarafından (09.May.2013 Saat 16:54 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •